Cześć, prześledziłem cały temat odnoście Mafii 2 beta, kiedyś też dowiedziałem się że w finalnej wersji wycięto licencję na broń, ale pojawia się jedna dziwna sytuacja. Jakiś czas temu rozmawiałem z kolegą o Mafii 2 i mówiłem mu o becie i co zostało wycięte z gry. Kiedy mu powiedziałem o tym że w grze miało być zezwolenie na broń, on był bardzo zdziwiony i mówił mi że przecież pozwolenie na broń jest w finalnej wersji, kłóciliśmy się, nie wierzyłem mu. W końcu kolega powiedział że jak mu nie wierze to nagra dla mnie telefonem kawałek rozgrywki, jak wyciąga broń przy policjantowi, policjant do niego podchodzi i mówi żeby pokazał mu pozwolenie na broń, i na dole przy radarze pojawia się funkcja nie pamiętam dosłownie ale "show me your LTC" czy jakoś tak. Pomyślałem że to jakiś film z YT z bety, ale ostatnio na wigilię klasową kolega przyniósł lapka do szkoły żebyśmy sobie mogli pograć w gry. Odpaliłem Mafię i sprawdziłem jak jest z tą licencją i mnie nie okłamywał, grę ma pirata, ściągana bodajże z TNT torrent albo Kickass torrent, u mnie na pirackiej wersji z TPB nie było licencji na broń, i z dilmu Vadmim M też wynika, że licencja na broń jest tylko w becie więc cała sprawa wygląda ciekawie, na dniach od kumpla zgram sobie jego wersję Mafii 2 i sprawdzę co i jak. Także rzuciło mi się w oczy to że bronie mają większy odrzut niż u mnie (może mi się tylko wydawało) ale było to bardzo zauważalne, na przykład kiedy strzelałem ze strzelby, celownik leciał na samą górę ekranu odwracając kamerę ku niebu, z Thompsonem podobnie tylko że kamera uciekała znacząco na boki. Wiem że pewnie mi nie wierzycie ale kolega nadal ma chyba nagranie na telefonie z rozgrywki, więc postaram wam się je w najbliższym czasie udostępnić.
"Lepiej umrzeć młodo, ale z kupą kasy w kieszeni. " ~ Thomas Angelo