Pytania

Hanys napisał(a):
Liczymy na to że miasto z biegiem czasu będzie się zmieniać (śnieg po pewnym czasie topnieje itd.).
Vito czy będzie umiał pływać.. Powiem ci tak świetne pytanie osobiście nie jestem w stanie ci odpowiedzieć bo nic o tym nie było mowy licze na to że nie zrobią z MAFII II, GTA San Andreas... :-/

Przepraszam, że OT, ale według mnie Mafia II już jest po części GTA San Andreas. Czemu? Ponieważ mapa jest bardzo podobna do tej z SA. Ale nie wiadomo, jaka będzie gra. Nie oceniajmy miasta po mapie :)

Wracając do tematu, jestem za tym, aby Vito pływał. A może nawet będzie misja z pływaniem? Ciekawe... ;-)

PS Mój setny post! ;-)
Szczerze mówiąc jest mi obojętne czy Vito będzie umiał pływać, brak tej umiejętności u bohatera pierwszej części mi nie przeszkadzał, nie przeszkodzi także w drugiej. Z drugiej strony być może twórcy w jakiś sposób wykorzystają obecność wody, (może coś w stylu misji "Wszystkiego najlepszego!") niebawem się o tym przekonamy.
Czy skoro może pływać, to Vito będzie umiał także wspinać się na ściany o wysokości ok. 2 metrów i skakać na spadochronie?

Ach, każualizacja. "Zróbmy grę o wszystkim i dla wszystkich.".
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Gra jest o gangsterze a jakoś nie widzi mi się pływać gangsterem (inni robią to za niego :D). O ile nie będzie jakiejś super-ciekawej misji, która by tego wymagała, to myślę, że ta "funkcja" jest niepotrzebna.
Obrazek
- M a f i a P B F -
Funkcji pływania w Mafii brakowało tylko w jednym przypadku, gdy np. podczas pościgu czy ucieczki samochodem wpadaliśmy autem do rzeki. Czasami wystarczył tylko jeden nieodpowiedni manewr i sru do rzeki i koniec gry :-/
Ale w ten sposób można było łatwo się pozbyć przeciwników. ;)

No, chyba, że będzie jak w GTA:SA: postać umie pływać, towarzyszące jej też, ale pozostali NPC już nie.
In God we believe.
In Metal we are.
In Mafia we play.
Blitzkrieg1410 napisał(a):
Funkcji pływania w Mafii brakowało tylko w jednym przypadku, gdy np. podczas pościgu czy ucieczki samochodem wpadaliśmy autem do rzeki. Czasami wystarczył tylko jeden nieodpowiedni manewr i sru do rzeki i koniec gry :-/

Inna sprawa, że tak długo jeżeli to nie jest Kabriolet, ucieczka z takiego auta powinna być bardzo trudna a postać jak już ucieknie z auta i wypłynie z wody, powinna być bardzo zmęczona, jeżeli nie wyczerpana. W takim przypadku prawie zawsze wiązałoby się to ze zbyt dużą przewagą przeciwnika (mają sporo czasu aby Cię dobić czy pojmać zanim się ogarniesz).
Obrazek
- M a f i a P B F -
wiadomo jednak ze vito nie bedzie umiał pływac szkoda
A skąd wiesz że nie będzie umiał :?:
Obrazek
Danby Grace na oficjalnym forum 2K to obwieścił.
Obrazek
Sam brak możliwości pływania szczególnie mi nie przeszkadza, gorsze wg mnie będzie to, że Vito nie będzie potrafił skakać. Tzn będzie mógł się wspinać, czy przeskakiwać przez ogrodzenia; jednak wątpię by potrafił on np. zeskoczyć z mostu do wody. Dlaczego tak sądzę? Otóż w grze, z tego co pamiętam, nie ma przycisku odpowiedzialnego za skok. Poza tym na żadnym filmiku udostępnionym do tej pory nie widać skaczącego Vito.
Po pierwsze to skąd znasz klawiszologię Mafii II? A po drugie ... wyobrażałeś sobie, że twórcy wydadzą trailer, w którym Vito robi pajacyki ? xDD
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
Z tego co pamiętam, na pewno kiedyś była gdzieś podawana klawiszologia dla Xboxa 360 (wybacz, ale nie pamiętam już gdzie to widziałem, lecz zapewniam - na pewno widziałem). Pamiętam, że nie było tam klawisza odpowiedzialnego za skok. A zresztą - dowiemy się za 49 dni, choć już teraz stawiam litra za to, że nie będzie się dało swobodnie skakać.
A jeśli ktoś ma gdzieś linka do artykułu ze sterowaniem, byłbym bardzo wdzięczny.
Zdaje mi się że było to w niemieckiej broszurce dla fanów ;-) .
Obrazek
Co do tego skakania to(chyba) na gry-online czytałem że tak podskakiwać swobodnie(wciskasz przycisk i skaczesz sobie do góry) nie będzie można, tylko przeskakiwać przez ogrodzenia itp.
Lubisz grać ? Interesują Cię komórki ? Jesteś ciekawy co kryje w sobie Technologia ? Zobacz ---> http://www.tcnblog.info