Absurdalny artykuł CDA 09/2010

http://gry.interia.pl/ps3/news/mafia-ii ... an,1525593
Soldi napisał(a):
Tak, chodzi mi o Vandette Jimmiego. Gdzieś czytałem, że ten dodatek będzie wyglądał tak. Po całym mieście są ulokowane w różnych miejscach misje, a my możemy je wykonywac w dowolnej kolejności. DLC to ma być czymś w rodzaju Jazdy Ekstremalnej z pierwszej Mafii.

No to pięknie. Kolejna rzecz, która w jedynce była, a w dwójce trzeba za nią płacić. Brawo.

eldorado2009 napisał(a):
Prawdopodobnie, ale to juz nie będzie to samo co gra jako Vito.

A co za różnica? Po tej kastracji jestem w stanie znieść freeride w skórze łysola. Ważne aby było. Mniejsza o bohatera.
Zawsze uważałem recki CDA za miarodajne i cieszę się, że dali dla Mafii 2 ocenę 8+/10, a nie tak jak Eurogamer 4/10. Tylko z jednym się nie zgadzam, a mianowicie "Wysokie wymagania na PC".
8800GT + PDC E5200 + 3GB Ram i nie schodzi poniżej 30fps na maks detalach, a ten sprzęt już młody nie jest. Mogę się nawet pokusić o AAx4 i w rozdziałce 1440x900 pięknie to wygląda, tylko czasem zejdzie nawet do 18fps, ale to w rzadkich momentach. :D
Wg mnie bardzo dobrze opisali Vito. W przeciwieństwie do Tommy'ego ciśnie się wszędzie, zabija bez skrupułów, dla niego liczy się kasa i kolejne szczeble kariery, dopiero potem rodzina i przyjaciele.
Oczywiście co do reszty artykułu mogę powiedzieć, że pisała go ktoś niedorozwinięty i strasznie zawistny.
Ale WSZYSTKO co zacytowałeś, łącznie z plusami i minusami to prawda więc może rzeczywiście graliśmy w inne gry ?

PS. Poza tym piszesz bzdury, że aż głowa pęka - do autora.
Mówiłem, że to jest moja opinia i chciałem ją zaprezentować i KULTURALNIE przedyskutować z innymi użytkownikami. Każdy ma inne zdanie. Widać z wami się nie da normalnie...
Obrazek
bhaaldur napisał(a):
Ale WSZYSTKO co zacytowałeś, łącznie z plusami i minusami to prawda

That's the point.

michciu96, ta twoja - jak powiedziałeś - opinia, bazuje na odrzucaniu podstawowych faktów. I to zabawne, że tak dużo i tak pięknie mówisz o prawie do własnego zdania. Bo gdy redaktorzy CDA wyrazili właśnie swoje zdanie w tej recenzji, ty to skomentowałeś wyrażeniami typu: 'żałosne, 'amatorzy', 'bez łaski', 'ci redaktorzy z CDA piszą takie bzdury!'.
10/10 dla Mafii II ;p Nice Joke ;) Jak to mówi Joker "A Myślałem, że Moje Żarty są Kiepskie"

Każdy ma prawo do swojej opinii, tak samo recenzenci. Jedni wystawiają 4/10 a inni 8/10. To jest ich praca. Oni przynajmniej znają się na swojej robocie, bo nie dają ponieść się emocją i nie wystawiają 10/10 z kapelusza (czasem się zdarzało). Gra za swoje błędy i inne babole nie zasługuje na 10/10. To nie film !! To GRA!! A Gra prócz fabuły ma być grywalna, co w przypadku Mafii II jest na wątpliwym poziomie.

Do tego nazywasz kolesia AMATOREM. Najbardziej zabawny tekst. Tylko, że gdy większość z nich zaczynała pracę w CDA, Tobie Mama zmieniała pieluchy.
Szkoda dyskutować - wraz z premierą Mafii 2 pojawiło się na forum... no cóż - tu trzeba użyć tego słowa - fanboyów. To przykre, bo wolałbym tutaj dyskutować z ciekawymi ludźmi, którzy są w stanie postrzegać sprawy na wiele perspektyw.

I jasne, gra nie jest liniowa, choć sami twórcy przyznali, że taka będzie, bo inaczej nie uda im się wywrzeć takiego nacisku na fabułę. Pozostałych kwestii nawet nie chce mi się komentować. Bo 14 latkom, które pozjadały wszystkie mózgi raczej nic się wytłumaczyć nie da.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Ja tam się zgadzam. Z resztą ta ocena 74% jak dla mnie jest za wysoka.
Mafia 2 to konkretny kapiszon. Pograć zawsze można ale i tak nic nie pobije Mafii 1.

Z reszta popatrzcie sami jakie Mafia 1 oceny miała. 9/10, 10/10.
Mafie 2 zepsuli, okroili, i jeszcze chcą czerpać zyski z dodatków po premierze.
Ludzie! To nie są czasy w których dodatki wychodziły tylko dla tego bo gra się nie mieściła na 1 CD!
Więc jeżeli ktoś robi coś takiego jak DLC. To można wywnioskować że wydawca chce nam przekazać "No dobrze kupiliście grę, to teraz kupujcie pojedyncze dodatki, bo chcemy was oskubać z nie małej kasy, poza tym... Mamy was głęboko w dupie i sramy na to czego wymagacie, to my stawiamy tu warunki"
Jeszcze dorzucę że 2k modzeniu Mafii 2 mówi stanowcze NIE!
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra