Sam Story - Mod

Na razie uczę się korzystać z programu Capone, ale wątpię żeby ten mod się udał.
Chciałbym poinformować, że z tego zacnego modu nic nie wyszło :mrgreen:

Myślę, że już dawno się domyśliliście :)) Jak tak patrzę na ten wątek to mija już dwa lata. Trochę mi się śmiać chcę.

Proszę administratora o nie zamykanie od razu tego tematu, bo na dniach chcę wrzucić parę skreenów z wersji "Beta" chociaż trudno to było nazwać nawet wersją Beta co najwyżej Alfa.

PS: Przepraszam za [WIELKI] odkop.
Screeny, które wygrzebałem w moim "archiwum" z 2009 roku:

https://picasaweb.google.com/filip1941/SamStory#

W modzie miały się znajdować misje:

:!: Propozycja nie do odrzucenia - jako Sam
:!: Rutynowe Zadanie - jako ranny Sam
:!: Wycieczka na Wieś - jako ranny Sam.
:!: Śmietanka na kawie - jako naprawiający samochód Sam
:!: Chwila relaksu - jako Sam.
:!: Śmierć Sztuki - jako Sam - zabójca Tom'a.

Czyli cała historia Sama opisana w Mafii.

Zdołałem zrobić tylko trochę nowych tekstur, modeli i zamianę postaci :roll:

No, ale cóż, zrezygnowałem, bo miałbym siedzieć kilka miesięcy ucząc się skryptów? :oops:
Fajnie to wygląda ;-) . Oglądałem teraz twój album i tak dziwnie jak to właśnie Sam zabija w galerii Thomasa :-D . Szkoda, że zrezygnowałeś, fajny mod by był, no ale nie jest łatwo takie coś zrobić;-)
Obrazek They never fight alone...
Szczerze powiedziawszy - gdybym się przyłożył to bym to zrobił, ale raz, że wtedy (2009 rok) prawie nikt już nie myślał o modowaniu do Mafii jedynki, bo każdy oczekiwał dwójki, a dwa, że w ogóle nie wiedziałem jak posługiwać się skryptami, a to zajęłoby mi ruski miesiąc.

Przypomnę jeszcze, że problem stanowiło też podkładanie głosów np. jakby to wyglądało jakby Ralph powiedział do Sam'a: "Hey Tttttooom, I have a new car".
Myślałem że ten mod będzie na zasadzie, że wszystko widzimy z perspektywy Sama. Z tego co widzę po prostu zamieniłeś skin Tommy'ego na Sama więc nic wyjątkowego nie ma. Chyba, że pokazałbyś jakieś screeny na których widać jak Sam naprawia auto w misji "Creme de la creme" albo siedzi postrzelony w motelu Clarka (a tutaj odlatuje po uderzeniu niczym Tommy).
muore il bandito, la mafia vive
Owszem, ale pisałem, że zrobiłem tylko podmianę postaci i kilkunastu tekstur, a reszta planowana w tym modzie nie została zrobiona. No więc jak miałem zrobić screeny z czegoś czego nie było? :)) Zresztą to są screeny, które znalazłem na starym kompie.