WWII Mod

Zagadał do mnie Kevin pare dni temu z pomysłem stworzenia moda w czasach II wojny światowej.
Oczywiście czemu nie ;) Nikt jeszcze nie zrobił moda w tych klimatach więc pomysł jest dobry.
Zbieramy ludzi do Teamu :P
Na czas dzisiejszy w teamie jest:

Cukier - Grafik 3D
don_kuba - Grafik 3D
wolna posada - Grafik 2D
wolna posada - Grafik 2D
-pistolecik- - Skrypter
wolna posada - Skrypter

Scaletti - Dodatkowa pomoc

Potrzeba nam jeszcze kogoś od 2D i ze 2 ludzi od skryptowania.
Co do moda to akcja będzie się toczyła w Polsce.
Mod bedzie robiony na mapie TUTORIAL żeby ludzie mogli grać we FR/FRE bez usuwania moda.
Poza tym mapa bedzie robiona od podstaw, czyli now ulice,modele,textury,skiny i misje.

Moje prace znajdziecie na:
http://www.cukier90.prv.pl
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Powodzenia jak skonczycie chetnie zagram:)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Mam kilka pytań dotyczących modu:

1. Mod będzie przedstawiał: walki we wrześniu 1939/czasy Generelnej Gubernii/miasto okupowane przez armię czerwoną/''wyzwalanie'' Polski przez Armię czerwoną?

2. W modzie będziemy kierować zawodowym żołnierzem/członkiem np. AK/ zwykłym obywatelem?

3.Główny bohater będzie zupełnie nowy, czy tylko odpowiednio przerobony model Tommiego?

4.Jak duże będzie polskie miasteczko?

5.Jakie pojazdy zobaczymy w modzie?

6.Będziemy uczestniczyć w misjach czy po prostu coś w stylu Free Ride?

7. Czy w mieście zobaczymy jakieś szczególne atrakcje?

No i to by było na tyle... :-P
1. Do końca nie jesteśmy pewni. Fabułę zawsze można zmienić. Na razie zajmujemy się wyglądem mapy i modeli.

2. Będzie to Tommy podczas drugiej wojny światowej. W grze nie było nic mówione o 2 wojnie. Więc trochę ingerowaliśmy w nia. Tommy pojechał na "wakacje" do Polski ale musiał zostać ponieważ wojska niemieckie wtargnęły do polski bla bla...

3. Tak jak w punkcie 2 :P

4. Nie takie duże jak Lost Heaven. Jednak myślę że co do wielkości to będzie coś w stylu Lost heaven bez central island i tego co po lewej ;)

5. Tego też nie wiadomo. Początek wojny to lata 30. więc wątpię czy w te parę lat na rynku samochodowym coś się działo. Ale jak najbardziej można dodać parę innych modeli.

6. Po znalezieniu dobrego skryptera mam nadzieje że będą misję. Pierwsze pewnie będą typu weź przemyć coś tam do getta. Z dalszym biegiem fabuły myślę że wyśle się tommyego na poważniejsze misje typu zabij jakiegoś tam generała itp.

7. Jak najbardziej ;) Cała mapa będzie przebudowana więc mod to jedna wielka atrakcja :D Ale będą unikatowe budynki które zasłużą na uwagę. Doda się też jakieś pomniki czy inne pierdoły tego typu :D
Chętnie bym pomógł :P:P może potrzebujecie kogoś do konsultacji historycznych .. bo co do programowania to isę nie znam :P
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Zgłaszam się na skryptera. Musze podszkolić trochę wiedzę bo misji jeszcze nie robiłem ale się naucze. ;-)
pistolecik jakiś kontakt potrzebuje mieć z tobą ;)
Zainstaluj Xfire czy coś.

To samo się tyczy Scalettiego ;]
Poza tym jak chcesz coś nam pomagać to pasowało by żebyś znalazł mi jakieś blueprinty polskich broni z 2 wojny światowej.
Polskiej broni ... :P czerpaliśmy wiele wzorców z zachodniej i raadzieckiej:P Moje gg: 4906333
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Zrobiłem już ulice :P
Mapa będzie wyglądała tak:
(dodam jeszcze że tam gdzie się kończą ulice to dołączę chyba jakieś mniejsze dzielnice.)
Czy będzie możliwość wyjazdu poza miasto? ;-)
słuchaj, może ci się też przyda pomoc drugiego grafika 3D :D?
Mmmm, trzeci. Miodzio. A ja kurde nie wiem, że nas aż tylu. I chce Dr. twoje gg.

Btw. ja zrobiłem broń z bodajże tamtych czasów: http://nozz.dbv.pl/photogallery.php?photo_id=14 ;P
Chociaż nigdy nie robiłem broni do gry to tam nie wiem...
Obrazek
Troche ten BAR za lekki :P one sprawiały wrażenie CKMów

Adam Miałczyński, Adaś.
ale i tak fajnie mu wyszedl jak na pierwszy raz...;)., Ja to np lepiej sie czuje jak budynki robie ; P

A i jednocześnie polecam ta stronke, zeby w jakims ulamku odtworzyc klimat tamtych lat...
http://warszawa.przedwojenna.prv.pl/zdjecia.htm
Hausik co za dużo o nie zdrowo ;]
dwóch grafików 3d to aż za dużo ;]
Potrzeba nam grafika 2D bo textur nie ma kto obrabiać/robić