Kolejne postacie

Na oficjalnej stronie Mafii 2 pojawił się mały zestawik avatarów, tapet itp do ściągnięcia. Zresztą patrzcie na kolejny news MT.
Teraz do rzeczy. Ukazały się nowe postacie:

Frank - consiglieri? Hmm i to na dodatek Frank :-)

Obrazek

Tajemnicza pani, jej zdjęcie zwie się Hooker, czyżby tak miała na imie? :-) ...przypomina mi jedną z prostytutek na bodajże którymś z trailerów.

Obrazek

Bomber - jakiś murzynek bambo, bardziej wygląda na kolesia z gangu

Obrazek

Brian - kolejny facet przypominający oprycha z gangu, na dodatek ma straszną facjatę i te "angielskie" imie...

Obrazek

Leo - Don jednej z Mafii?

Obrazek
muore il bandito, la mafia vive
Jak zobaczyłem tego pierwszego to na pierwszą myśl mi Lepper przyszedł.
Mnich napisał(a):
Tajemnicza pani, jej zdjęcie zwie się Hooker, czyżby tak miała na imie? :-)

Hooker to ang. dziwka :-P
Ten murzyn przypomina mi tego gościa z jedynki którego mieliśmy pobic
Mówie prawde nawet kiedy kłamie.

Człowiek z blizną
Na urywkach gameplay'a można było zobaczyć znane już nam twarze oraz jedną nową.

Człowiek, który z wyglądu przypominał nam Normana, jednak to nie on. Koleś nazywa się Steve.

Obrazek

Oraz nowy człowiek, Guiseppe. Na filmiku widać, jak Vito kupuje(bądź dostaje) od niego broń.

Obrazek
muore il bandito, la mafia vive
Stary, mało tego. Na forum 2K w jednym z tematów trwają rozmowy na temat dzieci w Mafii2. Czujecie to ?
W pierwszym bodajże gameplayu Denby mówił tak (wyrwane z kontekstu) "... you see the children throwing the ball's of snow too ..." Jak to zauważyłem, w pierwszej chwili pomyślałem podejść do któregoś i wypalić mu z magnuma w głowę... było by hot :mrgreen: Pewnie nie tylko ja bym tak pomyślał, więc wydaje mi się, że szybko cofną pomysł dzieci w Mafii 2. Już widzę nagłówki gazet po wydaniu gry. "Do you ever killed someone children at real life ? You heaven't, just play The Mafia2" ;-)

HA, nawet w nowym gameplay-u słyszymy o dzieciach rzucających kulkami snieżnymi :arrow:

http://www.youtube.com/watch?v=BlqCgB7U ... re=channel

słuchajcie od 1:15, bardzo uważnie...
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Tomasz powinno być Have you ever :dance:
Ale pomysł z dziećmi mi się podoba. Gra stałaby się bardziej realna
Obrazek
Sorry, ale ja się uczyłem zawsze american-english, a tam forma do u ever jest poprawna :dance: heheh ;-)

Ponadto, zwróćcie uwagę na to, co mówi Denby od 1:15 "Kids throwing snowballs"
Wątpie jednak, żeby dzieci występowały również podczas free ride. Wyobraźcie sobie... jedziemy z nadmierną prędkością, mała nierówność asfaltu i lecimy na chodnik gdzie jakaś mama stoi z córką... jebut i po rodzinie :dance:

I don't think so.. jeden z użytkowników na 2K forum mądrze się wypowiedział w sprawie mówiąc, że dzieci mogą występować, ale raczej w cutscenkach.

Osobiście wolałbym żeby występowały zawsze i wszędzie. Bardzo realistyczne, czyż nie ? ;-)
"Chicago i Capone byli siebie godni. Do nauki tańca potrzeba pary, a miasto i Al byli stworzeni dla siebie" - Robert J. Schoenberg
Aha. No ja się uczę english-english :P
No czyli w grze pewnie będzie american-english
Obrazek
Podejrzewam, że będzie italian-american-english

A wracając do tematu ;-) Ciekawe czy "zaimplementowanie" dzieci, jako postacie występujące w grze tak samo jak dorośli, wzbudzi odzew ze strony jakichkolwiek organizacji ;-)
Od dzieci z daleka. Zwierzęta tak, dzieci nie.
Acozz chyba już zdecydowali, że dzieci jednak będą w grze :D skoro mówią o tym na 6 miesięcy przed wydaniem gry w gameplayu z Gamescom to raczej nie ma odwrotu. Z drugiej strony, gdyby tak spojrzeć na to przez pryzmat dotychczasowych produkcji, to równie dobrze można by powiedzieć -> zwierzęta tak, kobiety nie. Przyjęło się zawsze mówić kobiety i dzieci coś tam, coś tam. Więc być może będzie to pierwsza gra, gdzie gracz będzie miał kontakt z dziećmi. Wg mnie, ciekawe.
Głównie chodzi o to żebyś nie strzelał lub nie rozjeżdżał dzieci, dlatego w grach tak rzadko się je spotyka (w zależności od przeznaczenia).
Obrazek
Dzieci też mogą być. Przecież to tylko Gra a nie życie.
"Ileż to razy w myślach osiągałem wszystko. Udało mi się tylko nie być komunistą."

Adam Miałczyński, Adaś.
Ginące dzieci, to będzie niesmaczny widok.