Nie będę zakładał nowego tematu i wrzucę to tutaj
Na oficjalnym forum 2K Czech poświęconym Mafii II, użytkownicy mogą zadawać pytania producentom na temat gry. Oni natomiast starają się na nie odpowiadać w miarę możliwości.
Jeden z użytkowników zadał 4 pytania, na które odpowiadał Martin Zavrel.
1) Wyścigi uliczne - plotki głoszą, iż w Mafii II będą wyścigi uliczne. Dla mnie brzmi to o wiele lepiej niż niesławna misja z wyścigiem w Mafii I. Czy to prawda?
Martin Zavrel: - Nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć, ale na pewno używanie tych świetnych samochodów, nie tylko do transportu, będzie miało sens.
2) Ciężar aut - Jedną z najlepszych rzeczy związanych z samochodami w Mafii I był ich "ciężar" oraz przyczepność. W różnych grach gdzie prowadzimy auta, ich ciężar przypomina piórko. Czasami wydaje się, że prawa grawitacji nie obowiązują. Czy do Mafii II powróci ten realistyczny system "masy" auta?
Martin Zavrel:- Możecie być absolutnie pewni, że fizyka jazdy samochodem będzie bardzo realistyczna. Będzie nawet możliwość dopasowania zachowania się aut do umiejętności bardziej i mniej wprawionych graczy.
3) Detale konsola/PC - Najnowsze konsole mogą pokazać zadziwiającą grafikę, jednak nadal uważam, że PC może dostarczyć więcej detali. Jak to odzwierciedla się w Mafii II? Czy będą różnice pomiędzy PC i konsolami jeżeli chodzi o detale?
Martin Zavrel:- Myślę, iż obecne konsole nadal mają wiele niewykorzystanego potencjału. Popatrzcie tylko na najnowsze gry, a zobaczycie, że PC nie ma wiele więcej do pokazania (poza rozdzielczością). Tak czy inaczej, cały czas pracujemy nad tymi rzeczami w Mafii II.
4) Martwi ludzie - W Mafii I, kiedy osoba została postrzelona, jej ciało stawało się "nie-interaktywne" i tak jakby wtapiało się w otoczenie. Czy tak samo będzie w sequelu?
Martin Zavrel:- Do tej pory bawimy się z naszą fizyką i optymalizacją, tak więc musicie jeszcze trochę poczekać na odpowiedź w tej kwestii.
No cóż, odpowiedzi może i nie są za bardzo zadowalające, ale na pewno pobudzają wyobraźnię fanów.
Źródło:
http://forums.2kgames.com/forums/showth ... 541&page=7