MafiaII vs GTA4

Jak dla mnie nie ma co porównywać.Bo choć obie gry zostały zrobione na podobnych fundamentach,to tak naprawdę to dwie różne gry.to trochę jak porównywać dwa jamniki:na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie,to tak naprawdę każdy jest inny :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Co do porównywania..

Nie są to jakoś bardzo rożne gry jak chodziarz FIFA i Medal Of Honor. Każdy wie że Mafia 2 już jest lepsza od GTA a jednak to zwolennicy Mafii nie chcą jej porównywać z GTA. Czemu? Może nie chcemy robić przykrości innym?
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Scaletti napisał(a):
Każdy wie że Mafia 2 już jest lepsza od GTA

:shock:

Scaletti napisał(a):
zwolennicy Mafii nie chcą jej porównywać z GTA. Czemu? Może nie chcemy robić przykrości innym?

Nie bój, na GTASite też nikt nie chce tych gier porównywać :-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Porównują ale jak ktoś im powie o niedoskonałościach GTA IV to nie chcą porównywać. My mamy klimat i fabułę oni nie. Mafia ma jakiś takie coś. Pouczające cut scenki, zaskakującą akcje i realizm. W GTA największą zbrodnią jest wejście na Lotnisko (gdzie każdy chce wejść) lub puknięcie w radiowóz (który wyjeżdża gdy jedziesz na maxie)
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Scaletti napisał(a):
GTA wygląda lepiej niż na tym obrazku. Ale oba zdjątka są z wersji Beta.

Jak widać beta becie nierówna :-P
Blitzkrieg1410 napisał(a):

Zadowoleni ze Screenów? :P Beta zawsze jest gorsza od finalnej xD

Adam Miałczyński, Adaś.
Scaletti napisał(a):

Z tym się niezgodzę...sporo screenów z Mafii beta wygląda o wiele lepiej niż w wersji finalnej...
muore il bandito, la mafia vive
Mnich napisał(a):
Scaletti napisał(a):

Z tym się niezgodzę...sporo screenów z Mafii beta wygląda o wiele lepiej niż w wersji finalnej...

hm, ciekawe dlaczego... :-P Photoshop?
Może to jej urok,może to Photoshop xD

Po krótkim pomyślunku doszedłem do wniosku,że takie temat to typowe off-topy.To tak jakby na forum ekologów robić ankiete "Czy jesteś za czy przeciw użyciem samochodów na baterie słoneczne".
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Panowie nie ma się co kłócić bo to głupota. Mafia II jeszcze nie wyszła, więc tak naprawdę nikt nie wie jaka jest. Poza tym jaki jest sens porównywania tych dwóch gierek ? To dwa odrębne światy i zupełnie inne historie. Ja osobiście nigdy nie przepadałem z serią GTA. Sam nie wiem do końca dlaczego, ale pograłem trochę i potem mi się nudziło. Mafia cały czas trzymała mnie w napięciu, czułem ten dreszczyk emocji. Podczas gry towarzyszyło mi uczucie dzięki któremu byłem ciekaw jak gra potoczy się dalej. Pierwsza cześć gry była niesamowita i wątpię aby komuś udało się zrobić coś lepszego. Mafia II zapowiada się genialnie, ale z oceną poczekam dopiero po jej wyjściu, bo na razie to sobie mogę gdybać. Tak więc panowie zakończmy kłótnię i nie psujmy tej fantastycznej atmosfery jaka tu panuje :) Dziękuję :)
Henry1991 napisał(a):
Panowie nie ma się co kłócić bo to głupota. Mafia II jeszcze nie wyszła, więc tak naprawdę nikt nie wie jaka jest.

Ten argument namówił mnie aby zamknąć temat, do czasu wydania dwójeczki :*.

Buziaka mogłeś sobie darować :lol: - Kevin