RobertRobin jesteś pewien?
Powtórzę wszystkim o co kaman:
Zalecane wymagania mafii (źródło - mafia2k.pl):
PROCESOR: Pentium III lub AMD Athlon o prędkości 700 MHz (lub szybszy)
RAM: 128 Mb
GRAFIKA: Karta graficzna z 32 MB pamięci w 100% kompatybilna z DirectX 8.1
DŹWIĘK: Karta muzyczna kompatybilna z kompatybilna z DirectX 8.1
DVD-ROM: Napęd CD/DVD ROM (32x)
TWARDY DYSK: 1.8 GB wolnego miejsca na dysku
URZĄDZENIA PERYFERYJNE: Myszka i klawiatura
Mój sprzęt przed upgradem:
PROCESOR: Celeron D 2.8 GHz 256kB L2 cache LGA 775
RAM: 512 MB DDR 333 MHz (2 moduły)
GRAFIKA: GeForce 5300 PCI-E x16 250 MHz rdzeń 400 MHz pamięć DDR
Sprzęt po upgradzie:
PROCESOR: Pentium 4 HT 3.4 GHz 2 Mb L2 cache LGA 775
RAM: 1 GB DDR 400 MHz (4 moduły)
GRAFIKA: Radeon HD6450 PCI-E x16 625MHz rdzeń 666MHz (efektywnie 1333 MHz) pamięć DDR3
Historia ulepszania: RAM >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> GRAFIKA > PROCESOR
Wzrost wydajności: ok.
3x więcej FPS w takich grach jak NFS Most Wanted, League of Legends, Counter Strike: Source. W 3DMark 03 wynik
10x większy.
W
Mafii: bardzo mały wzrost wydajności (względem innych aplikacji),
ok. 30%.
Wniosek: WTF? Coś jest nie tak.
Problemy z innymi grami: Counter-Strike 1.6 - po ulepszeniu grafiki nagle zmalał FPS, na wymagających serwerach (zombie) nawet 5x ! Po ulepszeniu procesora już jest znacznie lepiej ale i tak jest trochę mniej FPS niż przed upgradem.
RobertRobin nadal nie zmieniasz swojego zdania? Są ustawienia domyślne, a w menu Mafii domyślnie jest ustawiona jakość grafiki na wysoką. A w dodatkowych ustawieniach poza grą (wiecie takie okienko) nic nie zmieniałem (no może rozdzielczość).
Co do tej włoszczyzny to ten pliczek A0.dta trochę dużo zajmuję... Nagram plik audio w movie markerze i dam na jakiś hosting. Jakby się wam spodobało to też zuploaduję ten plik A0.dta (będzie u mnie to trwać 5 godzin, kompresja dużo nie daję).
Chyba zrezygnuję z zakupu Mafii. Teraz nawet nie chce mi się grać - byłem pewny że po upgradzie wszystko będzie śmigać a tu taka niechciana niespodzianka...