czy warto kupic Jimmy's Vendetta

Takie pytanko: przeszedł ktoś wszystkie misje w JV? Mam nadzieję, że jak zrobi się ostatnią misję to gra się dalej w otwartym świecie co? Nie ma tak, że game over?
http://www.Counter-Strike.PL
Rozumiem, że ten freeride z JV z możliwością zapisu itp. to dotyczy tylko Jimmy'ego i polega na tym, że jezdzimy sobie po mieście, a kiedy chcemy udajemy się po jakieś zadanie? Czy pojawia się dodatkowa opcja w menu, tak jak w tym modzie na FR - wybieramy czas (lata '40 lub '50), porę dnia, roku itp. i poruszamy się Vitem tylko, że jest wreszcie opcja zapisu?
KhazarOne napisał(a):
Takie pytanko: przeszedł ktoś wszystkie misje w JV? Mam nadzieję, że jak zrobi się ostatnią misję to gra się dalej w otwartym świecie co? Nie ma tak, że game over?

Tak gra się dalej, i jest mozliwosc powotrzenia wsyztskich misji...poprawienia wyniku np

drzeworyjec napisał(a):
Rozumiem, że ten freeride z JV z możliwością zapisu itp. to dotyczy tylko Jimmy'ego i polega na tym, że jezdzimy sobie po mieście, a kiedy chcemy udajemy się po jakieś zadanie? Czy pojawia się dodatkowa opcja w menu, tak jak w tym modzie na FR - wybieramy czas (lata '40 lub '50), porę dnia, roku itp. i poruszamy się Vitem tylko, że jest wreszcie opcja zapisu?

Tak freeride z JV jest z mozliwoscia zapisu. Zapisu mozna dokonac w domkach (jak w gta) hmmm i tutaj zastanawia mnie fakt dlaczego jimmy mieszka w mieszkaniach Vita :-> mogli dodac jakies nowe zeby zycie Vita bylo bardziej osobiste, wiarygodne a tak to mieszkania sa tylko miejscami zapisu w grze. Zawsze mamy do wyboru 3 misje, kazda roznego typu. po wykonaniu 3 misji dostajemy dostep do 3 nastepnych itd...nie ma wyboru w menu lat '40 czy '50 - akcja dzieje sie w latach '50...pory roku sie nie wybiera a pora dnia nie wiem od czego zalezy...zauwazylem ze czesto pada ;p....A co do Vita to nic nie zmienili...nie ma Orginalnego Freeride i opcji zapisu.
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
ostatnia misja dosc dziwnie sie konczy 8-)
Niech ktoś zapoda linka do pobrania tego dodatku oczywiście pirackiej wersji bo DLC nie mam zamiaru kupować z powodu tego ze wydałem dość sporo kasy na oryginalną grę którą wykastrowali!!!
lipka napisał(a):
ostatnia misja dosc dziwnie sie konczy 8-)

Bardzo przepraszam za OT ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego akcja ostatniej misji dzieje się w posiadłości Franka Vinci? Znam fabułę że Jimmy chce się zemścic na jakimś tam bossie, ale czemu w rezydencji Vinci`ego? I kim jest ten cały boss?
Obrazek
Cała gra jest tak kiczowata, jak jej zakończenie. :mrgreen: Możesz obejrzeć na YT, tam praktycznie nie ma co spoilerować w tym filmiku, więc bez obaw.
Niech ktoś kto przeszedł JV na PW napisze odpowiedzi na pytania które zadałem w poprzednim poście, spoilery olewam, mogę je czytać...
Obrazek
@Czarface W JV to rezydencja Sędziego Hillwood'a który trzma łapę na policji, gangach i wszystkim w Empire Bay, jest on głównym bossem gry.
Obrazek
a pora dnia nie wiem od czego zależy...zauważyłem ze często pada ;p

Pora dnia nie zależy od niczego, im częściej zapisujesz tym robi się ciemniej(noc) a po nocy dzień. A pogoda, no cóż, zauważyłem że dużo zależy od miejsca zapisu. W mieszkaniu u Marty'ego, często pada. W drugim domku na centralnej wyspie jest mgła, a na piaskowej wyspie jest słoneczna pogoda, im częściej zapisujemy w danym miejscu tym bardziej dana pogoda robi się widoczna.
Troszkę to głupie ale cóż, mi to nie przeszkadza, przynajmniej nie ma czegoś takiego że non stop jest dzień bądź też dane zjawisko atmosferyczne ;)
Czy to tylko u mnie jest, czy w stacjach radiowych grane są i utwory z lat 40 i z lat 50?
Hah..szczerze przeszedłem cały dodatek JV i nawet nie wiedziałem, że był to dom Franka(skleroza nie boli) tak czy siak pewnie zmienili tylko zarys fabuły, zrobili teksturę twarzy JV , a miejsca misji pewnie zapomnieli zmienić..bo chyba wszyscy wiedzą, że to zadania poboczne Vita..
Pobralem wczoraj ten dodatek JV ale erobiąc misje po wyjściu z więzienia chodzi o tą kolejną misje co trzeba auta zniszczyć nie wiem czemu po wykonaniu misji nie chce mi otworzyć kolejnej misji tylko cały czas powtarza mi się ta sama o co tu biega bo niby robie wszytko dobrze a tam są jakieś głupie kategorie A S B o co tu chodzi mógł by mi ktoś wyjasnić bo nic z tego nie kumam.
To zobacz na mapie..ikonki które są kolorowe oznaczają te zadania, których jeszcze nie zrobiłeś, a te szare oznaczają te, które już zrobiłeś, ale zawsze możesz tą misję powtórzyć i polepszyć swój wynik w rankingu.
Enzo Moore napisał(a):
Pobralem wczoraj ten dodatek JV ale erobiąc misje po wyjściu z więzienia chodzi o tą kolejną misje co trzeba auta zniszczyć nie wiem czemu po wykonaniu misji nie chce mi otworzyć kolejnej misji tylko cały czas powtarza mi się ta sama o co tu biega bo niby robie wszytko dobrze a tam są jakieś głupie kategorie A S B o co tu chodzi mógł by mi ktoś wyjasnić bo nic z tego nie kumam.

wystarczy poczytać samouczki w trakcie gry. To chyba nie jest trudne.