Muszę przyznać, że dopiero teraz piszę swoją opinię, bo jakoś do tej pory nie miałem czasu na podzielenie się opinią, a co dopiero obejrzeć film
Ale do rzeczy.
Jak na tak niskobudżetową produkcję, film jest naprawdę dobrze zrobiony. Jest dokładnie tak, jak się spodziewałem po obejrzeniu trailera. Tanio, trochę niedoróbek, ale ciekawie. To co mi przeszkadzało w filmie, to monotonia i dłużyzny w niektórych scenach. Niekiedy brakowało po prostu jakiejś dynamiki czy większych zwrotów akcji, film nie trzymał specjalnie w napięciu, ale też nie był nudny, mimo niektórych monotonnych scen. Jeszcze trochę poirytowało mnie paru hitlerowców, a raczej ich wizerunek. Tyczy się to tych ze sceny w lesie. Jeden z nich to taki typowy typ nordycki, co niby dobrze pasuje do żołnierza niemieckiego, ale przeraźliwie chudy, a mundur to na nim wisiał i był chyba o parę numerów za duży. Drugi to taki typowy Janusz z wąsami i z nieogarniętym wyrazem twarzy, bardziej pasuje do takiego typowego Polaka w średnim wieku, z piwkiem w ręku i w skarpetkach i sandałach, niż do Niemca. Także jak planujesz jakąś kontynuację owego filmu, to trzeba to poprawić. Ale to tylko taka przyjacielska rada
Podsumowując: Film jest dobry, momentami ciekawy, ale też bywa monotonny. Ale widać, że masz smykałkę do tego i życzę Ci, żebyś się w tym kierunku dalej rozwijał. Powodzenia!