Windows 7 64-bitowa wersja - błąd APPCRASH

Dantes ale Windowsa masz ściągnietego z internetu bo jeśli tak w nim mogą byc wirusy.
A siódmego dnia Bóg stworzyl Google i powiedzial szukajcie a znajdziecie
Windows oryginalny nie jest, to fakt, ale ja go sam sobie nie instalowałem, a właśnie w sklepie komputerowym mi go zainstalowali. Ale i tak już żałuję, że nie kupiłem oryginalnego,
Obrazek
Na okładce mojego Asasyna widnieje napis że gra nie chodzi na Vista 64 bit co oznacza również że nie pójdzie na 7 64 bit.

No więc powiem odrazu, że nie czytałem całego tematu jednak ta wypowiedź jest błędna, sam posiadam Win 7 64-bit i nie mam absolutnie żadnych problemów ze starszymi grami, posiadałem nawet Assassin's Creed II i wymienionego Crysis'a obie gry chodziły rewelacyjnie.

Dodam tylko żebyś spróbował wgrać na nowo DirectX'a nie koniecznie 10 o ile masz

ED

Od pirackiego windowsa to jest naprawdę skrajny ułamek procenta żeby coś się działo bo na piratach jedzie spora część graczy którzy nie mają takich problemów
]Ale ACII jest też pod Windows 7 więc raczej nie pomoże uruchomienie go w zgodności XP.

Spróbować można, na pewno nie zaszkodzi.

a to źle czy dobrze

Dobrze.

Procek AMD i karta Nvidii

Zaktualizuj najnowsze stery do Nvidii, bo te pudełkowe mogą być dużo starsze. Ważne żeby miały PhysX . ( stare sterowniki usuń normalnie przez panel sterowania, potem dobrze użyć Driver Sweeper ( nie jestem pewny czy pod W7 będzie chodził), aby usunął wpisy)

Dodam tylko żebyś spróbował wgrać na nowo DirectX'a
Od pirackiego windowsa to jest naprawdę skrajny ułamek procenta żeby coś się działo bo na piratach jedzie spora część graczy którzy nie mają takich problemów

Podbijam.

Samo wywalanie na pulpit może być też spowodowane zasilaczem. Podaj jaką ma moc i nazwę.

AC II wywala Cię w jakimś określonym miejscu, np. przechodząc do innej części miasta, czy losowo? A co z tym Crysis`em czy innymi grami? Też wywalają?

//edit: AC II aktualizuje się samo, co nie? Jeśli ręcznie to zainstaluj patche.
"Next time... There'll be no next time"
Dantes zaistaluj jeszcze raz Windowsa 7 x64 lub jakiegoś innego, bo trochę marudzisz, coś nieporadny jesteś kolego, pozyskaj go jak chcesz, myślę że format i instalacja jeszcze raz systemu by pomogła. :-P
Siupak19 napisał(a):
bo trochę marudzisz
- wydałem na kompa kupę kasy, którą zarobiłem i systematycznie zbierałem, i co mam być zadowolony, że od 3 dni, od których go mam nie działa mi żadna gra? Tak jestem w wyśmienitym nastroju. Co do Windowsa 7 to ten ma 3 dni, powtarzam, że nic nie instalowałem sam, chyba że z oryginalnych gier, ew. jakieśdrobne programiki typu AllPlayer, ale instalki były brane z poprzedniego kompa, a tamten działał dobrze (tylko był słaby) więc wirusy odpadają (raczej).

Cpt napisał(a):
Zaktualizuj najnowsze stery do Nvidii,
- Takich sterowników nie mogę takich znaleźć, bo które to są najnowsze i które mają Physix?

Cpt napisał(a):
Samo wywalanie na pulpit może być też spowodowane zasilaczem.
- nie, żebym był specem, ale chyba wątpliwa sprawa... Jak zasilacz by źle funkcjonował to by mi się ogólnie komp wyłączał chyba, itp. No, ale jak chcesz to podam Ci markę i moc: 650 W, Chieftec. Dodam, że we wszystkich tych grach gram na full wymaganiach, ale po to kupowałem takiego kompa, żeby móc się cieszyć takimi detalami, gry same w sobie chodzą świetnie, żadnej ścinki, niczego, wszystko wygląda naprawdę ślicznie, a ACII to już obłędnie wręcz, ale się wyłącza...

Cpt napisał(a):
AC II aktualizuje się samo, co nie?
- tak.

DirectX 11 świeżo zainstalowany, odpaliłem ACII, pograłem 20 minut i znowu jestem twarzą w twarz z pulpitem. - notabene bardzo ładnym, tylko co z tego?

Cpt napisał(a):
AC II wywala Cię w jakimś określonym miejscu, np. przechodząc do innej części miasta, czy losowo? A co z tym Crysis`em czy innymi grami? Też wywalają?
- ACII jak i AC I, jak i Crysis wywalają po takim samym błędzie, i bardzo podobnie, że gram z 15-25 minut i out. No a tak się grać nie da na dłuższą metę - chociażby przez to, że traci się stan gry. Gry wszystko oryginalne tak jak pisałem. Mam jeszcze parę gier, ale jak we 3 wystepuję ten sam problem, to już nie muszę instalowac poprzednich. Osobiście obstawiałbym może tą grafikę, facet w sklepie komputerowym mówił mi, żeby wgrać nowsze sterowniki, bo on wgrał mi tylko te co były dołączone do karty graficznej.

Moja karta to Gigabyte GeForce 470, jak ktoś wie skąd mogę pobrać sterowniki najnowsze do tej karty z tym Physix to byłbym wdzięczny.
Obrazek
nie, żebym był specem, ale chyba wątpliwa sprawa... Jak zasilacz by źle funkcjonował to by mi się ogólnie komp wyłączał chyba, itp. No, ale jak chcesz to podam Ci markę i moc: 650 W, Chieftec.

Spytałem, ponieważ niekiedy ludzie pracujący w sklepach dają pierwszy lepszy zasilacz, kiedyś tak się sam załatwiłem, ale jeśli masz 650W od Chieftec`a to można być spokojnym :-D

Moja karta to Gigabyte GeForce 470, jak ktoś wie skąd mogę pobrać sterowniki najnowsze do tej karty z tym Physix to byłbym wdzięczny.

Najlepiej ze strony producenta. Tutaj masz pod Win7 64 bity ->>http://www.nvidia.pl/object/win7-winvista-64bit-258.96-whql-driver-pl.html
Cpt komp był brany w sklepie komputerowym, ale składany na zamówienie z konkretnych części.

Dzięki wielkie za sterowniki, już je ściągam i zobaczymy jak pójdzie. Czyli te obecne usuwam teraz tak, wszystko co z Nvidią związane mam usunąć?

Obecnie w panelu sterowania mam takie rzeczy związane z Nvidią:

NVIDIA Display Control Panel 135 MB.
NVIDIA Drivers 65,1 MB
NVIDIA PhysX 79,8 MB
NVIDIA Stereoscopic 3D Driver (nie pokazuję, żeby to coś zajmowało w MB)

Mam usunąć to wszystko przed zainstalowaniem tego od Ciebie?

sory, jesli to oczywiste, ale miałem 3-4 letni zastój jesli chodzi o te wszystkie sprawy związane z kompami, bo od tylu lat służył mi on praktycznie do filmów i internetu. Nadrabiam braki teraz.
Obrazek
NVIDIA Drivers 65,1 MB

To usuń.

Co do DirectX`a to zainstaluj jeszcze ten (ale najpierw zaktualizuj grafikę i zobacz czy będzie chodzić), bo chociaż DirectX 11 z teorii powinien być kompatybilny w 'dół', to w praktyce może być inaczej.
Dobra to usuwam to, instaluję te sterowniki, i jak nie wrócę za około godzinę lub dłużej to znaczy, że pomogło, a jak nie to... nie wiem co zrobię.
Obrazek
Dantes rozumiem cię, ja też bym się wkurw*ił jak by mi komputer tak działał, ale pisząc to chodziło mi o całkiem co innego, zorganizuj sobie Windowsa i sformatuj dysk i na pewno nie będziesz miał tego problemu, ja nie wiem co oni ci za Windowsa zainstalowali, ale to jakiś syf, komputerów w życiu miałem koło 10 i nigdy nie miałem takiego problemu(błedu).Obecnie mam tak jak ty też Windows 7 x64 Ultimate i ACII oraz Crysis chodzą normalnie, nie ma problemu, nie wydaję mi się żebyś coś miał z komputerem, system był poprostu ch*jowo zainstalowany.

EDIT: Może jestem w błędzie, ale w sytuacjach których nie mam pojęcia jak coś zrobić wykonuję właśnie formata który pomaga na 99,9%
Teraz AC II wyłączył mi się po 10 minutach. Poza tym zauważyłem też coś takiego (myślałem, że wczoraj mi się to jednorazowo zrobiło), że nie mogę odinstalować żadnej rzeczy. Wczoraj ACII chciałem odinstalować, i nie mogłem, musiałem ręcznie i potem czyścić rejestr, a teraz te sterowniki chciałem odinstalowac i zainstalowac, odinstalowałem, nowe zainstalowałem, ja w chodzę w Panel Sterowania, a tam dalej są stare, a nowych ni widu ni słychu. Oj chyba cos z tym systemem jest nie tak. Niestety nie mam skąd nowego załatwic, poza tym i tak bym go nie zainstalował i nie zrobił partycji, więc chyba będę musiał zanieść do nich kompa, żeby mi coś tam wgrali normalnego.

Siupak format to dla mnie nie problem w znaczeniu, że nawet nie mam czegoś stracić, bo nie zdążyłem nic wrzucić jeszcze na tego kompa, gorzej ze zdobyciem systemu i jego zainstalowaniem, zrobieniem partycji itp.

edit: Chyba, że źle usunąłem coś, bo do wyboru podczas deinstalacji mam napisane:

usuń wszystkie sterowniki NVIDIA w tym sterownik ekranu.
usuń wszystkie sterowniki NVIDIA, oprócz sterownika ekranu.
usuń nastepujące: a te nastepujące to: NVIDIA DISPLAY DRIVER i NVIDIA HIGH DEFINITION AUDIO DRIVER

Ja wybrałem opcję nr2 i nic mi nie usunęło.
Obrazek
Wybierasz "Usuń następujące" i zaznaczasz tylko "nVidia Display Driver".
Ciągle ten sam problem. Zainstalowałem te sterowniki. Naprawdę nie wiem już czy coś pomoże...
AC II wyłącza mi się po prostu w pewnym momencie i nic. Po prostu aplikacja się zamyka i nawet nie ma żadnej wiadomości o błędzie itp.
Obrazek
Dziwne, że tyle masz problemów z tym wszystkim. Coś musi być jednak z tym konkretnym systemem.