Regulamin działu
W tym dziale posty nie są naliczane.

Zagadki

James Hetfield.

Ponieważ jestem pewna odpowiedzi, zadaję.
Jak nazywają się ci panowie, czym się zajmują i z jakiego kraju pochodzą?
Obrazek
Obrazek
Nie jestem pewien, ale czy to nie przypadkiem Robert Plant i Jimmy Page, z legendarnego Led Zeppelin, brytyjskiego zespołu rockowego?
Brawo Niv ;-)
Obrazek
Zagadka quasi-kryminalna:

Na podłodze pokoju leżą zwłoki Jima i Lucy, na których nie widać żadnych śladów obrażeń (rany, zasinienia, ślady duszenia itp.). Drzwi do pokoju były zamknięte, jednak otwarte jest okno, a na wietrze powiewa firanka. Niedaleko okna leży rozbite akwarium. Większą część podłogi pokrywa cienka warstwa wody. Nie ma śladów krwi. Jim i Lucy nie zostali otruci ani utopieni, nikt też nie wszedł przez okno ani przez drzwi (kamery monitoringu).

Jak więc zginęli Jim i Lucy?
Skoro nie ma śladów to czy czasami nie poraził ich prąd

Ewentualnie leżeli już tam martwi
Przez otwarte okno uderzył w nich ich piorun?

Albo oboje w tym samym czasie dostali udaru :-)
Obrazek
A może tak: na parapecie leżało akwarium. Gwałtowny podmuch wiatru otworzył okno, a to strąciło akwarium, które się rozbiło, na podłogę rozlała się woda. Dwoje ludzi stało w pokoju na bosaka, a lampka (taka, którą montuje się na pokrywie akwarium), bądź grzałka (podłączone do prądu) spadając na podłogę zrobiła zwarcie. Woda jest dobrym przewodnikiem, także ludzie padli martwi na podłogę, bez jakichkolwiek urazów. Dobrze sobie to wymyśliłam? ;-)
Obrazek
Ewuria, niezbyt dobrze, bo zwykła mini-lampka czy grzałka nie zabije :-P

Ja tam myślę, że to po postu zawał... Ale skąd wzięłoby się tyle wody? Hmm... :-|
Każdy źle, chociaż Ewuria z początku dobrze kombinowała :-P Próbujcie dalej.
Jim i Lucy to rybki. Okno otwarte przez wiatr zrzuciło akwarium, rybki wypadły na ziemie i z braku wody zdechły
Obrazek
Tak, zadajesz Maćku. Wersja z oknem i przewróconym akwarium pojawiła się w poście Ewurii, jednak końcówka była zła. Chodzi w tej zagadce o to, by przestać utożsamiać denatów z ludźmi. Tak czy siak, twoja kolej.
Dam proste.

Co to za panowie i jaki zespół tworzą?
Obrazek
Obrazek
Patrząc na twojego Lasta. To oczywiście Gangstarr :D
Kuwa no ;D Nie pomyślałem o tym ;) Zadajesz
Obrazek
Banalnie proste. Jak nazywa się ten muzyk i w jakich zespołach występował? (Może aby było łatwiej to podać choć 3 zespoły w których występował)

Obrazek