Mafia nie chce się włączyć

Jak dla mnie masz po prostu za słabego kompa
Obrazek
Nie wierze w to, bo widziałem już komentarze innych że nawet ze słabszymi sprzętami ogarniali grę w przyzwoity sposób. Poza tym, ten błąd wyskoczył mi też kiedyś przy Rally Masters (grze z 1999). Najnowsze sterowniki do karty graf. zainstalowałem, ale też nie pomogły.
Może rzeczywiście problem tkwi w czym innym, ale Mafia II i 384 MB RAM?
Obrazek
Ja miałem tak samo, tylko z tą różnicą, że ten błąd wyskakiwał mi co jakiś czas. Rzadko to było, ale wkurzało mnie to... Teraz jakoś w ogóle nie jest wyświetlany ten komunikat i jakoś gram... Wcześniej przeinstalowałem tylko grę... :-)
Obrazek They never fight alone...
Komp nie daje rady uruchomić gry, za mało ramu, karta też fatalna na Mafię.
Sergio napisał(a):
Komp nie daje rady uruchomić gry, za mało ramu, karta też fatalna na Mafię.

To znaczy że na gre z 99r. ramów było za dużo, a karta była kosmiczna.
Jak już mówiłem wcześniej, ktoś grał na 128 ramach i na gforcie bodaj 2, także ciężko mi sie z tym pogodzic że u mnie nie chce odpalic.
Ty się słyszysz Mafia II i 128 ram? Ja mam 2 GB ramu i od czasu do czasu potrafi się zaciąć...
Obrazek
Chłopie odpuść sobie. Mi na 2razy szybszym kompie, ledwo co działa na najniższych wymaganiach. Nawet płynności nie mam. Gdzieś 10-15fps MAX. Lepiej zbieraj na nowego kompa, lub konsole

PS. Mój komp, żebyś miał jakieś porównanie:
-Pentium4 3,06ghz
-2,5gb ram ddr2
-nVidia 7300le 256mb ddr2
Obrazek
No to ja mam na drugim kompie 1 GB RAM, 2,4 GHz procesor, i karta graficzna 512 pamięci. Mafia 2 na tym sprzęcie chodzi jak żółw.... A co dopiero mówić na 128 RAM-ach, na takiej pamięci można sobie najwyżej zagrać w pierwszą część Mafii ;-) ...
Obrazek They never fight alone...
a kolega mówi o pierwszej części gry? bo jak tak to 128. ramu możne być ale nie przy drugiej części gry. Ona potrzebuje minimum 1GB.
Karta też odpada ma za mało pamięci.
Wystarczy wpisać a you tube kartę lub ram + mafia II zero wyników.
często pojawiają się filmiki jak gra chodzi na konkretnych kartach.
Zainstaluj Mafie I Jest lepsza :P bo w II cześć na pewno nie zagrasz .

@down:
Nie wierze w to, bo widziałem już komentarze innych że nawet ze słabszymi sprzętami ogarniali grę w przyzwoity sposób.

to to na pewno nie tyczyło się mafii II.Bo niby że co grali na jedno rdzeniowym 950MHz procku? Tak samo z tym że na karcie GeForce II . No po prostu bajki . :P

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Na pewno chodziło mu o II część, bo wspomniał o obrazku z 3 postaciami przy starcie gry, a takowy jest przy starcie dwójki :-P

@UP: Nie wiem skąd on ma takie informacje :-P
No to nic, chyba sobie odpuszczę rzeczywiście. Tym komentarzom chyba bardziej trzeba zaufac niż komuś anonimowemu. Pocieszam się w takim razie, że jedynki chyba żadna inna gra nie pobije. :lol:
danke za pomoc ;-)
Spróbuj np uporządkować pulpit,usunąć historię w przeglądarce itp.Czasem to pomaga,mnie pomogło w wielu błędach z grami.
"Gniew jest krótkim szaleństwem"-Horacy ;-)