Najlepszy avatar (2011)
472
Witam. Od razu mówię, że wiem, że był już podobny temat, jednak pozostał mi po nim pewnie niedosyt, a po 2 wyszedł xbox slim.
Mam zamiar kupić konsolę. Zastanawiam się nad xboxem/ps3. Jestem w tym temacie zupełnie zielony, posiadam psp, kiedyś miałem pożyczone od kolegi ps2 ale to inna bajka. Narazie wywnioskowałem tyle:
-PS3 jest droższe
-W Xie niema jednak multiplayera za darmo, z tego co się orientuję to kosztuje ~120 zł rocznie, to nie jest majątek, jednak dołożę trochę i mam nową grę, a płacenie za multi trochę mnie dziwi
-W PS3 jest blu-ray
-Trzymałem w ręku tylko dualshocka, więc nie wiem który pad jest wygodniejszy
-Czytałem, że xbox strasznie się przegrzewa
Konsole jednak bardzo różnią się cenami:
MICROSOFT Xbox 360 Elite + 2 gry +/- 900zł
MICROSOFT Xbox 360 Slim 250 GB- 1050zł
MICROSOFT Xbox 360 Arcade HDMI +3gry +JOY BEZPRZEWODOWY 770zł
SONY PlayStation 3 Slim 250GB + 2gry - 1300/1400zł
Sony PlayStation 3 80GB + 3Gry- 900zł
Którą konsolę wybrać? Trochę mnie cena ps3 przeraża, jednak mógłbym ją przeboleć na rzecz bluray i God Of War, wydaje mi się też, że to konsola na dłużej. Pomocy!
Edit: widzę ze ps3 jest tańsze od ps3 slim, bardzo słabo dostępne. Czym one się róznią i po co dysk twardy w konsoli?
Mam zamiar kupić konsolę. Zastanawiam się nad xboxem/ps3. Jestem w tym temacie zupełnie zielony, posiadam psp, kiedyś miałem pożyczone od kolegi ps2 ale to inna bajka. Narazie wywnioskowałem tyle:
-PS3 jest droższe
-W Xie niema jednak multiplayera za darmo, z tego co się orientuję to kosztuje ~120 zł rocznie, to nie jest majątek, jednak dołożę trochę i mam nową grę, a płacenie za multi trochę mnie dziwi
-W PS3 jest blu-ray
-Trzymałem w ręku tylko dualshocka, więc nie wiem który pad jest wygodniejszy
-Czytałem, że xbox strasznie się przegrzewa
Konsole jednak bardzo różnią się cenami:
MICROSOFT Xbox 360 Elite + 2 gry +/- 900zł
MICROSOFT Xbox 360 Slim 250 GB- 1050zł
MICROSOFT Xbox 360 Arcade HDMI +3gry +JOY BEZPRZEWODOWY 770zł
SONY PlayStation 3 Slim 250GB + 2gry - 1300/1400zł
Sony PlayStation 3 80GB + 3Gry- 900zł
Którą konsolę wybrać? Trochę mnie cena ps3 przeraża, jednak mógłbym ją przeboleć na rzecz bluray i God Of War, wydaje mi się też, że to konsola na dłużej. Pomocy!
Edit: widzę ze ps3 jest tańsze od ps3 slim, bardzo słabo dostępne. Czym one się róznią i po co dysk twardy w konsoli?