Migajace cienie w mafii 2

Jak widzicie na tym filmiku migaja mi strasznie cienie. Mozna cos z tym zrobic? Moj komp to pentium 4 3.00Ghz 1gb ram karta graficzna Powercolor x1950 512mb. Mafia II chodzi mi bardzo plynnie nawet na srednich. Tylko te cienie.

z gory thx.
Jestem Vito. Vito Scaletta.
Typowy przykład lekkiego przegrzewania się karty. Sprawdź temperatury.
Wydaje mi sie ze sa troche za duze. Podczas gry, zminimalizowalem ja do paska i takie byly temperatury.

Obrazek

To chyba przez to ze mam slaby komputer na mafie 2 albo przez upal jaki mamy teraz za oknem.
Co do grafiki to nie jest najgorzej. Sterowniki / DIrectX są zaktualizowane?

Procesor podkręcony? Ta temperatura jest trochę za duża.
Tak sterowniki sa zaktualizowane.

Procesora nie podkrecalem.
Wydaje mi się, że jest to problem z nałożonymi sterownikami, usuń je DriverCleaner'em, potem restart i zainstaluj najnowsze dla Twojej karty.

Poza tym moja karta GeForce 8800GT ma 63 stopnie i działa ponad rok aż miło, więc przy jego ledwo 55 już ma być coś nie tak? ;)
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Miałem to samo z GTA IV. Zainstaluj inne sterowniki.
Niestety nic nie pomaga.
Chyba długo to ty nie grałeś, bo temperatura jest niska.

Wyłącz, albo zmniejsz filtrowanie w opcjach.
"Next time... There'll be no next time"
Witam jaka masz karte? ja mam radeona x1950 pro i czytałem ze w każdej tej karcie tak jest... i jak narazie to pozostaje wymiana karty na inna....

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
robertRobin88 napisał(a):
Witam jaka masz karte? ja mam radeona x1950 pro i czytałem ze w każdej tej karcie tak jest... i jak narazie to pozostaje wymiana karty na inna....

Toc mowie ze mam Powercolor x1950 pro inaczej radeon x1950 pro bo sa 2 takie karty.
To nie da sie nic zrobic?
paladyn300 napisał(a):

Toc mowie ze mam Powercolor x1950 pro inaczej radeon x1950 pro bo sa 2 takie karty.

a tak sorki nie doczytałem, z tego co ja wiem to nie ponieważ nie da się w opcjach wyłączyć cieni?! na zagranicznym forum czytałem ze może wyjdzie łatka... Chyba ze ktoś z forum potrafiłby to zrobic?

1. Łatka nie wyjdzie
2. Obsługiwane karty : 2600HD i wzwyż
3. Miałem kartę podobną i tego się nie naprawi
4.Czy te mierne prawie 10 fps to płynnie ???

5. Co to za nutka :-)

Palladyn

dokup 1 gb ramu , Kartę ATI HD 4650 1gb i masz 25 fps na wysokich :D
Ja taki config właśnie mam
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
tak możesz dostać warn +1 pisz do moderatora może Ci przyzna :P łapiesz 3 i masz premię.

-co do łatki nie mów hop zanim nie przeskoczysz - bo może kiedyś wyjść tak jak do GTA IV wyszło 7 łatek.
- obsługiwane karty to chyba każdy wie jakie.
-dobrze że miałeś też miałem i pisałem że :

-co za nutka ? napisz to na kanale YT tam gdzie jest ten film albo napisz do tego co to wstawił.