U mnie nic specjalnego. Niektóre typy gry to:
-Wzorując się na misji ze ściganiem Sergio, bawię się w ucieczkę jakąś limuzyną przed gangsterami. Zwykle prowokuje jeden czy dwa wozy, po czym zwiewam z jednego końca mapy na drugi, jeśli gangsterzy przeżyją, to jeżdżę po dzielnicy aż z powodu upadków/wypadków/wywróceń do góry nogami w samochodzie nie zginą. Zwykle do tego używam Lassitera V16 Police bądź Fordor, Silvera Fletchera, Wrighta Fordora czy Thora 812 Cabrioleta (Zwykle nie używam pomarańczowego, ale kradnę sobie czarny)
-Biorę na start Hillbiliego i używam go jako taksówki, podczas pracy przy okazji dostaję kasę za prędkość bądź zabijanie gangsterów. Jak dobrze pójdzie to z jednego kursu wyjdzie 2000$. Potem strzelam do okna na mostku i biorę Bolta Throwera, zwykle stawiam go obok HillBilliego i wyłapuję szczegóły między nimi. Ogólnie, lubię te dwa samochody najbardziej wśród tych prototypowych.
-Czasem robię "Własną historię mafii". Tzn. bawię się zwykle tak, iż z początku jestem zwykłym kurierem i jeżdżąc Boltami Ace lub Modelami B jako Pickapy, bądź Boltem Model B Delivery. Później jakośtam uderzam przez przypadek w gangsterów, którzy chcą mnie zabić za zarysowanie bryki, uciekam do swojego ostatniego klienta, Żółtego Pete'a (Fajnie się ucieka Boltem przed Falconerem). Ten po dłuższym zastanowieniu daje nam Tommy Gunna (Na początku Swobodnej Jazdy zabiłem dwóch gangsterów by mieć 1000$), zabijamy gangsterów, proponuje Pete przyłączenie się do mafii, zgadzamy się, itp. Później wymyślam sobie misje używając aut np. ucieczka przed gangsterami czy atak na gangsterów w samochodzie, zabicie jednego, odjechanie ich autem i sprowokowanie go do ścigania nas podstawionym mu autem, i na niby że zwiewamy np. przed jakimś elitarnym gangsterem w Lassiterze Appolyonie.
-Zarobienie jakimś sposobem minimum 20000$, potem prowokowanie policji by wszczęła poszukiwania. Barykadujemy się pod drzwiami szpitala, robimy rozpierduchę, zabijamy wszystkich policjantów naokoło, może i jakiś przejeżdżający wozik z gangsterami się znajdzie. W przypadku małej ilości hp do szpitala, i tak dalej. Kiedyś udało mi się około osiem wozów policyjnych łącznie z policjantami tak załatwić.
-Jadąc z Black Metalu prowokuję gangsterów, czekam aż wyładują wszystkie magazynki w swoich broniach, wysiadam, i zaczynam robić mordobicie z nimi.