Sam Story - Mod

Dobra, za głoś zabiorę się jednak innym razem.

Interesuję mnie jak zmieniać tekstury postaci, bo np. jak mam Tommego taksówkarza to chcę zmienić mu twarz na Sama.

Proszę o odpowiedz.
oj, tu będzie więszy problem. Musiałbyś poszukać w folderze maps twarzy Toma i podmienić na twarz Sama. Tylko nie wiem czy to przypadkiem nie podmieni twarzy Toma we wszystkich modelach. ;-)
O wszystko proste ale z tą twarzą to przegięcie ;-)

Mam nadzieję, że tak się nie stanie.
no ja też ,życzę szczęścia
Słuchajcie, wiem że to Off-Topic, bo już zacząłem prace nad twarzami muszę jeszcze je trochę dopracować.

Dobra, przejdźmy do rzeczy o której chcę napisać w tym poście.

Czy jakikolwiek edytor głosów ma coś takiego, że da się podmienić wszystkie słowa Tommy na Sam, bo podmieniane każdego dialogu z osobna zajęło by mi ruski miesiąc. :-(

Proszę o pomoc, albo przynajmniej odpowiedzi na pytanie czy można tak wszystkie słowa podmieniać.
Ja nie mam pojęcia nie bawiłem się w to nigdy :mrgreen:
Don Salieri napisał(a):
Słuchajcie, wiem że to Off-Topic, bo już zacząłem prace nad twarzami muszę jeszcze je trochę dopracować.

Czy jakikolwiek edytor głosów ma coś takiego, że da się podmienić wszystkie słowa Tommy na Sam, bo podmieniane każdego dialogu z osobna zajęło by mi ruski miesiąc. :-(

Proszę o pomoc, albo przynajmniej odpowiedzi na pytanie czy można tak wszystkie słowa podmieniać.

Chodzi ci o to, żeby Sam mówił dokładnie to co Tommy, czy słowa Sama?
Don Salieri napisał(a):

To się wydaję niemożliwe...najlepszym rozwiązaniem jest spotkanie z aktorami, którzy podkładali głos :-)
Powiedziałbyś im, że potrzebujesz kilka dialogów i napewno by się zgodzili...Nie no wiem, to jest bardziej nierealne.
Lepiej gdybyś nie starał się podmieniać głosów, bo Sam nigdy nie będzie mówił tego co Tommy, i na odwrót.
Nagraj własne rozmowy. To chyba najprostsze rozwiązanie.
muore il bandito, la mafia vive
Mnich napisał(a):
Don Salieri napisał(a):

To się wydaję niemożliwe...najlepszym rozwiązaniem jest spotkanie z aktorami, którzy podkładali głos :-)
Powiedziałbyś im, że potrzebujesz kilka dialogów i napewno by się zgodzili...Nie no wiem, to jest bardziej nierealne.
Lepiej gdybyś nie starał się podmieniać głosów, bo Sam nigdy nie będzie mówił tego co Tommy, i na odwrót.
Nagraj własne rozmowy. To chyba najprostsze rozwiązanie.

...albo syntezatory, widziałem gdzieś syntezator, który potrafił kichać , śiać się..., wyglądało to bardzo realnie, tylko to było oczywiście płatne :-/
//post do usunięcia
mi się wydaje że wszystko jest loozikowo 8-)
Chodzi ci o to, żeby Sam mówił dokładnie to co Tommy, czy słowa Sama?

Chodzi o same słowa Tommy na Sam.

Przykładowe zdanie:

Tommy (model Sama): Potrzebuje jakiejś broni Vincenzo.
Vincenzo : Hej Sam myślę, że to będzie dobre.
Tommy ( model Sama) Wystarczy, i tak nie mam zamiaru używać broni. Dzięki

O takie coś mi chodzi, żeby tylko imiona podmienić.
a moze dodaj to ze pierwsza misja to uciekanie od gangsterow potem wsiasc do taksowki i strzelac do tych co gonia a jeszcze misja gdzie trzeba zabic pauliego potem cosinliere dona salieri kolezanke sary a pod koniec samego tommiego :D to by był mióóóóóód
Felix Montana napisał(a):
a moze dodaj to ze pierwsza misja to uciekanie od gangsterow potem wsiasc do taksowki i strzelac do tych co gonia a jeszcze misja gdzie trzeba zabic pauliego potem cosinliere dona salieri kolezanke sary a pod koniec samego tommiego :D to by był mióóóóóód

Fakt jego życiorys był interesujący :-D Ale Franka to on nie zabił, zrobili to raczej inni ludzie Salieri'ego.
Chyba, że chcesz stworzyć mapkę Europy w Mafii :-) Wkońcu tam zabito Franka.
muore il bandito, la mafia vive
Potrzebował bym porządnych edytorów do Mafii, żeby zrobić takie coś, ale pomysł świetny.

Nie wiem, trudno będzie zrobić coś takiego, bo nie mam dużego doświadczenia w modach, muszę pogadać na GG z Mafioso on jest profesjonalistą w robieniu modów.