Moje ulubione to: Rozdział 1 – Stary kraj, Rozdział 4 – Prawo Murphy'ego, Rozdział 8 – Dzikusy, Rozdział 10 – Obsługa hotelowa, Rozdział 11 – Nasz przyjaciel.
Rozdział Stary kraj lubię za klimat wojskowy. Vito w tym mundurze z kaskiem wyglądał naprawdę ładnie, a w dodatku jeszcze świetnie strzela mi się z Garand M1
Rozdział Prawo Murphy'ego lubię, za obrabianie jubilera. Szkoda tylko, że nie dało się zbierać ręcznie tych klejnotów, a potem jechać je jeszcze sprzedać, oczywiście z małymi przeszkodami
Rozdział Dzikusy lubię, za sprzedawanie fajek, a potem jeszcze ta rozróba z żelami
Rozdział Obsługa hotelowa lubię, za wysadzenie budynku, a przed wybuchem jeszcze ta ciekawostka - Co tu robi Henry?
Rozdział Nasz przyjaciel lubię najbardziej, po tylu latach znów spotkanie z poczciwym Leo i szkoda, że gdyby nie układ Leo z Henrym, to Vito pozwoliłby na śmierć Leo
. Fajnie by było, jakby wyszedł dodatek: Przygody Leo (Leo Adventure's) i odbył się w czasach jego młodości, czyli w 1920 roku.
Ale to tylko moje zdanie, a jak wiadomo i tak 2K miało by to, za przeproszeniem w dupie
I tak jak napisał Filip37 szkoda, że w swobodnej grze nie ma centrum handlowego, albo salonu w którym kupowało by się samochody. Vito otrzymał miano mafioza i co auta kraść? Przecież oni sami w tych tekstach przed ładowaniem napisali, żeby utrzymać respekt należy nie zabijać, nie kraść i nie handlować narkotykami...
Mogli by dodatek DLC wypuścić, przecież ten salon samochodowy w Little Italy idealnie się nadaje, a kupowanie mają jak na palcu. Przecież w autoencyklopedii auta poruszają się na takiej ruchomej plandece. Co za problem, dla nich doświadczonych programistów zrobić coś takiego, że podchodzisz do drzwi salonu i wyświetla się napis E - Kup samochód, a potem włącza się autoencyklopedia, klikamy enter na wybranym aucie. A w skrypcie napisać, żeby transportowało go nam, przed salon i zabierało ustalone pieniądze.
Nie ma to, jak sobie pomarzyć