Mafia Beta Mod by Przem723

Napisałem że planuje to zrobić w drugiej wersji tego moda nad którym w najbliższym czasie zaczne pracować .
Obrazek
Trzeba by było jeszcze zmienić nazwy samochodów na realne tak jak to było w becie lecz do tego dochodzą prawa autorskie. Wie ktoś coś na ten temat? Dla przykładu w MCMD wykorzystano prawdziwe nazwy samochodów i im głowi nie urwali.

Ponadto trzeba trochę zmienić "zachowanie" samochodu w czasie jazdy.

Na tym filmiku widać miękkie zawieszenie samochodów w wersji beta:

Pozostaje jeszcze kwestia licznika prędkości, bo na wyżej podanym filmiku widać, że licznik jest "normalny".
Liczby są inne ale licznik ten sam,zobacz inne filmiki z bety na przykład trailer E3 to tam widać taki licznik jaki ja zrobiłem,jeśli chodzi o te miękkie zawieszenie to postaram się spróbować nauczyć modyfikować staty pojazdów.
PS: Don Salieri jak tam ze skryptami?
Obrazek
Jeśli chcesz poszukać jakichś edytorów do pojazdów to postaraj się poszukać na zagranicznych stronach w downloadzie.

Odnośnie skryptów to próbuję już sam coś robić lecz teraz mam mało czasu.
No Przem twój mod ładnie się zapowiada napewno dostarczy kilka godzin dodatkowej zabawy... ;-)

Tylko coś jeszcze bym dodał na twoim miejscu bo taki pewien nie dosyt...

P.S jak coś to mógłbym ci pomóc , nie to że jestem jakiś pro moder czy coś ale co nie co umiem ;-)
Tak jest z Forum:
-Znalazłeś forum (rejestrujesz się)
-Często się udzielasz
-Udzielasz się rzadziej
-Wchodzisz na 5 min, Czytasz nowe tematy i Wychodzisz :-(
-Zapominasz o forum...
-Organizujesz (po dłuższym czasie) wielki powrót i wszystko odnowa :-p
Spoko każda pomoc się przyda :-D
Jeśli są na tym forum jeszcze jacyś modziaże to chętnie skorzystam z ich umiejętności. ;-)
Obrazek
To znaczy ja się uczę skryptów, ale jeszcze chciałbym skomentować tekstury - są świetne! Dokładnie takie same odcienie i kolory jak z wersji beta. Są świetne, bo MCMD jest taka zbyt "cukierkowa". Widać, że się do tego przyłożyłeś więc moim zdaniem najlepszy jesteś właśnie w teksturach.
Heh ,dzięki ! :mrgreen:
Oficjalnie szukam pomocników którzy znają się nieco na zmienianiu szczegółów modeli np.samochodów i postaci .Narazie pomagają mi Don salieri i Nieznajomy -zajmują się skryptami.
Obrazek
Twój modzik jest świetny (sprawdzałem) druga wersja zapewne będzie jeszcze lepsza

Mi Się bardzo podoba :-D
Tak jest z Forum:
-Często się udzielasz
-Udzielasz się rzadziej
-Zapominasz o forum...
Okej,jeśli chodzi o tekstury do drugiej części moda to chyba już wszystko zostało zrobione,między innymi w przeciwieństwie do poprzedniej części będziemy mogli grać z beta HUDem,możliwe że dzięki Nieznajomemu bedziemy mieli w grze tablice "welcome to lost heaven"
Oto pierwszy mały gameplay mojego autorstwa:
http://www.youtube.com/watch?v=M_OfPx9jLk

Teraz przystępuje do reszty ,więc czy jest ktoś kto ma Mafie na ps2 i mógłby mi przekonwertować jak najwięcej rzeczy ?
Obrazek
Link, który przesłałeś nie działa więc podam ten, który działa:

http://www.youtube.com/watch?v=M_OfPx9jLkc

Gameplay dobry przede wszystkim dlatego, że ma klimat tych wcześniejszych wersji i jest w sumie robiony na gameplaye z Bety. Czuję, że wzorowałeś się z tym zniszczeniem samochodu na trailerze z E3 ;)

PS: Przem723: Uczę się teraz skryptów, ale będę działał dopiero od połowy czerwca.
Przem Zrobię wszystko kiedy tylko będę mógł narazie mój komp ma się jeszcze gorzej :-(

P.S Co do tablicy cały czas robię to co mogę bez mojego kompa :-/
Tak jest z Forum:
-Często się udzielasz
-Udzielasz się rzadziej
-Zapominasz o forum...
Gdyby koledzy czytali forum uważnie wiedzieli by że tablica jest już zrobiona i będzie w Polish Town -modzie. :P

Obrazek

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Heh ,to wielkie szczęście znaleźć taką tablice która była jeszcze w czasie tworzenia Mafii, spróbuje spytać się zdzicha czy użyczyłby tej tablicy dla naszego moda :)
Obrazek
O ile dobrze kojarzę to tej tablicy nie ma już w grze (nawet w plikach), a ta wyżej została specjalnie stworzona na potrzeby modu.