Regulamin działu
W tym dziale posty nie są naliczane.

Zagadki

Jeszcze bardziej na południowy wschód. :-)
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
Też czysty strzał: Garwolin?
Obrazek
Zgadłeś! Długo czekałem na poprawną odpowiedź, ale warto było. Teraz ty zadajesz.
Ostatnią rzeczą, jaką facet chce oglądać na koniec dnia, jest żona - Al Bundy
hahaha. czasem Google Earth się przydaje ;-)
Nadal będziemy przy geografii :-)
http://img827.imageshack.us/img827/2190/hmad.jpg
Proszę mi podać współrzędne tego miejsca :))
Google Earth, bądź inne tego typu programy odpalamy i przeczesujemy naszą planetę :-P
Mała podpowiedź, miejsce to na pewno znajduje się w Azji :mrgreen:
Obrazek
Przepraszam, ale czy to nie lekka przesada? Odpowiadanie na zagadki powinno opierać się na wygrzebywaniu ze swojej mózgownicy informacji potrzebnych do odpowiedzenia na daną zagadkę. Zgadywanie to zgadywanie, i lepiej, żeby ta zabawa pozostała w formie quizu, aniżeli ma polegać na kilkugodzinnym przeczesywaniu Google Earth. Ja się w to nie bawię.
24° 27' N
54° 23' E

to Abu Zabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, a konkretniej wyspa Fataysi należąca do szejka Hamada bin Hamdana Al Nahyana,
jestem tego pewien, na 100% :))

@ Niv napis "Hamad" bardzo upraszcza tą zagadkę. Wystarczyło kilka minut śledztwa w google.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
czapel007 oczywiście dobrze ;)
Jak widać nie było problemu ze znalezieniem ;-)
Obrazek
Tak, na to wpadłem i ja, nie chodzi mi o to, że nie mogłem tego znaleźć, bo znalazłem to szybko, ale chodzi o to że to wypacza sens zadawania zagadek. Zagadka ma być czymś co zmusi nas do użycia szarych komórek, bądź do wygrzebania z najgłębszych zakamarków pamięci odpowiedzi na daną zagadkę. A twoja zagadka zmusza nas do użycia wujka Google, zamiast do pomyślenia.

Ale czapel "zgadł" to jego kolej.
Dobrze moja kolej :D

Obrazek

Kim jest ten człowiek, który w tej sekwencji odegrał Jamesa Bonda?

Wystarczy skojarzyć kilka faktów i myślę że zagadka dosyć prosta.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

Kilka osób zagrało już Jamesa Bonda, obecnie jest nim Daniel Craig, ale byli również:

Sean Connery
George Lazenby
Roger Moore
Timothy Dalton
Pierce Brosnan
Daniel Craig

;-)
Jest to George Lazenby
To nie George Lazenby odegrał w tej sekwencji rolę Bonda. Podpowiem że akurat ta wersja tejże sekwencji została użyta w latach 1962-1964. I pogłówkujcie jak się nazywa oryginalnie ta sekwencja

@Rnaki chodzi mi tylko o ten fragment który tu dałem na zdjęciu.

Sean Connery ?
Pudło. Podpowiem po raz kolejny, że nie jest to żaden z aktorów wymienionych przez Rnakiego. To kaskader i I pogłówkujcie jak się nazywa ta sekwencja oryginalnie w angielskim

Chyba mam. Bob Simmons?