Mafia 2 na X360 - artykuł z zagranicznego serwisu

No właśnie głównie chodzi mi tu o te sterowanie.
Nie ma to jak grac w tego typu gry za pomocą myszy i klawiatury.
Są moim zdaniem gry w które gra się lepiej na konsoli niż na kompie (bijatyki, samochodówki)
Ale są takie które IMO powinny być wydawane tylko na kompa (crpg, akcji typu Mafia 2, przygodowe)

Nie wyobrażam sobie grać we Wiedźmina na konsoli.
Nie wyobrażam sobie grac w Tekkena na komputerze.

Moim zdaniem fenomen konsoli nadmuchali w dużej mierze wydawcy, producenci itp. aby gdzieś zacząć zarabiać.

O ile jestem wielkim fanem psx'a o tyle x360 czy ps3 w ogóle nie trawie.
Obrazek
Ja wole żeby weszło najpierw na konsolke :-P (PS3) bo na PC mi nie pojdzie :-/
Zgadzam sie, że lepiej by sie grało na kompie, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Al Capone commonly nicknamed Scarface
monkeyy napisał(a):
Ja wole żeby weszło najpierw na konsolke :-P (PS3)

Boje się, że tak może być, wydawcy mogą tłumaczyć się dopracowaniem wersji na PC, ale wiadomo, że chodziłoby o piractwo. Aby maksymalnie najpierw nabić kabzę na wydaniu konsolowym.
Obrazek
Siema wszystkim ,to mój pierwszy post na tym forum ;)

Moim zdaniem to Mafia II wyjdzie pierw na konsole a potem niestety na PC(niestety dla PCtowców).Ja osobiście posiadam Xboxa 360 i co do samej gry w Mafie II to nie będę raczej miał zastrzeżeń.Normalnie można grać w tego typu gry na konsoli i na padzie.Tak samo jak z GTA 4 ,trzeba się przyzwyczaić pierwsze 15 minut i potem załapujesz cały system sterowania itp.

Z tego co słyszałem to Mafia II ma wyjść na Xboxa 360 i PS3 prawdopodobnie we wrześniu.Nie wiem ile ile w tym jest prawdy...

Ciekaw jestem równie też samej ceny i czy będzie edycja kolekcjonerska.Ciekawi mnie to czy będą chociaż napisy po polsku,jak nie dubbing.Wg mnie dubbing mogłby być,ale musiałby to być jakiś konkretny.
"Zabije cię twój najlepszy przyjaciel"
Potwierdzone jest, że Mafia II wyjdzie na wszystkie platformy jednocześnie.
Że niby 23 października dopiero ;/?
Taki jest przypuszczalny termin premiery, jednak, jak to bywa z grami, może się on ulec zmianie.
na moim kompie juz ruszy wiec tylko kwestia daty premiery w polsce 8-)
w sumie tworza to juz tyle czasu to moze premiera bedzie nieco predzej.
Murphy był optymistą.
Ja to tam nawet nie marze ,że mi Mafia II pójdzie na moim PC.Cieszę się,że mam Xboxa 360 ,kupię grę(może nawet edycję kolekcjonerską) i będę wiedział,ze gra mi będzie chodziła płynnie,bez żadnych problemów.Do PC mam ten żal,że zawsze musi pod tym względem być jakieś "ale"

PS.Jest tu jakaś osoba na forum,która będzie kupowała Mafie II na Xboxa 360? Czy wszyscy na PC?
BladePL napisał(a):
Ja to tam nawet nie marze ,że mi Mafia II pójdzie na moim PC.Cieszę się,że mam Xboxa 360 ,kupię grę(może nawet edycję kolekcjonerską) i będę wiedział,ze gra mi będzie chodziła płynnie,bez żadnych problemów.Do PC mam ten żal,że zawsze musi pod tym względem być jakieś "ale"

PS.Jest tu jakaś osoba na forum,która będzie kupywała Mafie II na Xboxa 360? Czy wszyscy na PC?

Ja np. wolę grać na PC, więcej szczegółów, ładniejsza grafika itp. Nie umiałbym chyba grac w tą grę na x360 czy ps3.
Co do posiadaczy konsoli, to na razie z obserwacji widać, że większośc osób na tym forum, to pecetowcy, natomiast myślę, że im bliżej premiery tym i konsolowców zacznie przybywać.
Obrazek
Ja pewnie będę pykał w nową Mafie na PS3, ale możliwe że do premiery wymienię sprzęt i kto wie... może będę cieszył się nią na blaszaku ;-)
Ja mam kumpli którzy mają ps2, ps3, i ciężko gra się w takie gry, mimo że są dużo łatwiejsze od wersji komputerowych. Ale myślę że to kwestia przyzwyczajenia.
No oczywiście.To jest kwestia przyzwyczajenia.PCtowcy mówią,że w takie gry się ciężko gra.Ja Wam powiem,że to kewstia gustu i przyzwyczajenia.No ale trzeba jedno przyznać,trzeba będzie mieć konretny sprzęt o ile chcemy,żeby Mafia II chodziła płynnie,bez zacinek.

PS.Mafia II zapowiedziana jest 23 października ? Bo na gry-online piszą,że we wrześniu gra już będzie dostępna i nie wiem.
Acozz napisał(a):
... mimo że są dużo łatwiejsze od wersji komputerowych.

Ja nie zauważyłem żeby poziom trudności gier wydawanych zarówno na PC-ty jak i na konsole był inny. Pamiętasz jakieś tytuły w których to zauważyłeś ?
BladePL napisał(a):
PS.Mafia II zapowiedziana jest 23 października ? Bo na gry-online piszą,że we wrześniu gra już będzie dostępna i nie wiem.

Na gry-online.pl za często tych dat nie aktualizują.