Pomysł na moda

Witam. Mam pewien pomysł na moda, ale nie wiem, czy dałoby radę coś takiego zrobić. Wiem, że za pomocą MafiaCon można przywołać dowolny pojazd w grze, ale jest to trochę niewygodne. Chciałbym, aby można było wybrać zablokowane kolory pojazdu w menu free ride, np. czerwone Bolty Ace i gdyby się dało, to można by dać także pojazdy ukryte, których nie ma normalnie w grze w others, czy w prototypach. Da się dodać do listy nowy samochód? Jakim programem?
Da się, programem Mafia Car Adder Remover
Obrazek
Można dodać tego czerwonego bolcika że by stał gdzieś w mieście.Da się to zrobić na przykład programem BSV6,ale będziesz musiał znać nazwe modelu tego autka ;-) .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
DC||ED jest niezły. Dzięki niemu, można m in. ustawić jakie samochody poruszają się po mieście, ustawić natężenie ruchu, itd
Tylko jest strasznie niestabilny (będziesz musiał uważać i robić częste zapisy)
http://mafiatown.gram.pl/forum/zmienic-tabor-samochodow-jezdzacych-po-miescie-t1209.html
Obrazek
Już kiedyś używałem DC||ED i przekonałem się na własnej skórze jaki jest niestabilny :-? , ale nie chodzi mi o to, żeby te kolory jeździły po mieście, tylko żeby było można je wybrać z listy w free ride. I da się to zrobić dzięki Mafia Car Adder REmover, tylko 2 problemy.

1. W programie muszę wybrać odpowiednią teksturę koloru samochodu z folderu MAPS i nie mogę jej w ogóle znaleźć. Znam nazwy plików samochodów w folderze MODELS, ale nie mam listy tekstur kolorów. Macie może taką listę?

2. W programie mogę fajnie sobie dodać kategorię pojazdu, np. Bolt, Schubert, Others itp. W kategorii mogę dodać samochód, np. Bolt Ace Coupe, ale nie wiem, czy się da dodać już do istniejącego samochodu tylko dodatkowy kolor. Da się?
1. Nie mam tego programu, ale chyba nie musisz wybierać tych tekstur - one już są w grze. Ta opcja służy dodawaniu całkowicie nowych samochodów jak np. w programie Carchanger.

2. Na 99% nie - ale można usunąć dany samochód i dodać nowy ale już z 5 kolorami (trzeba oczywiście wpisać taką samą nazwę pików modeli)
Obrazek
No właśnie z tymi samochodami, które są w grze jest kłopot. Bo to jest tak: Najpierw się wybiera kategorię pojazdów i którego samochodu osiągi ma mieć nowy samochód oraz ilość kolorów i na koniec opcjonalnie można wypisać jeszcze inne dane (waga, prędkość, moc itp.). W drugim kroku wpisuje się nazwy kolorów oraz wybiera się dla nich pliki. Najpierw wybiera się plik 4sd, a potem pliki bmp danego koloru i bez wybrania plików bmp nie przejdzie się do następnego kroku. I coś mi się wydaje, że kolorów się nie doda, bo w dodatkowych samochodach jest 1 plik 4sd i pliki bmp poszczególnych kolorów, a samochody w grze mają tylko pliki 4sd i każdy plik 4sd to inny kolor, np. fordtco00, fordtco01 itp. gdzie 00 i 01 to kolory pojazdu. Więc chyba z mojego pomysłu będzie lipa :( . Chyba, żeby jakoś wyciągnąć pliki bmp z pliku 4sd, choć to pewnie niemożliwe.
Oczywiście że można :)
HEXing i po problemie :)
Jak sie na tym znasz to dodasz nowe pojazdy do listy (i kolory) bez problemu
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Jak na Hexingowanie to ja bym radził mieć xvi32.

Bardzo dobry program ;-)
Pablok Powraca z pięknym uśmiechem :)
Oj nie, an hexach to ja się nie znam :roll: .
Oto mój mod jeszcze nieskończony , ale jest film :-P

http://www.youtube.com/watch?v=YsXGHkRYvFY

to mój pierwszy mod i film więc proszę o wyrozumienie...
Właściwie jedynie ostatnia scena przypomniała mi że to filmik o Twoim modzie :-)
Zdradzisz jakiś drobny szczegół, o czym ten mod jest, co można w nim robić... ;-)
muore il bandito, la mafia vive
To jest dopiero wersja początkowa , będziemy mieli "poszerzone " miasto o jedną wyspę i możliwość ucieczki z danej misji np: z baru Salierii gdzie będzie się toczyła DODATKOWA MISJA ( FILM) BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ PO PROSTU "Ucieczki z baru a akcja będzie się toczyła dalej z nami lub bez będę chciał żeby ten mod był otwarty czyli: żeby były jakieś zamieszki na ulicach i przewożenie towarów przez osoby np.: z lotniska do portu lub odwrotnie , jeszcze muszę wieeeeeeeeeele rzeczy dopracować żeby można się było dostać do WSZYSTKICH ZAKAMARKÓW LH :-D
W takim razie powodzenia, swoją drogą mógłbym wrócić do moich modów, ale w zasadzie nie mam ochoty :-P
muore il bandito, la mafia vive
Jeszcze mam drugi film z naszym pomocnikiem w misji "wszystkiego najlepszego"