jimmen17 napisał(a):
Panie admin/panie moderatorze, o ile mnie wzrok nie myli, to na forum mafiatown obowiązuje pewien regulamin. W regulaminie widzę, że obowiązuje netykieta. Z kolei w netykiecie mam taki punkt:
Szczególnie nie należy publikować w Internecie niezgodnych z prawem treści zdefiniowanych w różnych ustawach, które wymieniono poniżej
(...)
Treści, za które określono sankcje w ustawach szczególnych, a które:
-przyczyniają się do łamania praw autorskich lub naruszają prawa autorskie i licencje podmiotów trzecich. (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r.);
(...)
Treści, za które określono sankcje w kodeksie karnym, a które:
-nawołują do popełnienia przestępstwa (art. 255 Kodeksu karnego);
(...)
Myślę, że uwzględniając powyższe punkty i widząc, co się dzieje w temacie- należało by zrobić porządek. W temacie mamy pytanie o rozmiar gry, a w dalszej części chłopaczyna cieszy się, że oszwabił autorów gry i naruszył prawa autorskie. Podpowiada, gdzie szukać nielegalnej kopii, proponuje kontakt na pw w celu podania dodatkowych informacji. Po prostu żenada i zero jakiegokolwiek honoru. Czesi zapierniczali 8 lat, nie wydawali co 5 minut kolejnych niedopracowanych gier, włożyli w jedną mnóstwo czasu i pracy. Stać cię na internet, mocnego kompa, prąd, a nie wydasz nędznych 120 zł na oryginalną grę? Nie podziękujesz twórcom za ich godziny ślęczenia nad kodem? Wstyd po prostu.
Czas, by wkroczyły służby porządkowe.
Nieźle się uśmiałem.
W moim przypadku kupię grę, lecz nie każdy macha kasą na lewo i prawo. A grać się chce

.
Nie udostępniam ze swojej strony nikomu pirackiej wersji, więc nie łamię regulaminu. Grę zakupie w połowie Września jak uzbieram pieniądze, w tym momencie mam 40zł.
Offtopic jest niezły, sugeruję lock tematu.