Costa's Freeroam Mod

Jest to mała modyfikacja dodająca tryb swobodnej jazdy. Nie testowałem.

Można kupować broń w sklepach.

Link do pobrania
Właśnie na to czekałem dzięki chłopie !
Osobiście ściągnąłem go i przetestowałem i muszę stwierdzić że jest dobrze ale nie najlepiej bo:
-gdy włączysz mapę to jest pusta ale wszystkie sklepy są !
-nie ma wyboru w jakich czasach ma się rozgrywać akcja ;(
-nie masz także wyboru miejsca zamieszkania i mieszkasz u Joe'go

Polecam i mam nadzieję że to jeszcze udoskonalą !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Wgrałęm to lecz nie działa może mi ktoś pomóc?
s0beit napisał(a):
Install "gui-main.sds" in the /pc/scds_en/gui/ directory REMEMBER TO BACK UP YOUR ORIGINAL BEFORE YOU DO THIS, BACKING UP SAVES IS ALSO A GOOD IDEA

Czyli wklej plik gui-main.sds do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\mafia ii\pc\sds_pl\gui

Tylko najpierw zrób kopie zapasową oryginalnego pliku i save'ów(???)
Wrzuciłem tam ale nie działa nie pytało o żadną podmianę plików ani nic.
To nie wrzuciłeś tam gdzie trzeba. A po polsku chociaż masz Mafię 2?? Bo jak po angielsku to wklej do pc\sds_en\gui

Tak czy siak mod działa bo sprawdzałem sam :)
Wiedziałem że to nie potrwa długo, nie do danie swobodnej jazdy to największy błąd czechów. Dziękuje za moda ;)

PS, można zapisywać?
Jeżeli chcecie abyście mieli na mapce pokazane wszystkie sklepy to wklejcie to do LUA:
Kod:
game.shop:SetAllShopExplored()

UWAGA !
Nie testowałem !
Oby tylko wiecej takich modow . Szybko sie uwineli , mam juz 5 dlc jeszcze ten mod i gitara :)
Tak, mod fajny, ale zapisywać nie można, a prawie wszystkie samochody są w garażu. Trochę lipa ;(
Czy da rade odpalić ten mod na oryginalnej wersji ? ( nie chcę na razie sprawdzać ale chciałbym już na zapas wiedzieć )
Moja wizja takiego moda - i myślę, że da się to zrobić. Możliwość zapisania gry w domu, możliwość kupna domu (zaczynasz od najgorszego, resztę odblokowujesz za kasę) reszta właściwie tak jak między misjami - wszystkie sklepy i punkty, łącznie ze sprzedażą aut i możliwością ich miażdżenia za kasę. No i oczywiście wybór trybu z menu a nie kombinowanie. Miłym dodatkiem był by wybór okresu.

Tym bardziej nie rozumiem czemu Czesi tego nie zrobili, myślę, że to nie byłoby dla nich zbyt wiele roboty.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Widzę , że nawet można wybrać porę dnia :)
Dla tych co nie chcą ściągać w ciemno :

http://www.youtube.com/watch?v=m9UqlW7MpgQ
Te wykupowanie dało by się zrobić, ale z niewielkim wysiłkiem można by chociaż zapisywanie gry zrobić. Uzbieram kase pokoloruje samochody itd. i nawet zapisu zrobić nie można, nie ma sensu wówczas grać.
@Zetrox
Da radę na pewno !