czy warto kupic Jimmy's Vendetta

Opcja zapisz gre jest, w każdym domu zaznaczonym na mapie zielonym kółeczkiem z kluczykiem ;)
Nie ma za co
A ja nie wiem czy warto kasę tracić czy pobrać. Nie żebym był piratem bo Mafię mam orginalną
Na twoim miejscu zaoszczedzilbym na inny dodatek jak bedzie...
Opcja zapisz gre jest, w każdym domu zaznaczonym na mapie zielonym kółeczkiem z kluczykiem ;)
Nie ma za co

Naucz sie czytac, mowilem o modzie nie "dodatku" --------______--------
Obrazek
Przecież Jimmy's Vendetta to nic innego jak wycięty z gry tryb Free Ride Extreme (odpowiednik tego z jedynki tylko że dali zamiast Vito postać Jimmego i troszkę to fabularyzowali
Mam oryginalny Jimmy's Vendetta, jak trochę pogram, to napiszę tutaj taką mini reckę i będę mógł odpowiedzieć na wasze pytania, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości. Dla mnie jako fana Mafii to DLC jest fajne, bo można się w końcu swobodnie bawić a przy okazji robić takie tam krótkie nieskomplikowane misje. No i to co lubię najbardziej, czyli rankingi i zdobywanie punktów (więcej napiszę jak pogram więcej). Jeszcze dziś naskrobię ten text.
http://www.Counter-Strike.PL
Kupując udowodnisz , że zatańczysz tak jak twórcy będą ci kazali . nie warto , Wykastrowali grę i jeszcze chcą dodatkowych pieniędzy za jakieś DLC wydane po niecałych dwóch tygodniach od premiery gry. Żadne DLC tak szybko się nie robi, to było gotowe od dawna
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
No to jedziem, co do Jimmy's Vendetta, owszem, widać, że było chamsko wycięte, no cóż. Jedyne co to fajny jest ranking, choć i tak dla większości to tylko podnieta bycie którymś tam w tym całym rankingu, nie warta kasy.

Co do samego DLC: oferuje bodajże 30 małych, krótkich misji, część z nich jest uwikłana w taką mini fabułę. Misje polegają na kradzeniu samochodów, rozwalaniu gości itp. Zróżnicowanie małe, jednak jatka jest świetna. Mamy do dyspozycji otwarte miasto, 3 domki (gdzie można zapisać grę) z garażami, w nich znajdziemy hot rody i samochody z DLC (co ważne: gdy np wezmę samochód z garażu, potem go obiję i wstawię znów do garażu, to mogę go wyciągnąć naprawionego za free, nie jest tak, że trzeba wydawać kasę, kasę wydasz naprawiając go w warsztacie. Trochę głupie no ale...) Nie wiem co się stanie z samochodem jak go zdetonuję, nie próbowałem jeszcze, garaż pomieści 30 naszych samochodów. Po mieście możemy spotkać uzbrojonych gości, nie łatwo jest odróżnić ich od zwykłych ludzi, ale wystarczy wyjąć broń, by zaczęli się nam odgrażać. W efekcie, jak trafimy na miejsce, gdzie tych gości jest dużo i zaczniemy strzelać, możemy wpaść jak śliwka w kompot bo zacznie się niezła jatka, wkrótce zazwyczaj dołączają do niej gliny i jest niezła rzeź na mapie. Dzień z nocą zmienia się gdy przechodzisz misje, ciężko mi powiedzieć kiedy jeszcze, nie ustaliłem tego. Szafę z ubraniami mamy pustą, nawet ubrań z DLC nie ma i nie wiem czy da się je zdobyć w Jimmmym, oczywiście ubranka ze sklepów można zdobywać. Zarabiamy kasę tak jak zwykle, z misji, możemy sprzedawać samochody Derekowi bądź złomować na złomowisku. Wszystkie sklepy są do naszej dyspozycji od razu, zaznaczone na mapie. Możemy zacząć równolegle 3 gry w dodatek i je zapisywać etc (są takie jakby 3 sloty na save).

No i te punkty i ranking:
Dostajemy punkty za wykonywanie misji, za szybką jazdę samochodem, za drifty, za skoki samochodem, za ich rozwalanie, za rozwalanie tych gości z mafii na ulicy. Nie dostajemy nic za rozwalanie policjantów i ich radiowozów a także zwykłych cywili. To tak po krótce. Są 3 tryby trudności, różną premię punktową dostajemy na nich (na najwyższym jest to +100%), są rankingi ogólne, wg poziomu trudności i ranking punktów dodatkowych (przydzielane są podczas jazdy free po mieście, to te m.in. z jazdy samochodem w/w.)

Podsumowując jest niezła rozpierducha, niby jakaś tam fabuła, normalny freeride, robimy co chcemy, możemy zapisywać grę, zdobywać te punkciki i szpanować w rankingach. Taki arcade, choć dla mnie bardzo dobry względem innych produkcji, bo podoba mi się mafijny klimat. Tak dodatkowo to chyba dorzucono do radia jakieś utworki i modele postaci na ulicach, choć i tak spotykamy pod rząd czasem ze 3-4 takie same modele -.-

Polecam zapaleńcom Mafii. Sam zakupiłem przez PayPal, kasa na paypala szła niecałe dwie doby, a przez Steam transakcja trwała minutę.

W razie jakiś pytań piszcie, odpowiem na wszystkie.

Co do tego, że nie warto: no fakt, że Take2 poleciało w kulki, ale i tak pół świata kupiło i kupi (w rankingu pokazuje sie ponad 13 000 ludzi), a gry w dzisiejszym świecie są i będą tak robione i tyle. Więc albo pirat, albo oryginał, wybór wasz. Proszę po mnie nie jeździć za to, że kupiłem. To była moja decyzja i tyle, jestem fanem serii, chciałem mieć oryginał, no to mam, mimo tego i tak czuję się zrobiony przez twórców w jajo no ale cóż, biorę rzeczywistość taką jaka jest. Ciekawe kiedy DLC wnoszące coś do fabuły i za ile $$. AA apropo: dobrze, że Valve w kulki nie poleciało i nie puściło tego DLC za 10 Euro u nas. W większości mieli zryty przelicznik 1$=1Euro. Tutaj mamy 10$ lub 8 Euro (~32zł).

Pzdr
Dobry opis. ;-)

Zamów sobie kartę do płatności internetowych, nie będziesz musiał czekać 2 dni aż pieniądze dojdą na konto PayPal, z nią załatwisz taki zakup DLC w 5 minut.

Co do dodatku też go zakupiłem i jak dla mnie jest średni, ponieważ nie podobają mi się znaczniki w stylu GTA oraz zbyt mała ilość cutscenek i opcji w grze.

btw. Jeśli jest ktoś chętny na zakup tego dodatku a nie ma PayPal'a i karty to śmiało piszcie do mnie za 32zł tak jak Steam podaję zagiftuję wam DLC (mBank), nie dorabiajcie ich:

Pozdrawiam
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Ja też sobie kupiłem DLC (za pośrednictwem majkool i polecam ten sposób, bo mozna sporo zaoszczędzić) i muszę przyznac, że gdyby dodali jakię sprzerywniki filmowe, to byłoby takie GTA w latach 50-tych. Fabuła jako tako jest, misji też dośc sporo no i swoboda.

Dodatek ten jest warty uwagi, a czy go kupicie, czy sciągniecie, to już wasza sprawa.
"czy warto kupic Jimmy's Vendetta"

-nie.
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
TomVengeance napisał(a):
"czy warto kupic Jimmy's Vendetta"

-nie.

Nie ma to jak konstruktywna uargumentowana wypowiedź. Taka opinia jest nic nie warta.
...no ok...
Nie warto tego kupować bo już za to płaciłeś w podstawce gry. Jak lubisz być oszukiwany przez twórców to kupujesz ten dodatek. Nawet cutscenek nie ma ...a nie chyba jakies 10 sekundowe na poczatku i na koncu w ktorych glowny bohater coś tam opowiada. Misje polegaja na "jedz do punktu A zabij wszystkich, jedz do punktu B" albo "jedz do pkt A ukradnij niebieski samochod, jedz do pkt B" i tak w kółko z 20 razy...A wszystko oprawione niby jakąś fabułą...sama gra trwa z jakies 3h...Szczerze? (nie zebym propagował piractwo) ale lepiej sobie to ściagnij...ma to z 380 mb...
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
Gdyby pełna wersja kosztowała ~70zł, a dodatki 15-20 zł, to by się opłacało. Przesadzili z cenami trzeba przyznać.
TomVengeance napisał(a):
...no ok...
Nie warto tego kupować bo już za to płaciłeś w podstawce gry. Jak lubisz być oszukiwany przez twórców to kupujesz ten dodatek. Nawet cutscenek nie ma ...a nie chyba jakies 10 sekundowe na poczatku i na koncu w ktorych glowny bohater coś tam opowiada. Misje polegaja na "jedz do punktu A zabij wszystkich, jedz do punktu B" albo "jedz do pkt A ukradnij niebieski samochod, jedz do pkt B" i tak w kółko z 20 razy...A wszystko oprawione niby jakąś fabułą...sama gra trwa z jakies 3h...Szczerze? (nie zebym propagował piractwo) ale lepiej sobie to ściagnij...ma to z 380 mb...

Od dawna było wiadomo, ze Jimmy to będzie DLC, a czegos takiego jak FR, czy FRE nie będzie, więc nie mów tu o oszustwie.

Dodatek ten był tworzony równolegle z podstawka i nie miał być do niej dołączony.

A co do misji, to są takie jak w GTA.

Fakt, gra sporo kosztuje. Widac cenega kiepsko cene negocjowała. My to nie zachód, gdzie ludzie więcej zarabiają.