Mafia II Zestaw dodatków do gry - problem z instalacją

Witam wszystkich,

Dzisiaj otrzymałem od "kochanej" cenegi pakiet dodatków do Mafii. Oczywiście, żeby podtrzymać tradycję wydawcy, niemoge go zainstalować:/ A mianowicie po wprowadzeniu klucza i aktywacji przez Steam widnieje komunikat, że posiadam już dany produkt i niemoge kontynuować instalacji.
Rzecz w tym, że mam jedynie Wendete Jimmy'ego:/ Steam to widzi i niechce zainstalować całego pakietu. Oczywiście nie można wybrać, który dodatek chcemy zainstalować:/ Jest do wyboru jedynie cały pakiet. Dzowniłem do cenegi, oczywiście czekałem prawie godzine na linii bo mieli dużo zgłoszeń. I jak już się doczekałem Pan powiedział mi, że niebardzo wie co z tym zrobić i prosił o wysłanie maila z opisem:/ Niemam pojęcia jak taki badziewny wydawca jak Cenega utrzymuje się tak długo na rynku...:/

Czy może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Pozdrawiam
Też mam ten sam problem, ale niestety do Cenegi się nie dodzwoniłem.

Ciekawe, czy zwrócą mi kase za wprowadzenie w bląd, bo nie było mowy, o tym, że jak się ma już jakiś dodatek, to pakiet nie będzie działał.
Przynajmniej brelok fajny:) A jeżeli chodzio zwrot kasy to myśle, że nie tędy droga. Muszą wydać jakąś łatke przygotowującą pod ten pakiet bo innego wyjścia nie widze. Poprostu nikt tego nie przewidział, choć to się wydaje takie oczywiste, ehhh....
Tylko, że łatke musi udostępnić Steam (czyli Valve) a z tym może być rożnie...

Uwielbiam, jak Polska jest traktowana jak kraj 3 świata, gdyby JA był normalnie dostępny na steam, to problemu by nie było.
a próbowałeś ręcznie czyli wgrać w inny folder a potem go wrzucić do tego z grą?

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
a jak odistalować JV??? Ty chyba nigdy nie używaleś Steam...

Chodzi o to, że pakiet jest widziany przez Steam jako jedność, a nie poszczegolne części.

Osoby, które mają premierowe DLC też mają problemy z zainstalowaniem.|

Cenega powinna informować o takich rzeczach
Też dziś otrzymałem ten pakiet i ten sam problem. Też ma JV i jestem wkurzony, że JA nie zainstaluje pewnie przez następny tydzień! :-x
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
Tak to jest jak się kupuje przecenione gnioty
A ty drogi autorze tematu masz nieciekawie gdyż nie zainstalujesz tego bo posiadasz już jeden dodatek.
A żeby to zainstalować nie możesz mieć żadnego .
ahahaha śmieszne jak wy ludzie naiwni nie myślicie głową tylko głupotą .
A nawet jak utworzysz nowe konto steam to i tak tego nie aktywujesz gdyż byś musiał mieć kolejną czystą wersję gry
ahahaha Nice keep going !!

Ostrzeżenie +1

A ty kolego również nie myślisz głową, regulamin obowiązuje każdego więc obrażanie innych że nie myślą jest raczej nie na miejscu // dosia92
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
W cywilizowanych krajach takie kwiatki się nie zdarzają, bo dystrybutor ma pełne informacje odnośnie produktu. Niestety żyjemy w Polsce, gdzie wszyscy mają wszystko gdzieś i liczą tylko kase.

A myślenie nie ma tu nic do rzeczy, bo jeśli posiadasz jakieś DLC z autami i ubraniami, to też nie zainstalujesz DLC Pack.
--> Crew A ty droga "myśląca" głową istoto zastanów się zanim coś napiszesz. Po pierwsze gdzie wyczytałeś, że jak ktoś ma jakikolwiek dodatek to niemoże zainstalować pakietu?? Ja sobie takiej informacji nie przypominam. Po drugie to nie powinno stanowić żadnego problemu, ponieważ nie jest niczym skomplikowanym aby program przed instalacją sprawdził jakie mamy dodatki i następnie zainstalował jedynie te, których nie mamy:] Po prostu Cenega albo Valve nieprzewidzieli tak oczywistej sytuacji, szczególnie, że wiele osób zamawiających podstawową Mafie II dostało jako bonus jeden DLC z samochodami i ubraniami. Więc tak jak napisał kolega Soldi również nie zainstalują tego pakietu.
I co ma do tego myślenie powiedz mi??
Napisałem do Steam Support i czekam na odpowiedź.
Jak wszyscy, ja także nie mogę zainstalować żadnego z DLC, bo Steam uważa, że mam już to w swojej kolekcji. Jedyna różnica jest taka, że ja nie mam żadnego dodatku z wchodzących w skład "pakietu" :) Czyli wychodzi na to, że nikt tego nie może zainstalować. Jedyne co nasunęło mi się kiedy już po raz 5 wpisywałem kod z instrukcji, to to, że prawdopodobnie Cenedze coś się pochrzaniło i zamiast kodu na "pakiet" wcisnęli do pudełka kod na podstawową wersję gry- nie mam żadnego dodatku tylko podstawkę zarejestrowaną wiec skoro widzi, że ten produkt już jest zarejestrowany to na pewno dotyczy to podstawowej wersji... mogę się jednak mylić [oby!] i faktycznie jest to kwestia jakiego patcha, który magicznie sprawi, że DLC ruszą z kopyta. Szkoda słów...
Panowie u mnie ten sam problem :cry: z tym że ja mam sama podstawke czyli tylko Mafie II bez jakichkolwiek dodatkowych DLC lub pakietów i nieda sie zainstalowac,widze ze jakis bubel kupilismy,czekałem na te dodatki z niecierpliwościa a tu takie cos... Szkoda słów.Zwrot kasy raczej nie wchodzi w gre,raczej Cenega powinna sie teraz postarac by kazdy kto kupił u nich te dodatki miał łatwy dostep do jakiegos patha lub łatki jak cos takiego wyjdzie. Bo to co mnie dzis spotkało ż tym dodatkiem to niepowiem... JAK KTOS TO URUCHOMI TO DAJCIE ZNAC W POSCIE !!! :D
Odpowiedź supportu steam:

Hello Artur, Thank you for contacting Steam Support. Thank you for taking the time to report this issue. We are aware of the problem and are investigating the issue further. For news regarding the latest updates and patches, please check the SteamPowered News page: http://store.steampowered.com/news/

Ciekawe jak długo im zejdzie ogarnięcie tego.

#2 Jest taki program Phoenix Steam (tak wpiszcie w google) i można nim wypakować pliki .sim z tej płyty z dodatkami. Później wklejamy do folderu z DLC i możemy grać, ale chyba osiągnięcia dalej są zablokowane, więc ja chyba poczekam. Moim zdaniem ten problem powinni rozwiązać b. szybko, bo jest to wada produktu i raczej tak zrobią.
Witam ja też czekam na zestaw dlc od Cenegi.
Wszystkie dodatki już mam kupione w sklepie Steam oprócz tylko dwóch.
Joes Adventures i Zdrada Jimmy’ego.
Czy będzie można z tego zestawu od Cenegi zainstalować tylko Joego i Zdradę jimm'ego jak wydadzą jakąś poprawkę na zainstalowanie ręcznie.
Proszę o pomoc bo po co komuś cały zestaw jak ma inne dodatki już zainstalowane. :))