Migajace cienie w mafii 2

Sory za miesieczny odkop ale musialem to napisac. Wczesniej pisaliscie z podobno jakis patch mial wyjsc. Wyszedl?

Ponoć kiedys, kiedy Gta IV ledwo co wyszlo byly podobne tematy do tego, ze ludziom cienie migaja na tej karcie. Wyszla latka i to naprawila, moze do mafii 2 tez wydali.
Jestem Vito. Vito Scaletta.
A czy próbowałeś wyłączyć cienie w grze i jeszcze raz włączyć?W razie dalszych problemów lepiej grać bez cieni.A jeszcze żaden patch nie wyszedł,patrzyłem nawet na torrentach.Ale może wyjdzie.
"Gniew jest krótkim szaleństwem"-Horacy ;-)
o to własnie chodzi że nie można ich wyłączyć. Jakby można było to nie było by problemu :P

@down foka

temat jest o tej karcie więc nie na miejscu jest pisanie trzeba wymienić - bo jak ktoś ja ma to chce zagrać może go nie stać na nowa . Co do reszty postu też się nie wypowiadam. nie wiem co maja ramy do migających cieni..

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Zauwazylem rowniez, ze nie tylko cienie migaja. Rowniez bitmapy ognia dymu itp. tez migaja. Ale to nawet lepiej bo kiedys przez 5 sekund wszystko mialem dobrze (cienie dzialaly jak trzeba) i wtedy tylko 5 fps mialem.
Podobno granie bez fullscreen'a powoduje,że cienie nie migają.Warto spróbować. :idea:
---

Niestety nic to nie dalo, ale przynajmniej mam stale 20 fps.
Próbowałeś zmniejszyć filtrowanie anizotropowe czy jakoś tak?Czytałem,że to może być jednym z problemów.
peter5n napisał(a):
Podobno granie bez fullscreen'a powoduje,że cienie nie migają.Warto spróbować. :idea:

peter5n napisał(a):
Czytałem,że to może być jednym z problemów.

petern5n masz taką kartę? bo jeśli nie to nie pisz że czytałeś czy nie czy coś podobnego. Ta karta nie obsługuje cieniów. A w grze nie da się wyłączyć. Musi być łatka żeby grać normalnie.
nawet granie jako 3d nie pomaga. jak to wyżej pisał jeden użytkownik.

Ta karta nie obsługuje cieniów.

Obsluguje, ale nie w Mafii II.

No to chyba tylko latka moze nam pomoc.

A propo. Cos mi sie wydaje ze da sie to naprawic bo spojrzcie na ten film

Ten program wykorzystuje troche wiecej mocy od karty niz normalnie a cienie sa prawie ok. A gdyby tak powłączać jakies opcje pobierające wiecej mocy może by to cos dalo? Albo jakis program zamulający karte?
paladyn300 napisał(a):
Obsluguje, ale nie w Mafii II.

Toż to dziwne nie obsługuje tzn że w mafii są inne cienie? jakie szare? chodzi o technologie.
bo cienie jako takie to obsługuje.
a o program to nic innego jak 3d. załóż okulary 3d to zobaczysz.
działa on na zasadzie właśnie cieniów zamienia je na kolory.
jednak założyłem okulary i dalej to mrugające przeszkadza. Na filmiku widać chyba nawet spadek FPS - bo kolejny program pobiera moc z procka bo swoje musi przetworzyć.

Wiec nie ma co wałkować tematu dalej w kółko.
czekać na łatkę lub zmiana karty.

polecam sprzedać (2 miesiace temu dostałem 70 zł dołożyć i za 150 można mieć która obsługuje cienie i po problemie.)

@down Foka co się tak uparłeś na to AGP? ja miałem ta kartę pod PcI-e :)

Tu nie ma na co czekać . 2k nie jest pokroju rockstar games że będzie się martwić o graczy z gorszym sprzętem. Pozostaje tylko zmiana karty na serię HD 26xx i wyższe. GF na AGP 8x nie polecam bo są słabe nawet bardzo słabe
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Wydali juz łatke?? Czy nie ma na co czekac i grac tak jak jest??

Wiem ze byl odkop ale zalozyciel watku chyba ma prawo c'nie?
Ojj paladyn ale ty zawzięty jesteś :->

Nie nie wyszła łatka dotycząca mafii 2 . Już o tym pisałem co myślę.

Tak mi się przypomniało

Spróbuj w ustawieniach Catalyst zmienić grafikę na wydajność (a może masz nawet funkcję wyłączenia cieni) a jak nie pomorze POMOŻE to spróbuj pozmieniać na jakość.

Jak nie pomorze to niestety rozkładamy ręce :|K

*Jeszcze postaraj się po uruchamiać grę na różnych rozdzielczościach i w trybie okienkowym. Zmniejsz detale do minimum. Wyłącz synchronizację pionową.
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Niestety w catalyscie probowalem i nie da sie tam wylaczyc cieni.

Z tymi rozdzielczosciami napewno to nic nie da.