Absurdalny artykuł CDA 09/2010

Ja was nie rozumiem naprawdę, ja do premiery podchodziłem w miarę obojętnie a większość MT to napaleńcy odliczający każde minuty....Teraz, gdy ja bronie dobre imię Mafii II wy mówicie że gra wcale nie jest aż tak super i żal wam było na nią kasy i w ogóle....nie pojmuje was ludzie
Obrazek
Też się nie zgodzę, bo zakończenie mogło być o wiele lepsze ( miało ich być w ogóle parę, pomijam już to ). Fakt faktem, walka wręcz jest beznadziejna, walczy się ciągle tym samym schematem. Z minusami się zgadzam i z oceną również.

W wersji na PS3 dałbym ocenę 7/10 z uwagi na brak trawy i brak rozlewającej się krwi. Gdyby nie to, mógłbym spokojnie tej grze dać ocenę 8+.
Live or die - make your choice...
CDA ma racje po niekad...po wycieciu chyba polowy misjii to ta gra nie zasluguje na gre roku a sredniaka...
Może dlatego, że jednak miał być hit, a wyszedł lekki kicz? Tzn gra jest dobra, ale nie oszukujmy się, każdy praktycznie liczył na grę tak świetną jakim była Mafia: The City of Lost Haven, a tutaj twórcy wycięli połowę gry i będą sprzedawać przez rok te głupie dlc, heh.
nivener napisał(a):
michciu96 napisał(a):
michciu96 napisał(a):
- brak ostatecznego szlifu - byle co, byle napisać...żałosne

Uzasadnij. Bo teraz ty piszesz byle co.

Co ma chłopak uzasadniać jak trudno odnieść się do tego zdania ? To oni powinni to uzasadnić. Kolega napisał, że nie wiadomo co recenzent miał na myśli pisząc "brak ostatecznego szlifu".
Być może wyjaśnienie jest w recenzji - tego nie wiem.
musketeer napisał(a):
Tutaj też mamy recenzje Mafii 2 http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=6823
opublikowano 24 sierpień

Popatrz na komentarze, większość to 11-latki rozpoczynające przygodę z grami od GTA IV...
Obrazek
eldorado2009 napisał(a):
Co ma chłopak uzasadniać jak trudno odnieść się do tego zdania ? To oni powinni to uzasadnić. Kolega napisał, że nie wiadomo co recenzent miał na myśli pisząc "brak ostatecznego szlifu".
Być może wyjaśnienie jest w recenzji - tego nie wiem.

Nie ma, a swoją wypowiedź "uzasadniłem" na poprzedniej stronie ;-)
Obrazek
Zgadzam się z tą oceną. Jednak mi ze średniej ocena wyszła wyższa, bo 9.2 :-)
"Kiedyś zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel" - Frank Coletti

Obrazek
Obrazek
Obrazek
michciu96 napisał(a):
Ja was nie rozumiem naprawdę, ja do premiery podchodziłem w miarę obojętnie a większość MT to napaleńcy odliczający każde minuty....Teraz, gdy ja bronie dobre imię Mafii II wy mówicie że gra wcale nie jest aż tak super i żal wam było na nią kasy i w ogóle....nie pojmuje was ludzie

A powiedz mi, kto wtedy myślał, że Mafia 2 zostanie tak strasznie wykastrowana ? Jest na co narzekać, z uwagi na to, że gra kosztuje jakieś tam niemałe pieniądze, które przecież każdy tak szanuje, czyż nie ?
Właściwie czego oczekiwaliście. Wszystko było wiadomo miesiąc przed premierą - co będzie, a czego nie. Twórcy odpowiedzieli na praktycznie każde pytanie.
Zainteresowanych odsyłam tu:

http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=82497

EDIT:
@up
Kota w worku nie kupiłeś. Poszperaj w powyższym linku.
Salwik napisał(a):
A powiedz mi, kto wtedy myślał, że Mafia 2 zostanie tak strasznie wykastrowana ? Jest na co narzekać, z uwagi na to, że gra kosztuje jakieś tam niemałe pieniądze, które przecież każdy tak szanuje, czyż nie ?

Nikt, ale już bez przesady, ludzie muszą zarabiać. A to że Mafia II została "wykastrowana" to trzeba mnie wyszydzać? Może to od razu ja obciąłem całą grę...
Obrazek
eldorado2009 napisał(a):
Właściwie czego oczekiwaliście. Wszystko było wiadomo miesiąc przed premierą - co będzie, a czego nie. Twórcy odpowiedzieli na praktycznie każde pytanie.
Zainteresowanych odsyłam tu:

http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=82497

EDIT:
@up
Kota w worku nie kupiłeś. Poszperaj w powyższym linku.

Tak? To ja się pytam, gdzie jest ta "niespodzianka" zamiast trybu Free Ride ?

Poza tym, nikt Cię nie wyszydza, przynajmniej nie ja.
Salwik napisał(a):
Tak? To ja się pytam, gdzie jest ta "niespodzianka" zamiast trybu Free Ride ?

Eeee....otwieranie bagażnika? xD

Salwik napisał(a):
Poza tym, nikt Cię nie wyszydza, przynajmniej nie ja.

I za to dziękuje, jedyny dojrzały :-D
Obrazek
No to jedziemy:

michciu96 napisał(a):
Jedno, ale to jest gra o ściśle określonej fabule, a nie np. KOTOR gdzie wybieramy czy chcemy być źli czy dobrzy. Nie uważam tego za błąd twórców, gdyż tak miało być.

Nie rozumiem. W takim razie uważasz, że jeśli gracz nie dostaje wyboru co może zrobić, a co nie, jest ok? Bo ja nie. Wybory w grze, to jest to, co lubię najbardziej. Możesz kogoś zabić, a możesz też darować życie. Możesz to rozwiązać w taki sposób, lub w inny. A poza tym, wszystko można wyjaśnić wyrażeniem 'gdyż tak miało być' (pomijając fakt, że tak NIE MIAŁO BYĆ, bo były pierwotnie cztery zakończenia).

michciu96 napisał(a):

Tu z kolei podzielam zdanie Salwika:
Salwik napisał(a):

Wszyscy oczekiwali wielkiego hitu. Z kilkoma zakończeniami, nieliniową rozgrywką, freeride, większą liczbą samochodów itp. A co wyszło? Brak wszystkich ww. elementów, do tego dochodzi brak misji pobocznych i jeszcze wielu innych rzeczy.
eldorado2009 napisał(a):

Właśnie nie było wiadomo. Pojawiały się pytania o freeride. I co? 'Będzie można grać po zakończeniu fabuły jednak Jack Scalici nie chce zdradzić w jaki sposób' No rzeczywiście. Można grać po zakończeniu fabuły. Wczytując się do poprzedniego stanu gry.
Z tymi misjami pobocznymi nie mogę się zgodzić, bo jakby nie patrzeć, to one jednak są.

1.

2.

3.

4.