Newsy

Może to nie jest jakiś wielki news, ale będzie można zmieniać pozycję radaru na ekranie oraz będziemy mogli otwierać okna (chyba, że Vito stoi w pobliżu drzwi niewidocznych na screenie).
Obrazek
"Człowiek, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast człowiek który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać."
winseb napisał(a):
ale będzie można zmieniać pozycję radaru na ekranie[/img][/url]

Albo oni po prostu postanowili, że lepiej będzie umieścić radar tam ;-) Albo po prostu, radar w samochodzie będzie w innym miejscu, a pieszo będzie inny :-)
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Według mnie radar "dla kierowców" umieszczony jest w prawym dolnym rogu, ponieważ jest tam prędkościomierz. Dzięki temu nasze oczy nie będą musiały pokonywać całej przekątnej monitora, aby otrzymać potrzebne nam informacje ;-)
Kevin napisał(a):
Według mnie radar "dla kierowców" umieszczony jest w prawym dolnym rogu, ponieważ jest tam prędkościomierz. Dzięki temu nasze oczy nie będą musiały pokonywać całej przekątnej monitora, aby otrzymać potrzebne nam informacje ;-)

No, właśnie o to mi chodziło, tylko pisać mi się nie chciało :-D
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
A ja mam wrażenie, że jest to jeden z pierwszych screenów, z czasów, kiedy dowiadywaliśmy się o takich ciekawostkach jak to, że będzie można otworzyć okno i że ruch na ulicy będzie cały czas taki sam, pomimo wejścia do domu i obserwacji ulicy z jego wnętrza. Jestem pewny na 99% i z tego, co sobie przypominam to ten screen wyszedł przed pierwszym, jakimkolwiek, gameplayem. Dopiero później mogliśmy podziwiać urywki filmu z tym screenem w roli głównej, kiedy Vito "dotyka okna", a ono się otwiera. Ps. jeszcze pamiętam wypowiedzi niektórych użytkowników od nas, że wygląda to co najmniej tak, jakby okno było na przycisk.

Jednym słowem winseb, troszkę stary ten news ;-)

Kevin ma tutaj racje, że jest w prawym dolnym rogu, razem z prędkościomierzem, żeby czasem przez przypadek (szukając drogi do celu) nie rąbnąć w drzewo ;-) Dodam tylko od siebie tyle do wypowiedzi Kevina, że nawet jeśli nie jesteśmy w wozie to mapka jest w tym samym miejscu. Sprawdźcie sobie w którymkolwiek z nowych gampeplay-ów.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Ja jednak mam nadzieje że 2K Czech da nam możliwość ustawienia w dowolnym miejscu (tzn. rogu ekranu) mini mapy, prędkościomierza itd. Bo szczerze mówiąc umiejscowienie HUD-u na tym screenie nie przypadło mi do gustu.
Czy będzie możliwość ustawiania HUD-a hmmm tego najstarsi górale nawet nie wiedzą ;-), ale chyba będzie tak jak na nowych gameplayach. Przynajmniej tak mi się wydaje.
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Ja mam takie dwie małe pierdołki, ale ktoś mógł nie zauważyć.
1. Jest wskaźnik paliwa w samochodzie
2. Przy wsiadaniu do auta trzeba czekać aż Vito je zapali
Obrazek
Hmmm o ile wskaźnik paliwa rozumiem z pierwszej części Mafii i nie wyobrażam sobie jego braku, o tyle nie rozumiem o co chodzi z odpalaniem. Chodzi o to, że my będziemy musieli (poprzez wcześniejsze zainicjowanie reakcji gł. bohaterem) uruchomić samochód, czy Vito robi to kompletnie sam bez naszej ingerencji :?:
Dowiedziałem się z czeskiej strony że śledczy będzie nazywał się Tony Rossi ,a edi Ma na nazwisko Scarpa
Mówie prawde nawet kiedy kłamie.

Człowiek z blizną
Tomasz chodzi mi oto, że nie po wejściu do auta nie będziemy mogli od razu ruszyć jak w San Andreas, tylko trzeba będzie zapalić auto, lub Vito sam je zapali
Obrazek
Czyli dokładnie tak samo jak w Mafii I.
Mafioso napisał(a):
Czyli dokładnie tak samo jak w Mafii I.

No tak, jakby ktoś nie pamiętał to to jest tak jak w GTA IV :-)
Dziękuje Wam za sprostowanie.

Jednym słowem tak jak w Mafii 1. Dobrze, bo już obawiałem się zastosowania nierealistycznego zachowania; czyli wsiadamy do samochodu a on sam odpala. Było by to jedną, wielką porażką...
Odnośnie newsa "Będzie polski akcent w Mafii 2!"

W pierwszej wersji mieliśmy coś takiego, ale w końcu zamieniliśmy żony na ulicznice i prostytutki. Wszyscy są zadowoleni

W pierwszych wersjach gry był motyw z żonami, fakt godny zapamiętania.

To opowieść o Mafii więc mamy oczywiście Włochów i Sycylijczyków, ale spotkamy również Irlandczyków, Polaków, Chińczyków, Żydów, czarnych i białych.

Po przeczytaniu tego na mojej twarzy pojawił się uśmiech politowania, biedni polacy błąkają się po całym świecie jak żydzi. Mam tylko nadzieje, że nie zrobią z nas złodziejów i chuliganów.