Witam, do wydania gry zostało 108 dni, więc myślę, że już czas podsumowywać wszystkie informację jakie dostaliśmy o Mafii II, oraz ostatecznie poznać Wasze (nasze) opinię. Ja zacznę.
Plusy:
-tętniące życiem miasto
-klimat, który wylewa się wręcz z ekranu
-osadzenie zabawy w realiach lat 40' i 50'.
-kapitalne głosy podłożone pod wirtualne postaci.
-zestaw broni odpowiadający realiom tamtych lat.
-świetne charaktery postaci, widać, że są barwne i każda z nich jest inna, ma swoją osobowość.
-duży wybór samochodów
-świat gry sporo większy od Mafii I
-troszeczkę bardziej sandboxowa rozgrywka (zmiana ubrań, wyglądu samochodów, własne mieszkanie itp.)
Minusy:
-czas gry około 15 godzin (nie wiadomo czy wliczone są w to cutscenki, jeśli tak to sami wiecie co o tym myśleć...).
-odnawialny system zdrowia.
-usunięcie manualnej skrzyni biegów
-kto jest bardziej spostrzegawczy mógł również zauważyć, że jeśli przeładowujemy broń to nie tracimy naboi z pozostałego magazynka co jest trochę dziwne... Jednak to może być tylko wina wersji beta, więc zobaczymy jak to będzie w finalnej wersji.
-Brak garażu jaki mieliśmy w jedynce na swoje samochody, że wszystkie stały i mogliśmy je zobaczyć i wybrać, a przez to zwiększał się realizm gry.
-FATALNA "KAMPANIA REKLAMOWA"
Teraz Wy podajcie jakieś rzeczy które Wam się podobają, a które Waszym zdaniem są złe. Mogą to być oczywiście rzeczy, które ja już wymieniłem. Zobaczymy ilu z nas o co się najbardziej boi
Plusy:
-tętniące życiem miasto
-klimat, który wylewa się wręcz z ekranu
-osadzenie zabawy w realiach lat 40' i 50'.
-kapitalne głosy podłożone pod wirtualne postaci.
-zestaw broni odpowiadający realiom tamtych lat.
-świetne charaktery postaci, widać, że są barwne i każda z nich jest inna, ma swoją osobowość.
-duży wybór samochodów
-świat gry sporo większy od Mafii I
-troszeczkę bardziej sandboxowa rozgrywka (zmiana ubrań, wyglądu samochodów, własne mieszkanie itp.)
Minusy:
-czas gry około 15 godzin (nie wiadomo czy wliczone są w to cutscenki, jeśli tak to sami wiecie co o tym myśleć...).
-odnawialny system zdrowia.
-usunięcie manualnej skrzyni biegów
-kto jest bardziej spostrzegawczy mógł również zauważyć, że jeśli przeładowujemy broń to nie tracimy naboi z pozostałego magazynka co jest trochę dziwne... Jednak to może być tylko wina wersji beta, więc zobaczymy jak to będzie w finalnej wersji.
-Brak garażu jaki mieliśmy w jedynce na swoje samochody, że wszystkie stały i mogliśmy je zobaczyć i wybrać, a przez to zwiększał się realizm gry.
-FATALNA "KAMPANIA REKLAMOWA"
Teraz Wy podajcie jakieś rzeczy które Wam się podobają, a które Waszym zdaniem są złe. Mogą to być oczywiście rzeczy, które ja już wymieniłem. Zobaczymy ilu z nas o co się najbardziej boi