Najlepszy antyvir

Mój aktualny program antywirusowy skończy swoją działalność za kilka dni. Chciałbym wiedzieć, jaki antywirus jest Waszym zdaniem najlepszy. Do tej pory korzystałem albo z Nortona albo Avasta, może czas na coś lepszego.
muore il bandito, la mafia vive
Osobiście korzystam z KIS (Kaspersky Internet Secutiry 2010). Nigdy, ale to nigdy nie zostałem zarażony (a raczej mój komputer) żadnym cholerstwem. Uprzedzając pytanie - tak, miałem styczność z wirusami na moim komputerze, ale na ich nieszczęście nie za długo ;-)

Może trochę zwalniać uruchamianie aplikacji na początku (tylko pierwszy raz), ale czego się nie robi dla bezpieczeństwa. Dodatkowo KIS posiada tzw. Sandbox, czyli miejsce, w którym możesz uruchamiać aplikacje, którym nie ufasz. Na przykład, jeśli jakiś program ściąga i uruchamia wirusy (tego jeszcze nie wiemy) - uruchamiamy go w Sandboxie, patrzymy na Menedżer Zadań czy coś się dzieje, wyłączamy program - system jest już bezpieczny ;-)

Zresztą chyba Kaspersky jest dosyć znany i najczęściej lubiany.
No dobra, ale ten program jest płatny a ja potrzebuje darmowego i do tego dobrego, przynajmniej na jakiś czas. Znajdzie się taki?
Z darmowych nie ma za dużego wyboru. Avira albo Avast (niech Cię nie zmyli nowy wygląd, bo skuteczność jest taka sama jak była) na tę chwilę. Ewentualnie możesz spróbować AVG Anti-Virus Free (wszystko jest tutaj [pkt 5]).

@down:
Nie ma sprawy ;-)
Wiadomo, że bezpłatny to nie znaczy najlepszy, ale narazie nie stać mnie na najdroższe programy antywirusowe(czyt. najlepsze).
Dzięki Mafioso.
Jeśli mogę jeszcze coś dodać to imo bardzo dobrym rozwiązaniem jest Avast + dobry skaner (dysków, nie dokumentów ^^). Ja polecam Malwarebytes' Anti-Malware (którego z resztą polecił mi Mafioso :-) )
Obrazek
Fakt, Malwarebytes' Anti-Malware jest dobry 8-)
Obrazek
możesz co miesiąc pobierać wersję antywira z właśnie miesięczną licencją 8-) Ja polecam NOD32.
a zamiast Malwarebytes' Anti-Malware polecam a-squared Free. Ale to już moja preferencja :-)
Dodatkowo możesz zainstalować firewalla Comodo, jest darmowy i jednocześnie najlepszy. Przy takich zabezpieczeniach nic Ci nie straszne :P
Ja korzystałem cały czas z avasta. Potem przesiadłem się na AVG 8.5, ale kiedy wyszła najnowsza wersja avasta to znów do niej wróciłem i warto było :) Nie obciąża kompa, ma tryb gry, a do tego ładnie wygląda :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
barth89 napisał(a):
...ale kiedy wyszła najnowsza wersja avasta to znów do niej wróciłem i warto było :) Nie obciąża kompa, ma tryb gry, a do tego ładnie wygląda :)

Darmowa wersja 5.0.462?
Ja tam używam avasta 4.8 home.
"Praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu" (Ferdynand Kiepski)
kaj napisał(a):
Ja tam używam avasta 4.8 home.

Można już zaktualizować do wersji 5.0.4
Warto, bo choćby sporo ładniej wygląda. ;-)
Obrazek
Mafioso pozbył mnie na moje szczęście (chyba?) Antywirusa Spyware Terminatora i jestem na lodzie ;)
Więc chyba będzie mi dany Avast :)
Gdyby był ktoś miły to z CZYSTYM Avastem linka poproszę ;) PS:Darmowym oczywiście;)
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."
Prosz

http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free- ... 13266.html
Obrazek
Wielkie dzięki no wygląd ma fajny ;)
"To ciach babkę w piach... A teściową w klatkę piersiową."