Żywe Empire City - jak myślisz?

Czy w Empire City (Empire Bay) będzie więcej życia, niż w LH?
88% (44)
8% (4)
2% (1)
2% (1)
0% (0)
Liczba głosów: 50
Cześć!
Ostatnio zastanawiałem się nad tym, czy Empire Bay (albo Empire City - które poprawne? :mrgreen: ) będzie bardziej "żywe" niż Lost Heaven w jedynce.
Chodzi może o szczegóły, ale na pewno ulepszyłyby one grę. Oto i one (tylko niektóre):

a) Po zabójstwie człowieka przyjeżdża karetka i zabiera go,
b) czasami w mieście pojawiają się pożary, wypadki samochodowe, etc.,
c) policja może nas złapać i sprawdzić, ile piliśmy :-)
d) nie takie puste parkingi (tutaj opieram się o Mod, który rozkręca LH ;-) )
e) "i te de"

A więc jak myślisz, czy twórcy gry zadbają o to i wetkną życie w ponure miasto?
Można twierdzić, że tak (facet rozdający gazety w jednym z trailerów), i nie (to chyba była misja)

Proszę Cię, zagłosuj w ankiecie i uzasadnij swoją wypowiedź :->

Pozdrawiam,
Rnaki

PS Osobiście jestem za pierwszą opcją - tak. Czemu? Gdyż mamy już lepszą technologie, i autorzy przekonali się po wydaniu Mafii I, że gracze naprawdę tego chcą.
Jeżeli chodzi o podpunkt A, to myśle że jak najbardziej jest taka możliwość bo nawet w GTA tak było
Podpunkt B z tego co czytałem to napewno w mieście będą wypadki drogowe, poczytaj sobie podcast 7(dzisiejszy news)
Podpunkt C, hehe to było by nawet fajne ale raczej tak nie będzie

Powiem jedno że technika poszła tak do przodu że miasto na pewno będzie bardziej tętniące życiem od tego co widzieliśmy w LH
No jeżeli mamy porównać wirtualne miasto z 2002 roku (Lost Heaven) i 2010 roku (Empire Bay)... to tak! Empire Bay będzie bardziej "żywe" :-D
I dobrze :-) Widzę, że nie jeden tutaj uważam, że Empire Bay będzie żywsze niż było LH.
Ale co inni sądzą na ten temat?
Sądząc po screenach to Imperialna Zatoka (Nie wiem dlaczego ale spodobała mi się polska nazwa Empire Bay) będzie żywsza, choć nie wiadomo, może będzie jak w Lost Heaven? (Na intrze startowym żywe miasto, podczas misji też jakieś szczegóły, a tu nagle - nic, szablonowe miasto). W każdym razie - o ile nie kłamią - będzie realistyczniej. To, iż częsta kradzież samochodów pogorszy reputację naszą, że policja będzie mogła prześledzić całość i pójść tropem domyślając się że to my ów samochód ukradliśmy - to sprawia, że miasto jest realistyczniejsze. To, że jazda luksusowym samochodem czy goszczenie w luksusowych restauracjach czy przyjęciach zwiększa szacunek ludzi do nas, że zarobione przez nas pieniądze możemy wydać między innymi na łapówki dla urzędników i policji, że pozostawione przez nas auto może zostać skradzione przez złodziei, że ogółem w przypadku poszukiwania trzeba się skryć w ciemnych alejkach, trzeba zmienić kolor samochodu czy swoje ubranie - to są same plusy Imperialnej Zatoki, i zwiększa realistyczność miasta. A wiadomo, skoro będzie można chodzić do restauracji czy na przyjęcia oznacza, że będą tam ludzie robiący coś więcej niż chodzenie po chodniku, a to zwiększa realizm i sprawia, że miasto jest żywsze.
Mam też nadzieję, iż będzie tak jak w prawdziwym życiu, że w samochodzie mogą jeździć na przykład całe rodziny a nie jedna osoba czy że będzie szła cała rodzina naraz, a nie pojedynczy przechodnie będą się mijać obok siebie.
Też mam nadzieję, iż zadbają i niektóre szczegóły - np. to, iż mieszkaniec Oakwood któremu kradniemy w dziewiątej misji Ulvera Airstream też parkowałby go w późniejszych misjach, o ile w tej mu nie ukradliśmy go, itp.
Według mnie miasto w mafii 2 na pewno będzie żywsze niż w GTA IV.Miasto w mafii 2 jest mniejsze ale na pewno będzie bardziej dopracowane.Jest takich kilka rzeczy które ożywiły by bardziej miasto.
a)Jeżeli kogoś zabijemy przyjeżdża policja i karetka (jak wcześniej wspomniał Rnaki0.
b)Jeżeli popełnimy przestępstwo i uciekniemy do domu policja wyważy dżwi albo po prostu wejdzie i nas aresztuje.
c)prawdopodobnie będzie to dostępne w mafii 2 (chyba tylko w misjach) że jak kogoś zabijemy wkładamy ciało nieszczęśnika do bagażnika i wywozimy gdzieś za miasto albo możemy wozić bronie w bagażniku.
Better to die young, but with a pile of cash in your pocket.
Szczerze mówiąc to punkty A i B są najbardziej prawdopodobne że będą w grze natomiast z tym C to przesadziłeś raczej w żadnej grze tak nie ma.Natomiast co do parkingów pełnych samochodów to fakt mogły by być niestety nie było tak w Mafii LH ale tutaj mam nadzieje że bedzie ale co do miasta w Mafii 2 to na pewno będzie bardziej żywe niż jak wspomniał kolega wyżej niż w Gta 4 ale i tak zawsze Mafia przewyższała Gta choćby klimatem i otoczeniem oraz tym co się działo w mieście np. bena ci się kończyła policja cie łapała itp.Tak że nie ma się co martwic że w Mafii 2 miasto będzie opustoszałe i bez żadnych smaczków typu facet rozdawający gazety :-P
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
To chyba oczywiste. Sądząc po filmikach miasto będzie żywe. Przez cały ten okres od wydania Mafii wiele się zmieniło i rozwój gier poszedł do przodu.
muore il bandito, la mafia vive
Chciałem powiedzieć to samo co mój poprzednik.
Na 100% Empire Bay będzie żywsze od LH. To oczywiste.
Obrazek
Z pewnością Empire Bay będzie bardziej tętniło życiem. W Lost Heaven było mniej takich sytuacji jak np. wypadki chociaż niektórym kierowcom zdarzało się wpakowac w innego ( przynajmniej u mnie ) :mrgreen:
Pozdrawiam Sollozzo ! ;)
Keep your friends close, but keep your enemies closer. - The Godfather
Zagłosowałem na nie, bo sobie nie trafiłem XD
https://www.youtube.com/watch?v=6u0yfmnArpM

:)
Oczywiście, że tak. Wystarczy tylko poczytać na stronie głównej.
Bary, restauracje, puby, sklepy z ciuchami, ludzie żyjący własnym życiem - każdy ma coś do zrobienia.
Cudo =)
Jeżeli popełnimy przestępstwo i uciekniemy do domu policja wyważy "dżwi" albo po prostu wejdzie i nas aresztuje

( "DRZWI" :-P )

[ odnosnie vito corleone kilka komentarzy powyzej ] :-P
Oczywiście, że będzie żywsze. To jest pewne. W końcu technika posuwa się do przodu ;-)
Obrazek
Z pewnośćią Empire Bay będzie bardziej tętniało życiem widać to bynajmniej po trailerach (pucybut, gazeciarz) itd. :!: