Mafia II Zestaw dodatków do gry - problem z instalacją

Miałem ten sam problem. Kupiłem Mafia 2 - Zestaw dodatków, miałem zainstalowane dodatki Jimmy's Vendetta i Vegas Pack. Podczas próby aktywacji wyskakiwało, że mam już ten produkt, więc się trochę wnerwiłem :(

Ale do rzeczy. Ja poradziłem sobie tak:
1. Odinstalowałem grę
2. Zacząłem ja instalować ponownie, po sprawdzeniu plików zaczęło się pobieranie potrzebnego "1" elementu (zapewne gry" ze steam'a.
3. Kiedy proces doszedł do ok 30% włożyłem płytę z dodatkami, kliknąłem inst. dodatków -> potwierdziłem umowę licencyjną -> wpisałem kod aktywacyjny (ten co wcześniej nie chciał wejść) i stała się rzecz dziwna :) nagle komunikat "Twoja aktywacja przebiegła pomyślnie".
4. Sprawdziłem na Steam'ie w zakładce DLC czy mam te inne dodatki, które instaluję na liście i powiem Wam, że są.

Nie mówię, że u każdego to przejdzie... ale spróbować warto. U mnie poszło, a już traciłem nadzieję.

Powodzenia Wam życzę.
Ok w moim przypadku też pomogło. Wystarczyło odinstalować podstawkę i zarejestrować wtedy dodatki :) podziałało- w zakładce DLC są wszystkie dodatki jakie wyszły do Mafii 2 :) teraz tylko zainstalować podstawkę z dodatkami i można grać! :D Dzięki rydzyk [trochę niewdzięczny nick w tym przypadku :P]
Ja se po prostu usunąłem foldery z DLC i też przebiegła pomyślnie aktywacja, ale nie chciało od razu instalować z płyty. Sprawdziłem se liste DLC jakie posiadam, czy mi się powiększyło i nadal było to co miałem, ale dałem reseta Steama i jest wszystko hahahaha, teraz ściąga te wszystkie DLC. To działa ! dzięki Rydzyk. :)
Donie Rydzyk. DZIĘKUJĘ! ;-)
"Keep your friends close, but your enemies closer."
Powinieneś dostać nagrodę!

Pozdro.
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
A co z sejwami jak odinstaluje?
Off-topic usunięty - M.

Mi pomoglo usunięcie folderu DLC. Jednak o zainstalowaniu nie mialem wcześniejszych DLC, ale wystarczylo je skopiować z wycietego wczesniej folderu.
RSX171 napisał(a):
A co z sejwami jak odinstaluje?

Instalator się pyta: usunąć save'y? Klikasz na nie i git majonez.
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
Też miałem problem z instalacją wszystkich dodatków ale dzisiaj rano poszło wszedłem na steam do biblioteki i dodałem jako nową grę kod i poszło przy mojej prędkości internetu instalowało się dobrą godz. te prawie 2,5 giga.przy instalacji nie potrzeba było płyty od mafii2 Dodam że miałem wgraną tylko podstawową wersję bez wcześniejszych dodatków.Nic nie musiałem kasować.No i teraz bez problemu wszystkie dodatki widnieją na menu głównym wraz wszystkimi osiągnięciami i postępami z podstawówki oczywiście wraz z nią.
Potwierdzam. Usunięcie folderu "dlcs" rozwiązuje problem:) Należy wam się duuuuuuuuuuuża beczka browca:D Moglibyście wysłać swoje CV do Cenegi, wtedy może opinia o tym wydawcy by się zmieniła:p A teraz pewnie te mózgi z cenegi przeczytają ten temat i wyślą nam maila jak rozwiązać problem:)

Pozdro i jeszcze raz wielkie dzięki!
Działa już ten klucz mi chyba naprawili ten problem. Sprawdźcie.
Dziś o 14:06 dostałem odpowiedź z Cenega Polska odnośnie problemów z instalacją dodatków. Oto co odpowiedzieli :) :

"Witam,

Proszę jeszcze raz spróbować aktywować dodatki, problem powinien już być rozwiązany. Jeśli okaże się to niewystarczające, proszę spróbować ponownej instalacji gry (Mafia II).

Pozdrawiam

--
Michał Niemirski
Specjalista ds. Obsługi Klienta
Cenega Poland Sp. z o.o.
http://www.cenega.pl/pomoc/

Jak wszyscy wiecie... troszkę się spóźnili z odpowiedzią ;)
A czy na Xboxsie trzeba zainstalować gre (mam tą wersje z dyskiem 250 gb ale dysk jest popsuty więc używam pendiva).
Zadam ci dwa pytania. Czy wiesz co to jest DLC i czy widziałeś aby jakieś było działające bez podstawowej wersji gry?
Czyli nie zagram.