LostHeaven Multiplayer (LHMP) na horyzoncie!

http://mafia.czech-games.net/ostatni/ro ... tiplayeru/

Na tej stronie zobaczycie sobie 4 nowe screeny.
Możecie po nich się domyśleć co dodano nowego w świecie LHMP :)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Dodano broń palną :mrgreen:
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Z dnia na dzień (no może z tygodnia na tydzień) wygląda to coraz raźniej :-o :-o
Obrazek
Świat, gdzie istnieją tylko zwycięzcy, gdzie panuje pokój. Świat wypełniony jedynie miłością. Chcę dać początek światu, zawierającemu jedynie te pojęcia.
Madara Uchiha
Mam nadzieję, że nie skończy to jak Mafia MP - też wyglądało dobrze i było niemal gotowe do wydania. Przydałby się w końcu jakiś porządny tryb multi, w który będziemy mogli zagrać zamiast tylko patrzeć na screeny i filmiki.
Maf MMP nawet nie było w 10% gotowe :)
Nie wiem czy nie grałem z tobą ale to MMP nie było w ogóle grywalne.
Ofc można było sobie z kimś pochodzić i pozwiedzać, ale strzelania jakotakowego nie było.
Nie było respawnu, nie było synchro broni, synchro samochodów było na tym poziomie że przy dobrych wiatrach po 3 minutach był już desynch i ogólnie multi działał bardziej pod język skryptowy gry...

LHMP pod tym względem jest bardziej rozbudowane i mniej awaryjne a twórcy tak są nakręceni że z dnia na dzień dodaja albo fixują coś nowego :D.
Na ten moment można nawet organizować małe Deathmatche :) a w MMP raczej jest to niemozliwe.

Teraz sobie porównajcie ile twórcy MMP robili multi i ile zrobili w przeciwieństwie do teamu LHMP.
Jeszcze z pare miesięcy i bedizemy mogli już zagrać razem :D
Sądząc po zapale z jakim twórcy tworzą tego moda sądzę, że za parę miesięcy będziemy mogli już sobie pograć :) Nie mogę się doczekać, jestem dużo bardziej podekscytowany niż przy wypuszczeniu MP do Mafii 2 - możliwość postrzelania się w forumowym gronie na ulicach Lost Heaven to super gratka, oby jak najszybciej to nastąpiło, będę trzymał kciuki za chłopaków, żeby wszystko gładko im poszło :)
Cukier jak myślisz można załatwić żeby twórcy dodali do MP mod na lepsze modele broni ( te z mafi 2 )
Z tego co się orientuje, byłoby trzeba je modelować na nowo, bo nie ma opcji przeniesienia. Dodatkowo dziwne by było jakby ktoś popierdzielał z MP40, które w latach 30 nie było jeszcze produkowane. Poza tym, modele broni są w Mafii I dobre, a każdy indywidualnie chyba będzie mógł model sobie zmienić (chyba, że by wtedy wywalało serwer, tego już nie wiem)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Modele broni z M2 da się ściągnąć. Nawet chyba ja mam zainstalowane.
Obrazek
DonMateo wszystko się da :)
Powtarzam jeszcze raz że LHMP będzie wydane na czysto, bez żadnych modów oraz dodatków.
Jednak po wydaniu, LHMP będzie obsługiwało język skryptowy Squirell (ten sam który obsługiwał jeden z multiplayerów do GTA)
Tak więc gamemody, misje i wszystko inne będzie ustawiane przez samych graczy / administratorów serwerów.

Całkiem możliwe że w dalszych updatach po oficjalnym wydaniu LHMP developerzy dadzą możliwość kompletnego modyfikowania rozgrywki, czyt. customowe pojazdy, bronie, mapy it :) Ale to tylko moje indywidualne wizje.
Wrzucimy projekt Dona do MP :-)
Pojawił się nowy film:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
It's an engine bug, which is triggered when ped is sitting in the car and we are changing position. It should be fixed now. Now we just need to make more smooth position sync (via timestamps).

Tutaj problem z podskakiwaniem samochodów ;).
Yep. I tak jak to mówią cały czas kombinują z interpolacją (cokolwiek to znaczy :D)
Ale jak to zrobią to chodzenie postaci oraz poruszanie sie samochodów będzie znacznie płynniejsze.
Powiem jedno - czekam z niecierpliwością. Znając życie, pewnie i tutaj nie będzie działać MafiaCon.
Obrazek
W sygnaturce nie ma żadnych ukrytych spiskowych teorii na temat forum lub osób z nim powiązanych...