Problem w trakcie gry.

Ludzie, pomocy! Mam problem z Mafią 2. Próbowałem już prawie wszystkiego, ale nic nie pomaga. Chodzi mi o błąd (mafia 2.exe) wyskakujący podczas gry, a mianowicie gdy chce wsiąść do samochodu. Długo czekałem na tą grę, i mam nadzieję że mi pomożecie!
-jaki błąd.
-pirat czy oryg.
-czy Twój sprzęt spełnia minimalne wymagania gry..
Jak masz pirata to Ci nie pomożemy. To już problem gry.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Witam wszystkich ponownie przeprowadziłem testy FurMark' iem i po 15 od rozpoczęcia FurMark' a z komputerem dzieje się to samo co podczas gry w Mafie, czy Ojca Chrzestnego 2. Więc tu moje zapytanie co teraz mam poradzić?
Obrazek
Sterownik restartuje GPU :))

zobacz temperaturę (FurMark ją pokazuje). Jak będzie w normie, a ekran i tak się pojawi, oddawaj na gwarancje. Seria 8XXX często ma tzn. "zimne luty", pojedyncze przypadki z 9XXX też są. A jak nie masz już gwarancji.. to do piekarnika z nią...

na 99% to wina temperatur. Możesz pokazać jak wygląda Twoja karta (obrazek z google)?
Tak wygląda i FurMark pokazywał temperaturę około nawet 100 stopni C
Obrazek
Obrazek
Zmień chłodzenie... referencyjne nigdy nie schłodzi takiej karty.

Niech to będzie na przykład Accelero S1 v2 + jeden wolnoobrotowy wentylator.. np. Enermax Silence UCTB12. Temperatury powinny spaść o 40*C, a w dodatku będzie ciszej
Ile coś takiego kosztuje i gdzie nabyć?
Obrazek
nie znasz pewnego portalu alledrogo ? ceny są rożne... i w każdym sklepie komputerowym możesz nabyć podzespoły do swojego PC.Ja tam zawsze wole w sklepie bo gwarancja blisko nie trzeba latać na pocztę i odsyłać...

http://www.proline.pl/?p=AC+ACCELERO+S1R2

http://www.proline.pl/?p=EMX+TB+SILENCE+120MM

Wentylator musisz założyć "domowym sposobem" np. opaską zaciskową. Ja tak robiłem z kilkoma kartami i do dzisiaj świetnie działają :-)
No to żeście mnie zmartwili tą wymianą części bo jestem zupełnie zielony na ten temat, już o montowaniu tego nie wspomnę. Na pewno nie ma jakiegoś innego rozwiązania ? Dodam, że nie zawsze się tak działo, na początku gry w M2 mogłem godzinami przesiadywać, a komputer nie nawalał tylko jakoś teraz tak się dzieje.
Obrazek
Zdejmij boczną ściankę z obudowy, daj tej karcie jakiś nawiew. Od biedy ujdzie wentylator pokojowy :mrgreen:

to referant, więc zawsze będzie się grzał. Zdjęcie tego boku powinno trochę zmniejszyć temperatury. Najlepiej zamontuj wentylator na wysokości karty; przód - w zatoki 5,25 cala. Jaką masz obudowę?

W ogóle to w budzie jest porządek? Nie ma zwisających kabli, kurzu na wentylatorach?
zrób format i wgraj od początku może pomoże ;-) bo nie koniecznie w tym może być przyczyna..albo wszystko ustaw w grze na minimalne...na pulpicie kolorów 16mln. chyba że masz ustawione w panelu od karty graficznej by np. właczyć filtrowanie czy coś co poprawia jakość... nie masz przypadkiem?

Wydaje się, że nie ma jakiegoś filtrowania itp. ale owszem jest kurz, ale jak jaką mam obudowę bo nie rozumiem ;-) chyba normalną
Obrazek
Tak mniej więcej wygląda obudowa i jeszcze jedno pytanie, bo gram na włączonym Psyhix' ie i Apex' ie czy to może się jakoś przyczyniać do problemu ?
Obrazek
tak masz to włączone to karta pracuje ciężej. wyłącz i sprawdź jak działa...a bedzie mała poprawa to potem w ustawienia zmniejszaj resztę ustawień aż uzyskasz płynność. a co do obudowyto najlepiej ściągnąć tą boczną osłonę . jak nie masz na gwarancji.

Zerowy obieg powietrza. To NIE JEST normalna obudowa. To zamknięte pudło z aluminium. O ile to w ogóle aluminium... jeśli możesz to kup chociaż Cooler Master Elite 335... zapewniam że będzie ciszej i chłodniej. A jeśli nie możesz, to zdejmij ten bok i przeczyść cały PC z kurzu. Najlepiej byłoby, gdybyś ułożył kable w środku :))