Newsy

No nawet niezły ten artykuł.
Można się sporo dowiedzieć o nowościach z Empire City.
muore il bandito, la mafia vive
Światowa premiera Mafii 2: WRZESIEŃ 2008

Źródło: http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=10267
Nie chce mi się wierzyć w tą datę.

Poza tym jest jeden powód który raczej dementuję tą datę, zbyt malo czasu na promocję mafii 2, tym bardziej, że teraz prawie nic o niej nie słychać. Poza tym Gryonline nie razu udowadniało, że często się myli, choćby z wymaganiami do rożnych gier.

Sceptycznie podchodzę do tej daty. Wolę jednak coś w okolicach listopada.
Obrazek
Jak dla mnie to może nawet wyjść w 2010 roku.
Oby tylko była idealna i dopracowana do ostatniego szczegółu.
muore il bandito, la mafia vive
SirCosmo napisał(a):
Znalazłem coś takiego:
http://www.idg.pl/news/152393_1.html
Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać!! :mrgreen:

Widze że dalej nie potrafią przetlumaczyc z niemieckiego "Heckflossów" na nasze polskie skrzydła, płetwy albo ogony. Tak samo jak sie uczepili tego zdania ze "samochody w latach 40 juz maja dopalanie i lepsze osiagi" jakby tez wszystko po Ameryce jeździlo wtedy z turbo albo nitro...smiac sie czy plakac ? ;-) :roll: :-x
Obrazek
Ojaaaa James powrócił. Nasz ekspert od samochodów. Witaj :-)
Obrazek
BTW - a samochody w tamtych czasach miały chociaż jakieś "prowizoryczne turbo" lub coś w tym stylu?
Słyszałem ze auta wyścigowe lat 20 u i 30 miały Turbo włączane kneflem ;-)
Aha, czyli takie jakby "nitro" :P A wiesz może ile koników takie coś dawało?
to nie nitro to była zwykła sprężarka wiem że było montowanie min. do sportowych (wyścigowych merców) nie mogła ona pracować przez cały czas bo się przegrzewała,była ona właczana np. na 10 min wyscigu (niejestem pewien ale Mercedes 500k mial Turbo.a na 100% sprężarke ma Cord 812 (wersja 150konna) opisywałem go w któryms niewiem którym LHDN)
Niewiem ile dawało koników (zapewne James Beckerson będzie wiedział)
Z tym nitro to tylko tak powiedziałem, bo to N2O też się włącza tylko na pewien czas, a w dzisiejszych czasach turbosprężarki załączają się automatycznie. James jest specem raczej od auto z lat '40/'50, ale pewnie posiada też jakąś wiedzę na ten temat ;)
No niewątpliwie samo turbo było znane, ale nie wykorzystywano go na taką skalę jak dziś. Była to sportowa "fanaberia" i samochody cywilne go nie miewały. Jedynie stricte sportowe wozy jak pisal wczesniej Wawrzuś - na mysl przychodza mi tu np brytyjskie Bentleye i niemieckie Auto Uniony. Zwłaszcza wersje do rekordów prędkości - 12-cylindrowe bydle z '39 mialo nie 1 ale 2 sprężarki i 420 KM.

Samochody takie jednak były bardzo narowiste, jak sie sami przekonaliśmy w 1 Mafii, jeżdząc po nocy wyścigowym wozem po Lost Heaven żeby go dowieźć do Bertone w celu podpsucia.
Rzeczywiście istniała jeszcze gałąź luksusowo-sportowych wozów ze sprężarką, np Mercedesy w ktorych oznaczeniach sie nie łapię i Cordy oraz bodajże któryś Duesenberg (czyli Thor i Trautenberg Mafiowy). Na takie samochody oczywiscie bylo stać elitę.

Po wojnie w Ameryce pojawiały się sprężarki, ale np z NASCARu zostały zdaje się wykasowane przepisami ok '57.
Kaiser Manhattan próbował ratować się sprężarką przed całkowitym zapomnieniem z powodu nie posiadania silnika V8, niepisanego wymogu tamtych lat. Napędzał go wciąż rzędowy 6-cylinder, (Darrin 161 cali, Mahattan 226 cali, 118KM) więc zarówno sportowy roadster Kaiser Darrin jak i sedan Manhattan miały dołożoną sprężarkę McCulloch na rocznik 1954. Manhattan miał z nią 180 KM i czas do setki 15 zamias 18 sek. Poniżej zdjęcia silnika modelu Manhattan ze sprężarką
Obrazek
Obrazek

Darrinów wykonano tylko 435 szt. Silnik był stosunkowo mały i stary, ale nadwozie z włókna szklanego pozwalało to skompensować, i dawalo czas do setki - 13 sek. oficjalnie nie montowano sprężarek do Darrinów, ale uważa się że powstał conajmniej 1 tak wyposażony, najczesciej pisze się o 3 : nr 2, nr21 i 420 z 435 zrobionych. Moc ze sprezarka wzrastala z 90 na 135 KM. Nie wiadomo czy wśród prototypow Darrina nie bylo jakichs testowych z turbo.

Samego Kaisera skonczono produkowac w 1955 i jego linie produkcyjna sprzedano do Argentyny, gdzie byl produkowany jako Carabela.
Ogolna obsesja na punkcie turbo to dopiero lata 1980-te, wtedy nawet na komputerach byly przyciski 'turbo' ktore niby mialy go przyspieszać. No i guma turbo też była, troszke później :lol:
Obrazek
Według strony targów E3 Mafia 2 ma wyjść pod koniec 2008 roku ;)

Źródło: http://www.e3.net/games/?game_id=12
Nawet mogłaby wyjść w 2009 :D

W każdym razie, póki jeszcze nowego kompa nie mam, to Mafia 2 może sobie poczekać ;)
To bardzo dobra informacja o ile jest prawdziwa, nowego kompa kupuje wrzesien/pazdziernik więc akurat trafie :mrgreen:
Obrazek