Smutna Mafia (Spoilery)

Najbardziej urzekł mnie moment, w którym ginie Henry, to było coś okropnego, popłakałem się ze złości, bo to była przecież taka pozytywna postać i bardzo przyjemna, szkoda, że musiał tak zginąć. Ja wierzę, że nie był on kretem.

Nawet jeśli by był to przypuszczam, że Joe i Vito przebaczyliby mu.
Live or die - make your choice...
Rzecz niebywale smutna, ale sobie nagrabił. Może i był kretem, ale w każdym razie był mordercą. A nie wziąłeś pod uwagę Marty'ego - to jest smutne, chłopak sobie nie nagrabił, a jedynie chciał być jak Joe... :-( Proszę o minutę ciszy...

Ale to znowu gra nabiera klimatu, bo to jest prawdziwa mafia, a nie gangsterzy z bożej łaski jak w GTA SA
Obrazek
michciu96 napisał(a):
Rzecz niebywale smutna, ale sobie nagrabił. Może i był kretem, ale w każdym razie był mordercą. A nie wziąłeś pod uwagę Marty'ego - to jest smutne, chłopak sobie nie nagrabił, a jedynie chciał być jak Joe... :-( Proszę o minutę ciszy...

Ale to znowu gra nabiera klimatu, bo to jest prawdziwa mafia, a nie gangsterzy z bożej łaski jak w GTA SA

Racja, Marty nie zasłużył na taką śmierć, bardzo lubił Joe i chciał być taki jak on. Czemu uważasz, że Henry był mordercą? Kogo on zabił z zimną krwią ? On będąc w mafii, musiał wykonywać niektóre polecenia, to normalne. Bądź co bądź, Henry został zbeczeszczony i to w taki sposób, że nie potrafię tego opisać, coś strasznego. Żal mi się zrobiło tego chłopaka, nie zasłużył na taką brutalną śmierć.
Henry był aresztowany przez FBI, na pewno zrobił coś "tylko dla siebie", czysto logiczne. Ale zarżnąć go tasakiem, wydłubać oko i zostawić na ulicy...masakra
Obrazek
kto wam wogule w to pozowlil grac ze tak przezywacie wsadzie go sobie w ramkie i ryczcie co dzien do jego zdjecia ze go ubili wyjdzie na dwor dzieci i w pilkie pograjcie a nie w takie gry gracie
a ty się nie odzywaj jak nie na temat piszesz
mi najbardziej zasmucił fragment jak zabili Marty'ego on taki zadowolony że pojechał z nimi siedział w samochodzie fajnie to wyglądało bo tak samochód rozwaliłem a on taki zadowolony ale nic a później wracam a on leży nieżywy szkoda mi go było :-(
nie chodzi mi o Marty'ego o to ze juz z 10 tematow bylo o tym herym jak dzieci plaklay byl frajer to zabilj tyle na ten temat mafia ma swoje zasady :)
Mariusz150 napisał(a):
nie chodzi mi o Marty'ego o to ze juz z 10 tematow bylo o tym herym jak dzieci plaklay byl frajer to zabilj tyle na ten temat mafia ma swoje zasady :)

Dobra, zamknij kniapę koleś, bo zaczynasz mnie denerwować. Jak ci coś nie pasuje, to won z tego forum. W tym temacie możemy pisać o swoich odczuciach. Sam sobie wyjdź na dwór i zachowaj te puste i suche komentarze dla siebie, co za gbur.
Salwik idz sie tacie powiedz ze cie na forum skrytykowali zamiast grac w takie gry zacznij grac w simsy albo cos :)
Mariusz, kup se najpierw słownik. Mogę se rękę uciąć, że nie masz 18 lat - a fikasz jak nie wiem. Chyba, że dla ciebie kastracja to widok codzienny, nie wiem co wy tam robicie na swoim osiedlu - nie wnikam. I czy ktoś tu płacze? To tylko gra, umarł nam ktoś bliski? Ma się tylko żal, po tylu godzinach grania danego bohatera, że tak skończył. Więc nie pier**** nam tu o płakaniu, o frajerach i o tym, że pakujesz na siłce i jesteś PRO. No, ale pewnie jesteś dorosłym 20-latkiem, który ma dysleksję i miał do czynienia z Mafią. Ba, pewnie już niedługo dołączysz do rodziny...

Najbardziej mi było, żal Henry. Spoko gościu był, podobny do Tommiego. Martego mi wcale nie żal. Młody, głupi - powinien wiedzieć na co się pcha. Za dużo filmów się naoglądał i był wpatrzony w Joe. Myślę, że Joe powinien mu nie pozwolić na to. Raz mu się udało wyjść cało, ale był z większą paczką. Tam był niestety sam.
Mariusz150 napisał(a):
Salwik idz sie tacie powiedz ze cie na forum skrytykowali zamiast grac w takie gry zacznij grac w simsy albo cos :)

Zamilcz człowieku....Jesteś po prostu żałosny, nie masz uczuć - to już jest twój, nie nasz problem. Wyobraź sobie, że ludzie mogą mieć jakieś tam odruchy i się zachowują po ludzku, nic w tym dziwnego. Natomiast ty musisz wyskoczyć z jakimś gównem i nim za przeproszeniem "bazgrać nim po ścianie".
naoglodaliscie sie filmow leszcze :) a u ciebie co robicie na osiedlu nic nie robicie siedzicie w domach bo was bija jak wyjdziecie hahahah
Dobranocka już się skończyła to co tu jeszcze robisz dziecino? A co tam, mniejsza z tym

A co do tematu ,to według mnie fabuła Mafii 2 dobrze obrazuje zasady włoskiego pochodzenia ,amerykańskich rodzin mafijnych. Tutaj nie ma przebacz, a liczą się tylko interesy. Lecz muszę przyznać, iż gdy zobaczyłem jak Henry'ego ciachają tasakami na ulicy jak zwierzę, to po prostu serce staje. Takie sceny, jak zabicie Angelo, śmierć Henry'ego oraz prawdopodobna śmierć Joe, to momenty które długo się zapamiętuje i o to mi właśnie chodziło w Mafii 2. O fabułę, która pokazuje i przestrzega przed życiem mafioza, które tylko w filmach i grach jest usłane różami. Konsekwencje takiego życia są fatalne.
"Im dłużej na coś czekasz, tym i przyjemniejsze odczucie."
to jest gra a niekturzy sie zachowuja jak by to bylo na prawde :)
No, cóż - twoje zdanie utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie masz 18 lat. W dodatku, nie umiesz nawet układać zdań :) Dyskusja z tobą, to jak gadanie ze ścianą. Lepiej nie karmić trolla. Cholera, czemu oni sprzedają grę od 18 lat, takim jak Mariusz :) Tyle z mojej strony, życzę miłego dorastania i oleju w główce. Może wreszcie się za naukę weźmiesz. Bo taką ortografią hańbisz nasz piękny język, a i wszyscy będą się z ciebie śmiali - jak teraz.

Aha, moja sugestia - dajcie bana, temu dzieciakowi - może się nauczy jak korzystać ze słownika.