Pytania

Witam was jestem nowy na forum i drecza mnie pytania na temat mafi 2
Pierwsze czy vito bedzie umial plywac ? troche bedzie bezsensu jak wskocze do wody utopi sie i koniec.
Drugie pytanie czy swiat w mafi 2 bedzie sie zmienial z czasem nowe budynki itd tworcy cos o tym mowili?
tyle pozdro
Liczymy na to że miasto z biegiem czasu będzie się zmieniać (śnieg po pewnym czasie topnieje itd.).
Vito czy będzie umiał pływać.. Powiem ci tak świetne pytanie osobiście nie jestem w stanie ci odpowiedzieć bo nic o tym nie było mowy licze na to że nie zrobią z MAFII II, GTA San Andreas... :-/
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Ja bym nie chcial by Vito plywal
Obrazek
A ja bym chciał ;) Ale to prawdopodobne, że będzie umiał, gdyż w wojsku mogli się tego uczyć, czy się mylę?
Obrazek
jeżeli miałby umieć pływać to nie tak jak w GTA że płyniesz na dno oceanu i wracasz w jakieś 40 sekund
Z tym pływaniem, to bardzo dobre pytanie. W dzisiejszych grach niemożność pływania w sandboksach, to duże uchybienie ze strony twórców gry. Ciekawe jak w Mafii 2 zostanie to rozwiązane.
Obrazek
Czarek2 napisał(a):
Ja bym nie chcial by Vito plywal

A z ciekawości zapytam, czemu? Przecież to czyniło by grę bardziej realną.
Obrazek
Obrazek
Grisha napisał(a):
Z tym pływaniem, to bardzo dobre pytanie. W dzisiejszych grach niemożność pływania w sandboksach, to duże uchybienie ze strony twórców gry. Ciekawe jak w Mafii 2 zostanie to rozwiązane.

Grisha szczerze ?
Gdyby Vito miał pływać wolałbym aby zrobili niewidzialne ściany !
z tego co widziałem na gameplayu to popełnili błąd który mi się nie podoba.
Otóż vito miał w kurtce jakiegoś shotguna,i dwie maszynówki. strasznie to wygląda gdy je zmieniał..(niby sięgał pod kurtkę ale bronie pojawiały się w ręce znikąd ;0
mapka jest troche podobna do gta 4 w ksztalcie a bohater w gta umiał pływac nie mogł nurkowac.Coś mi się wydaje ze w mafi 2 bedzie tak ze vito skoczy i sie utopi jak wy umiał pływac to tworcy napewno wy sie chwalili a narazie milcza
Hanys napisał(a):
Gdyby Vito miał pływać wolałbym aby zrobili niewidzialne ściany !

Chyba trochę przesadzasz, niby czemu tak by Ci to przeszkadzało?
Zawsze możesz unikać wchodzenia do wody jeśli nie lubisz pływać hehe ;-)
Obrazek
Obrazek
patricko napisał(a):
Chyba trochę przesadzasz, niby czemu tak by Ci to przeszkadzało?
Zawsze możesz unikać wchodzenia do wody jeśli nie lubisz pływać hehe ;-)

W Mafii I nie przeszkadzało mi to zbytnio że nie dało się pływać może niech tak zostanie na wieki, wieków.
Pierwsza mafia wyszła już dość dawno temu, wtedy sama możliwość wolnego chodzenia po mieście i kradzenia samochodów to było dużo. Wtedy nikomu, albo mało komu przeszkadzało, że nie można pływać.
Dziś wymagania w stosunku do takich gier są większe i myślę, że to, że będzie możliwość pływania powinno być tak oczywiste jak to, że będzie można chodzić po mieście.
Obrazek
Obrazek
Sadzac po gameplayach Mafia 2 bedzie bardzo rozbudowana np ludzie odsniezajacy ulice, opryszki ktorzy na nas napadaja, policja zatrzymujaca innych niz tylko nas, wypadki i klotnia pomiedzy poszkodowanymi, pucybuci, rozdawanie gazet.Mysle ze Vito bedzie umial plywac chociaz nie jestem tego zwolennikiem
Obrazek
Z pływaniem jest za dużo problemów. Jedni chcą aby było, inni nie. Jeśli natomiast będzie to pływanie to jaki system w to włożą. Z nurkowaniem czy bez? Lustro wody (widoczne dno czy odbijające się jak w GTA IV)? Wskaźnik zmęczenia tak aby Vito nie mógł pływać tyle ile chce? Co z obrębem miasta? Będzie mógł wypłynąć czy nie? JEDNO GŁUPIE PŁYWANIE i mnóstwo pytań...