O wiele za krótka Mafia 2 !!Co sądzicie

uwazam ze mafia 2 jest dosyc skapa jesli chodzi o długośc rozgrywki, fabuła ,grafika wszytko jest naprawde dopieszczone az miło ale człowiek niezdązy sie pożądnie wkręcić a tu juz koniec.
tyle lat czekałem na ten tytuł i jestem powiem szczerze rozczarowany,mogli pociagnąc spokojnie fabułe do 30 h grywalnosci,nawet swobodnej jazdy niema. niewiem sam co otym myśleć . moze jakies dodatki wyjdą bo znów czekac lata na 3 odsłone mi się niewidzi.

3. Zgodnie z netykietą zakazane jest:
• pisanie wiadomości (w tym nazwy tematu) wielkimi lub mieszanymi (mIeSzAnE) literami
Ostrzeżenie ustne. Następnym razem warn.
co do gry to jest strasznie krótka i łatwa do przejścia zdaje mi się ze strasznie 2K czech spieszyło się z wydaniem tej produkcji
masz rację. sama mafia jest dobrą grą ale te 150 zł które na nią wydałem to za duża suma.
nie wiem jak mogli nie zrobić Freeride. chyba tylko z czystego lenistwa
Enzo Moore napisał(a):
co do gry to jest strasznie krótka i łatwa do przejścia zdaje mi się ze strasznie 2K czech spieszyło się z wydaniem tej produkcji

Ta? To grałeś chyba na easy... Polecam hard, momentami to idzie się wnerwić.
Live or die - make your choice...
Grałem na najwyższym poziomie i powiem ci szczerze ze tylko 2 ostatnie rozdziały powtarzałem chyba z kilka razy żeby przejść resztę przechodziłem jeden za drugim.
No dla mnie też była za prosta na Hard, co do długości fabuły to była o 2 razy za krótka.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Wcale nie jest krótka. Grałem na najwyższym poziomie trudności i wcale nie było łatwo. Przeciwnicy celnie strzelają, a jedyną obroną przed pociskami są zasłony. Mi ta gra zajęła 14 h. Oczywiście, mogłaby być dłuższa fabuła, nie miałbym nic przeciwko. Po skończeniu gry powtarzam sobie rozdziały. Podczas nich wykonuję zadania albo jeżdzę po mieście.
To jak ktoś przechodzi gry to już jego broszka. Jak ktoś lubi pędzić na złamanie karku (byle dalej, byle szybciej) to też jego broszka. Ja ukończyłem Mafie 2 na 100% w 36,5 h. Mówię tutaj o głównej fabule (około 14-stu godzin), playboy'ach, achivment'ach i listach gończych. Dzięki poszukiwaniu listów gończych - odkryłem wiele ciekawych zakamarków Empire Bay.

P.S. do autora tematu - nie przesadziłeś z tym Caps Lock'em w tytule ?

P.S. 2 - ten licznik w grze pokazuje ilość godzin grania, bez cut-scenek. Licznik Steama podaje wszystko łącznie.
Jak już wiemy, twórcy bardzo ucięli grę, więc teraz trzeba czekać, aż wypowiedzą się w tej sprawie.
Mnie fabułą zajęła 10h i 30 min. Muszę zebrać jeszcze playboy'e, listy gończe i zrobić parę osiągnięć.
Chciał, czy nie chciał, trochę grania jest :)
Ja niedawno zacząłem po raz kolejny przechodzić grę (jestem w 9 rozdziale), tym razem na HARD. Niewiele się różni od średniego poziomu trudności. Życie się wolniej odnawia i więcej kul w Ciebie ładują (a może nawet nie):P. Dla mnie też Mafia jest grą za krótką. Pierwszy raz (na medium) przeszedłem ją w ciągu tylko 11 godzin. Zostały mi jeszcze listy gończe itd.
Czekam na bardzo tanią kontynuację gry.xD.
Krótka? Zależy dla kogo. Teraz leciałem na medium, aż tak łatwo nie było - 5 zgonów co wydłużyło troszkę moją grę. Poza tym, zebrane wszystkie Playboye i kilka listów gończych. Na tę chwilę mam 80% gry, grałem przez 15 godzin - misje, zwiedzanie miasta zimą, szukanie gazetek i różnych ciekawostek.
Jeszcze na hard muszę przejść żeby odblokować te Pin-Upy - ktoś wie co to jest w ogóle?
Ja na razie nie biorę się na zbieranie króliczków, więc grałem tylko żeby "pokonać" i zobaczyć ile wątek fabularny zajmuje. Grałem na średnim i wyszło mi 14 godzin gry włącznie z cutscenkami...
Przyznaje - Mafia 2 jest niestety za krótka...
Obrazek
mi na medium wyszło zaledwie 9 godzin 30 minut... oczywiście ze wszystkimi filmikami... jak to ma być długa gra to śmiech na sali heh poza tym gdzie podziało sie to wszystko jak jeżdzenia taksowkami jako pasazer kupowanie gazet kilka zakonczen i wiele rzeczy wycietych
Jeśli chcesz tanio ściągać z rapidshare, hotfile, megaupload i wielu innych serwisów wejdż na tą stronę, a reszty dowiesz sie w regulaminie. Polecam bo sam korzystam z tego serwisu.
Obrazek
Kurde... Ci co narzekają, że krótka i w ogóle, to chyba pomijają wszystkie scenki i lecą misja za misją. Mi licznik w grze pokazuje 26h, a ten ze steam'a 31h. Ja zanim pojadę na robotę, to jeżdżę po mieście i zwiedzam, chodzę się upijać, jeść, napadam na różne bary, sklepy itp. I jestem w pełni usatysfakcjonowany. Grę otrzymałem w piątek po 18, a ukończyłem dziś o 2:30.
"Kiedyś zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel" - Frank Coletti

Obrazek
Obrazek
Obrazek
A ja was panowie zaskoczę, gdyż samą fabułę grałem dobre 18 godzin na poziomie hard, nie spieszyłem się, chowałem się za osłonami, starałem nie rozwalić doszczętnie samochodu, "kolekcjonowałem" samochody w garażu i tuningowałem, zawsze miałem w kieszeni dobrą spluwę. Mi gra dała bardzo dużo doświadczeń. Teraz zbieram playboye, listy gończe i nadrabiam to co przeoczyłem. Gra wcale nie jest za krótka, GTA IV przechodziłem chyba 45 godzin i się z tego ciesze xD ale w GTA IV chodzimy i praktycznie każda misja wygląda tak samo tylko parę jest takich interesujących jak np. napad na bank....właśnie, w Mafii II brakuje mi klasycznej gangsterskiej roboty - napadu na bank. Całą gra jest genialna i czekam na jakieś rozszerzenia :)
Obrazek