Costa's Freeroam Mod

Padło forum, gdzie można to pobrać. Może ktoś wrzucić na osobny serwer? Widziałem filmik i fajnie się to prezentuje, jakby oficjalna wersja :D. Wybieranie z menu itd. Myślę, że ten mod się rozwinie :D.
http://hotfile.com/dl/65339888/dce7134/gui-main.rar.html
Proszę ;)

X:\Steam\steamapps\common\mafia ii\pc\sds_pl\gui zamień z plikiem gui-main.
Dobry pomysł ale trzeba czekać bo dopiero 4 dni temu gra wyszła w USA a tam są robione najczęstsze mody !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Wielkie dzięki Getai :).
Ludzie to nie jest mod... Widzę że coraz więcej osób myli to pojęcie...
Costa po prostu podmienił przycisk NEW GAME na FREERIDE już istniejący oryginalnie.
Poza tym FR jest odpalane w debugmode - Nie da się zapisywać.

Co do wyboru czasów, Zima - lata 40, Lato - Lata 50

W grze jeszcze jest ukryty RACE MODE. Ale jeszcze nie "odblokowany"
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
pewnie jakies DLC odblokuje ten tryb
To ładnie widzę próbują nam wcisnąć dodatkowe DLC, musze przyznać że przeszedłem grę i co? Mogę ją już odłożyć na szafkę? Bo co mam z nią zrobić, kupując ją miałem nadzieje że sobie pohasam w prawdziwym trybie po mieście, a tu takie rozczarowanie.
Każda zmiana to modyfikacja
Modfikacja to mod.
Więc to jest mod , poprawnie nazywany .
Dziwna byłaby zmiana nazwy New Game , na Free Road i koniec 8-)
Nawet na te DLC bym się nie napalał. Kto grzebał w plikach pierwszej Mafii ten wie. Fragmenty Multiplayera są tam co rusz, co nie znaczyło, że miał sie on pojawić w dodatku. Czesi obiecywali patcha - głównie dlatego, że gra już od zapowiedzi miała mieć multiplayera. Poobiecywali, poobiecywali a multiplayer nie wyszedł. Myślę, że to prosta kwestia - po prostu im się nie chce. Dlatego według mnie nadzieja leży w zdolnych modderach. Tak jak napisałem wcześniej - cieszę się, że już cokolwiek się pojawiło. I to tak szybko, ale nie mam zamiaru ściągać czegokolwiek aż nie pojawią sie te elementarne funkcje, bez których "free ride" nie jest kompletny. Boję się tylko, że będę musiał trochę poczekać.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Ten FR ma sporo bugów. To jest v. Beta czy jak?
Obrazek
A jak Ci się wydaje - jaka to może być wersja skoro jest to modyfikacja do gry, która światło dzienne (oficjalnie przynajmniej) zobaczyła tydzień temu?
Obrazek
- M a f i a P B F -
TommyTheGun napisał(a):
Nawet na te DLC bym się nie napalał. Kto grzebał w plikach pierwszej Mafii ten wie. Fragmenty Multiplayera są tam co rusz, co nie znaczyło, że miał sie on pojawić w dodatku. Czesi obiecywali patcha - głównie dlatego, że gra już od zapowiedzi miała mieć multiplayera. Poobiecywali, poobiecywali a multiplayer nie wyszedł. Myślę, że to prosta kwestia - po prostu im się nie chce. Dlatego według mnie nadzieja leży w zdolnych modderach. Tak jak napisałem wcześniej - cieszę się, że już cokolwiek się pojawiło. I to tak szybko, ale nie mam zamiaru ściągać czegokolwiek aż nie pojawią sie te elementarne funkcje, bez których "free ride" nie jest kompletny. Boję się tylko, że będę musiał trochę poczekać.

Masz rację.

I z tego co patrzałem jest sporo innych opcji/funkcji, których ze zdziwieniem nie ujrzałem w finalnej wersji.

Założę się, że to wszystko wprowadza w jakimś czasie a jest tego o wiele więcej.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
TommyTheGun napisał(a):
[...] Czesi obiecywali patcha - głównie dlatego, że gra już od zapowiedzi miała mieć multiplayera. Poobiecywali, poobiecywali a multiplayer nie wyszedł. Myślę, że to prosta kwestia - po prostu im się nie chce[...]

Tu raczej nie chodzi o chce lub nie chce mi się, lecz o opłacalność. Przy takim patchu z multiplayerem trzeba zaangażować załóżmy 10 osób. Te 10 osób będzie pracowało 3 miesiące, niech każdy z nich zarabia na nasze po 8.000 zł (nie wiem czy tyle się zarabia).

8x3 miesiące = 24.000

24.000 x 10 = 24.0000

Dwieście czterdzieści tysięcy złotych za patch na którym nie zarobią nic.

To jest firma, ona musi zarabiać.
Obrazek
majkool napisał(a):
Masz rację.

I z tego co patrzałem jest sporo innych opcji/funkcji, których ze zdziwieniem nie ujrzałem w finalnej wersji.

Założę się, że to wszystko wprowadza w jakimś czasie a jest tego o wiele więcej.

O w morde :shock: Kupuje meble / nieruchomości / gra na wyścigach psów / STRZAŁ Z POJAZDU!! xdd ale wariaty, dlaczego tego nie ma :(

btw. to ze strzelnicą itp to może jakiś samouczek miał być?
"Lepiej żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo, z tym że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo!!"
Obrazek
Jednocześnie jest to firma, która zobowiązała się do wydania multiplayera i miała to być jedna z zalet tej gry. W dniu premiery Czesi zapewniali, że Patch pojawi się - a nie pojawił się na płycie dlatego, że się nie wyrobili. Przykład dwójki pokazał, że nie pierwszy raz obiecują coś, po czym nie dotrzymują słowa.
Obrazek
- M a f i a P B F -