Tak jest
. Mecz był dobry. Widać było, że nasze Orły chciały pokazać, że potrafią grać dobry futbol. Wiadomo, że było ciężko, ponieważ był to mecz otwarcia, trzeba było się pokazać z jak najlepszej strony
. Mimo, że nie wygraliśmy meczu, (chociaż mieliśmy dobrą okazję aby go wygrać) to jestem zadowolony z postawy Polaków, dlatego że dali dobre widowisko, mecz był ciekawy i pełen akcji i szkoda tylko, że w tej sprzyjającej dla Polaków pierwszej połowie nie potrafiliśmy strzelić co najmniej dwóch bramek. Bramka Lewandowskiego była rewelacyjna - ładnie walnął z bani.
. Pierwsza połowa była wyśmienita, Polacy od początku grali pewni siebie, stwarzali okazje, przechwytywali piłkę przeciwnika.... Szkoda mi było bardzo tej sytuacji gdy Damien Perquis nie trafił do bramki, mimo iż był koło niej blisko
. Druga połowa była już kompletnie inna, Polacy przestali grać pierwsze skrzypce jak to robili w pierwszej połowie. Na bramkę Wojtka Szczęsnego coraz bardziej nacierali Grecy, aż w końcu (po błędzie naszej obrony) zdobyli bramkę wyrównującą
. Potem jeszcze czerwona kartka dla naszego bramkarza i myślałem, że to już jest koniec. Jednak Przemysław Tytoń poradził sobie ze strzałem Karagounisa. Potem jeszcze, pod koniec meczu były emocje, Grecy strzelili gola, jednak nie został on zaliczony, ponieważ zawodnik który oddawał strzał byłna spalonym.
Podsumowując..... - Polacy zagrali dobry mecz, niemniej jednak z Rosją a także Czechami będziemy musieli się mocno napracować, bo według mnie będą to bardziej wymagający przeciwnicy niż Grecja
. Jednak ja jestem dobrej myśli i będę oczywiście kibicował naszym!
POLSKA! BIAŁO - CZERWONI!EDIT -
Moje typowanie wyników:Polska - Grecja : 2:1
Rosja - Czechy : 0:0
Grecja - Czechy : 1:0
Polska - Rosja : 2:1
Grecja - Rosja : 1:3
Czechy - Polska : 0:2