Stanowisko Czechów.

Witam. Wiecie może, czy pojawiła się jakaś wiadomość od twórców Mafii? Jakiś list, albo stanowisko w sprawie swobodnej jazdy itp? To jest bezczelne wydać grę i uciekać od graczy milcząc.
Jeśli 2K Czech nic nie powiedziało, to może ktoś ze znajomością czeskiego/angielskiego napisałby w naszym imieniu jakiś list otwarty na ich forum/pocztę, bo nie ma żadnej odpowiedzi od nich.
Co Wy na to?
lol
Z tego co widziałem na forum 2K Games, 2K jest tego świadome, że taki tryb jest potrzebny. Co za tym idzie pewnie go stworzą w formie patcha.
Niech ktoś podrzuci linka do tematu z ich forum, może jak kilkanaście osób z mafiatown tam zaspamuje o freeride, to się szybciej wezmą do roboty.
http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=82497

Can I keep playing Mafia II after the game is over?

No, you can't. There is no "free ride" or "free roam" mode to Mafia II. However, you can load any previous chapter and explore freely, or start a new game. 2K is well aware of the demand for this.
Hmm. Racja. Skopali z tym trybem free ride. Podejrzewam iż to było spowodowane pośpiechem, ponieważ twórcy nie chcieli znowu przekładać premiery ,bo jak można to wytłumaczyć w inny sposób? Jedyne co nam pozostaje ,to czekać na jakąś reakcję na te prośby. Może pójdą po rozum do głowy.
"Im dłużej na coś czekasz, tym i przyjemniejsze odczucie."
Na tej stronie jest link do moda który umożliwia tryb FreeRide:

http://www.gram.pl/news_8QjkJ,u0_Free_Ride_w_Mafii_II_juz_dostepny.html
Obrazek
Jest już ten mod w moim temacie na forum.. po co dajesz link drugi raz?
Mam nadzieję, że na konsole wypuszczą jakiś patch z free ride'em. Jazda po śniegu, robisz co chcesz...
Wydali szybciej niż się spodziewałem :-) . Modderzy nie śpią jak widać.
Voyage napisał(a):
Podejrzewam iż to było spowodowane pośpiechem, ponieważ twórcy nie chcieli znowu przekładać premiery ,bo jak można to wytłumaczyć w inny sposób?

A na przykład tak, że 2K olało graczy myśląc, że samo pojechanie na micie pierwszej Mafii wystarczy. Otóż nie, nie wystarczy. Bez freeride dostajemy kilka (?) godzin zabawy i koniec. Teraz 2K nie pozostaje nic innego, jak tylko wypuszczenie tego patcha, bo gracze moga poczuć się zrobieni w balona (jeśli już się nie czują).

piksel169 napisał(a):
Jeśli 2K Czech nic nie powiedziało, to może ktoś ze znajomością czeskiego/angielskiego napisałby w naszym imieniu jakiś list otwarty na ich forum/pocztę, bo nie ma żadnej odpowiedzi od nich.

Naiwnością jest spodziewanie się odpowiedzi na taki list. Chociaż, to zależy od tego, czy 2K umyje ręce i powie: macie grę ze świetną fabułą, to się cieszcie i nie narzekajcie, czy weźmie się do roboty i zrobi tego patcha, bo samo "bycie świadomym, że taki tryb jest potrzebny" nie wystarcza. Dobrze, że chociaż modderzy robią co trzeba.
Czyli jednym słowem 2K podeszło komercyjnie. Mam nadzieję że w przyszłości nie popełnią błędu, jaki popełnił R*.
Wyjdzie DLS z freeride wezmą za nie pare groszy i kasa bedzie...
Było dość dużo przypadków, gdzie gracze pisali list otwarty do twórców i ci posłuchali próśb. Freeride to nie jest gigantyczny mod na 5 GB, tylko żeby była możliwość wyboru czasów, pogody, pory dnia, możliwość kupna posiadłości, fury no i oczywiście możliwość zapisu stanu gry.
Czuje wielki niedosyt spowodowany brakiem free ride. Człowiek przechodzi fabułę i chce grać dalej nawet jeżeli jest to bezcelowe jeżdżenie po mieście i wszczynanie rozrób.
Tak jak wszyscy mam nadzieje, że pojawi się jakiś oficjalny patch pozwalający grać swobodnie.
Obrazek
Ehh... Nie mam gry, i może się mylę, ale z tego co mi się wydaje, to można "free ride'ować" przed misją, tj. tak, jak było w demie... Bo jak inaczej kupić ubrania itp. ?
Oczywiście, jak już mówiłem, mogę być w błędzie...

@edit,down:
Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym ;f