Akurat głos może być głosem Vito. Rick Pasqualone ma niezłe zdolności modulowania głosu, wystarczy przypomnieć sobie Harrego z Mafii II. Ta postać była dubbingowana przez tą samą osobę co Vito, a jaka różnica. Poza tym, Vito w tej scenie jest wkurzony, a emocje wpływają na głos. Kolejna sprawa, że ta postać jest w Mafii III starsza niemal o dwadzieścia lat, więc bardzo dobrze jeśli postarano się, by głos też lekko się postarzał, bo dziwnie by to wyglądało, jakby facet o wyglądzie Vito z trailera (mówię tu o pierwszym trailerze trójki) miał głos 20-kilku latka. Problemem jest tylko ten wygląd... To oczywiście nie dyskwalifikuje gry w moich oczach, bo to mało ważne jak kto w takiej produkcji wygląda, ale bardzo będę zirytowana. Już od Mafii II wkurza mnie to, że w trailerze postać wygląda w dany sposób, a w grze zupełnie inaczej. Ale w przypadku dwójki to przynajmniej ta zmiana była na korzyść głównego bohatera - w trailerze z Lucą wyglądał jak laluś, wyżelowany model z lat 50-tych, a w grze już jak normalny, przystojny, młody człowiek. Teraz jest, niestety, odwrotnie. A przynajmniej na to się zanosi.
Ale, jako, że do premiery zostało jeszcze jakieś 130 dni, to mam nadzieję, że jeszcze coś z tym Vito zrobią, jeśli to faktycznie on w tym One Way Road Trailer.
(a może to była tylko scena z jakiegoś flashbacka...? Coś z przeszłości, np z Joe, albo jak odsyłano Scalettę z Empire Bay...?)
EDIT: Sorki, pomyliłam się z tym Harrym. Drugą postacią, dubbingowaną przez Pasqualone był Giuseppe.