Żywe Empire City - jak myślisz?

Czy w Empire City (Empire Bay) będzie więcej życia, niż w LH?
88% (44)
8% (4)
2% (1)
2% (1)
0% (0)
Liczba głosów: 50
TO już z relacji "naszych" można śmiało stwierdzić, że takich smaczków, które sprawią, że można jeszcze bardziej wtopić się w ten świat będzie mnóstwo :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Mam szczerą nadzieję że Empire Bay będzie odzwierciedleniem miasta z lat 50 czyli:
-wypadki
-żuliki :mrgreen:
-od czasu do czasu jakieś wydarzenie specialne(ktoś chce popełnić samobójstwo,ktoś napada na sklep itp.)
-życie towarzyskie obywateli(spotkania w barach,klubach,na grillach)
-wszystkie inne rzeczy które w prawdziwym świecie zdarzają się na co dzień.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
Tylko skrypt, i będzie tylko na pokaz w misjach. Choć na Gramy od TVGry to korki sie robiły, świetna praca policji :lol: Jak najbardziej żywe miasto. Ja najbardziej interesuje sie faktem "innym trybem" po fabule taki tryb ma być. Czytałem gdzieś to w news,ie.
Obrazek
Na podstawie Demo można tu coś wrzucić:

Budynki są zróżnicowane. Określony teren który nam dali w Demie to chyba 1/4 EB. Próbowałem wyjechać za miasto do apartamentu Franka Vinci ale niestety wjazd był zabarykadowany ale sądze że w pełnej wersji to się zmieni ;-) .
Obrazek
Myjnie samochodowe też fajnie wyglądają. Może nie jest to COŚ wielkiego, ale dodaje uroku miastu:

PRZED:
Obrazek

W TRAKCIE:
Obrazek

I PO:
Obrazek

Później tym pięknym i czyściutkim autem pojechałem na powstające osiedle, gdzie nie ma jeszcze asfaltu. Chciałem sprawdzić czy autko się ubrudzi na piasku - no i się ubrudziło ;-)
Jak wiedziemy autem bez dachu, to nie ma tej animacji mycia.
Kolejny mały smaczek. Odwiedziłem sklep z bronią - kasy mało, więc poczęstowałem sprzedawce kulką w łeb:

Obrazek

Kasę fiskalną obrobiłem (było ponad 600 $ :shock: ) i ruszyłem w miasto. Po dłuższej chwili postanowiłem ponownie odwiedzić mojego zaprzyjaźnionego sprzedawcę broni. Moim oczom ukazał się smutny obrazek:

Obrazek

Do środka można wejść, tylko trzeba wyważyć drzwi z kopniaka. Sprawdzałem też w innych sklepach - działa :mrgreen:
Ktoś już o tym pisał. Problem polega na tym, że jak robisz przy tym sklepie rozróbę przez dłuższy czas (stojąc tuż obok, plecami do niego), to nagle się okazuje, że podczas strzelaniny jakiś policjant zdążył przykleić tę taśmę itp :p
Obrazek
- M a f i a P B F -
Dodatkowo jeśli wejdziesz do budynku oklejonego taśmą i zauważy to policja, to będą chcieli Cię aresztować. W sumie logiczne:)