Costa's Freeroam Mod

I o to chodziło twórcom. :D o fakt ekscytacji wszystkich graczy na te nowe opcję/funkcję. ;)
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Ja nie jestem zafascynowany, jestem zażenowany. Cieszyłem się na Patch Multi do pierwszej Mafii, którego koniec końców nie wydali. Teraz już nie spodziewam się niczego od Czechów, tym bardziej, że nie mam ochoty płacić im za coś, co w zestawie za 150 zł powinno się i tak znajdować.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Gdzie znajdę plik z "sejwami" ?

Info masz na forum. Poza tym nie offtopuj. Ostrzeżenie słowne.
Mam nadzieje że w jak najszybszym czasie pojawi się taki patch lub rozszerzony mod dzięki którym będziemy mogli byś w końcu zadowoleni z FR i zabawy w tej opcji.Szkoda że CZESI tak zaniedbali tą sprawę.Mam nadzieje że to naprawią.A więc pozostaje czekać i mieć nadzieję!!
Ktoś wie jak można dodać wszystkie lokacje na tej mapce w tym pseudo FR?
xPL4Y3Rx napisał(a):
Kod:
game.shop:SetAllShopExplored()

Poprzez Dev Konsole wpisz ten skrypt, działa na 100%. Sprawdzałem
xPL4Y3Rx napisał(a):
Jeżeli chcecie abyście mieli na mapce pokazane wszystkie sklepy to wklejcie to do LUA:
Kod:
game.shop:SetAllShopExplored()

UWAGA !
Nie testowałem !

Co to LUA? :p Mógłbyś opisać jaśniej co należy zrobić?
Kod:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lua

Poczytaj a zrozumiesz !
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Pobierz i uruchom Developer Console wg tego tematu: developer-console-t1874.html

Potem odpal grę poprzez m2dev.exe (wszystko jest w temacie w linku wyżej) i wciśnij F12 aby aktywować konsolę

Kod:
#lua game.shop:SetAllShopExplored()

I wciśnij enter

Prościej nie potrafię wytłumaczyć ;-)
Są jakieś szanse aby uruchomić w wersji 1.0.1 ?
>>>xPL4Y3Rx on YouTube<<<
Trzeba czekać na moderów .
Z tego co przeczytałem jest możliwość zapisania gry z pewnej komendy. Oto oryginalny post:

you can save freeroam with this command game.game:SaveGame(1) and load last save in menu (continue story)
Panowie a pobranie tego moda nie spowoduje że steam będzie się burzył że to są jakieś cheaty albo coś? Raz już byłem zbanowany na VAC i nie chcę tego powtarzać ;-) a chciałbym sobie pograć w FR
9.08.11, Ergo Arena, Sopot - Ozzy Osbourne
10.08.11, Spodek, Katowice - Judas Priest - Metal Hammer Festival
VAC jest tylko w grach multiplayer.

Więc bez przeszkód możesz sobie edytować grę na Steam.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Wreszcie nowa wersja ma sporo ulepszeń.Nie moge narazie nic mówić gdyż pewnie dopiero jutro dostane Mafie.