MafiaII vs GTA4

I tu się mylisz ;-) Z tego to pamiętam mafia 2 nie będzie kon wer to wa na (trudne słowo :mrgreen: ) na żadną z platform, ponieważ jest tworzona z osobna na każą pojedynczą platwormę. Mogę się mylić ale zdaje mi się że gdzieś tak pisało :-)
Docelową platformą Mafii II jest PC, oficjalnie o tym wiadomo.
Tzn. Ja czytałem że wersja na PC wygląda lepiej od konsolowych, ale możliwe że jest również docelową platformą. ;-)
I tu się mylisz ;-) Z tego to pamiętam mafia 2 nie będzie kon wer to wa na (trudne słowo :mrgreen: ) na żadną z platform, ponieważ jest tworzona z osobna na każą pojedynczą platwormę. Mogę się mylić ale zdaje mi się że gdzieś tak pisało :-)

Eee... no i? To potwierdza to co napisałem a nie zaprzecza temu.
Jak by to napisać, np GTA IV tworzona była docelowo na Konsole, wersja PC jest tylko skonwertowana na blaszaki. A w Mafii 2 tak jak by nie ma takiej głównej platformy z której konwertowało by się grę na inne, ponieważ jest tworzona na każdą z platform tak jakby od zera.
Extreme napisał(a):
Jak by to napisać, np GTA IV tworzona była docelowo na Konsole, wersja PC jest tylko skonwertowana na blaszaki. A w Mafii 2 tak jak by nie ma takiej głównej platformy z której konwertowało by się grę na inne, ponieważ jest tworzona na każdą z platform tak jakby od zera.

No wiem, i o tym napisałem w swoim poście, że z tego powodu nie spodziewam się żadnych takich problemów z Mafią jak to było z GTA IV. A ty mi mówisz że nie mam racji? wtf?
Extreme napisał(a):
W Mafii 2 tak jak by nie ma takiej głównej platformy z której konwertowało by się grę na inne, ponieważ jest tworzona na każdą z platform tak jakby od zera.

Docelową platformą jest PC, i to na niej będą opierać się wersje konsolowe.
Nie chodziło mi o to że z mafią 2 nie powinno być takich problemów jak z nowym GTA, tylko o to że wydawało mi się że docelową platwormą nie jest PC. Ale jak widać nie miałem racji. Jak czujesz się urażony to sorry ;-).
Ale nie o to mi chodzi, powiedziałem że z Mafia nie powinno być takich problemów z optymalizacją jak z GTA bo Mafia nie będzie konwertowana z platform a ty mówisz że się mylę... i mówisz to samo co ja?!
Mafię 2, a SR2 i GTA4 polecam :-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Jutro dziewczyna mi kupuje GTA IV, więc będę mógł się wypowiedzieć nt GTA 4 vs Mafia 2...

Ale tak czy siak w przypadku Mafii będziemy (PCtowcy) bardziej dowartościowani, bo jakby nie zrobiono nam łaski, przenosząc grę z konsoli na PC :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
A ja tam się ciesze, że Mafia II wychodzi na PC jak i konsole i nie ma durnych kłótni o to co jest lepsze. Wstrzymałbym się jednak jeszcze od porównywania Mafii II i GTA IV bo nie było jeszcze premiery i praktycznie ciężko cokolwiek stwierdzić.
http://www.recenzje-gier.net.pl<--- zabrałem się za gry. Wchodźcie i oceniajcie!
Dla mnie ogólnie błędem jest porównywanie tych obu gier...

1. Target gry:

GTA IV - dla ludzi, którzy chcą sobie polatać po mieście z wyrzutnia rakiet i ot tak sobie wybić połowę populacji

Mafia II - dla ludzi, którzy chcą poznać ciekawą i wciągającą historię, gdzie mogą się utożsamić z bohaterem

2. Treść gry:

GTA IV - mało wciągająca historia człowieka, który pnie się powoli do góry

Mafia II - (nie wiem jak w drugiej części, ale myślę, że będzie tak samo) przekazem gry są tak kardynalne aspekty życia jak przyjaźń, trudne wybory, zmagania z przeszkodami itp.

Podsumowując
- nie uważam serię GTA za coś nie wartego uwagi itd. Jednak obie te gry reprezentują inny poziom zabawy. Mafia jest bardziej dojrzała i ciekawa...GTA stawia na rozwałkę itp.

I tak może jeszcze dodam od siebie na koniec, że żadna cześć GTA, nawet IV nie przebiła Mafii I pod względem fabularnym :-)
wojtas022 napisał(a):
Dla mnie ogólnie błędem jest porównywanie tych obu gier...

1. Target gry:

GTA IV - dla ludzi, którzy chcą sobie polatać po mieście z wyrzutnia rakiet i ot tak sobie wybić połowę populacji

Mafia II - dla ludzi, którzy chcą poznać ciekawą i wciągającą historię, gdzie mogą się utożsamić z bohaterem

2. Treść gry:

GTA IV - mało wciągająca historia człowieka, który pnie się powoli do góry

Mafia II - (nie wiem jak w drugiej części, ale myślę, że będzie tak samo) przekazem gry są tak kardynalne aspekty życia jak przyjaźń, trudne wybory, zmagania z przeszkodami itp.

Podsumowując
- nie uważam serię GTA za coś nie wartego uwagi itd. Jednak obie te gry reprezentują inny poziom zabawy. Mafia jest bardziej dojrzała i ciekawa...GTA stawia na rozwałkę itp.

Proszę Cię. Ja też jestem fanem Mafii II, ale słaba historia w GTA IV?! Chyba mi nie powiesz, że jest tam mało trudnych wyborów, podkreślenie pozycji rodziny i na końcu mamy piękny dylemat moralny. Nie chcę spoilerować więc jak chcesz to popiszmy na gg lub PW. Co do trybu rozrywki. Ja w GTA IV nigdy nie widziałem bezsensownej strzelaniny i rozwałki. Naprawdę nie wiem, może z całym szacunkiem ty masz takie podejście do gry, ale ja dopiero po przejściu jeździłem sobie po mieście strzelając do ludzi. Według mnie GTA IV ma świetną fabułę i nie mam pojęcia czemu tak narzekacie, że tylko rozwałka i rozwałka. W jednym się zgadzam. Nie powinno się porównywać tych gier jednak dobrze wiemy, że to nastąpi więc lepiej jednak poczekać do premiery.
http://www.recenzje-gier.net.pl<--- zabrałem się za gry. Wchodźcie i oceniajcie!
Han27 napisał(a):
Proszę Cię. Ja też jestem fanem Mafii II, ale słaba historia w GTA IV?! Chyba mi nie powiesz, że jest tam mało trudnych wyborów, podkreślenie pozycji rodziny i na końcu mamy piękny dylemat moralny. Nie chcę spoilerować więc jak chcesz to popiszmy na gg lub PW. Co do trybu rozrywki. Ja w GTA IV nigdy nie widziałem bezsensownej strzelaniny i rozwałki. Naprawdę nie wiem, może z całym szacunkiem ty masz takie podejście do gry, ale ja dopiero po przejściu jeździłem sobie po mieście strzelając do ludzi. Według mnie GTA IV ma świetną fabułę i nie mam pojęcia czemu tak narzekacie, że tylko rozwałka i rozwałka. W jednym się zgadzam. Nie powinno się porównywać tych gier jednak dobrze wiemy, że to nastąpi więc lepiej jednak poczekać do premiery.

Zgadzam się w 100%.
A tak w ogóle to właśnie lecę pograć w GTA IV ;-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]