Ach, jak dobrze wrócić na forum. :D
Co do samego zwiastunu trzeciej części, pokazał Nam niezbyt dużo. Spójrzmy o parę lat wstecz, kiedy wydany został pierwszy zwiastun Mafii II, gdzie Vito rozmawia z Lucą a później ukazane jest wiele dynamicznych scen z gry, ba - nawet z niektórych misji (Buzzsaw, Murphy's Law)!
Zwiastun sam w sobie pokazuje przemyślenia głównego bohatera. Sierota, weteran wojny w Wietnamie, i "pokazał" co może zrobić dla swojej rodziny.
Co mnie najbardziej teraz interesuje to pozostali bohaterowie. Po prawej stronie mężczyzna ubrany w garnitur i siwe włosy. Po obrazku promocyjnym jego postura przypominała mi jakiegoś inspektora/detektywa (kto wie, może jest policjantem zamieszanym w parę brudnych spraw/skorumpowanym?). Choć wielu ludzi twierdzi że jest to Vito Scalleta, bądź członek jakiegoś gangu/mafii (co jest już bardziej prawdopodobne)
Kobieta i mężczyzna po prawej stronie też wydają się interesujący, chociażby na ubiór który wpasowuje się w klimat późnych lat 60 ubiegłego wieku. Jestem dość ciekaw pozostałych postaci, gdyż pierwsza myśl po zobaczeniu obrazka promocyjnego to taka, że będziemy sterować aż czterema postaciami, podobnie jak w GTA V. Ale się trochę zapędziłem po zwiastunie. :>
Ale też ciekawi mnie sama lokacja, przecież w zwiastunie mamy bagna, las, znaczy się że w samej grze też będziemy mogli zwiedzić takie okolice ? Widać po gameplayu i wywiadzie z twórcą że chyba dostaniemy na tyle rozbudowaną lokację (przedmieścia, centrum, las itp.)
A teraz gampelay który zamieszczony jest parę postów wyżej. Przypomina mi graficznie kombinację Saints Row i Ojca Chrzestnego II. Wygląda zupełnie inaczej niż grafika Mafii II. Odważę się powiedzieć że według mnie nawet trochę gorzej, sztuczniej. Ale, zobaczymy.
Rozgrywkowo muszę powiedzieć cudów jakoś nie ma. Wiem że to pierwszy gameplay, ale zdaje mi się że strzelanie trochę też sztucznie wygląda, a co do samego zajmowania "interesów" i sposobów zabijania wrogów w walce wręcz, będzie bardzo podobnie do Ojca Chrzestnego zarówno I i II części gry.
Ale pytanie: czy klimat serii gier Mafia nie zniknie w kolejnej odsłonie ? Zwiastun nam przedstawił tylko krótkie streszczenie życia głównego bohatera, a późne lata 60 jednak nie są wg. mnie tak klimatyczne jak pierwsza połowa XX wieku.