Klimat Mafia 2

No ja też, ale mam straszną nadzieję, na taką nutkę przewodnią, którą by się po prostu pamiętało latami... tak jak intro Mafii :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Właśnie... obecny theme mi jakoś nie podchodzi. Pewnie dlatego, że jest wyrenderowany z komputera. Prawdziwe instrumenty jednak mają duszę ;-)
barth89 napisał(a):
No ja też, ale mam straszną nadzieję, na taką nutkę przewodnią, którą by się po prostu pamiętało latami... tak jak intro Mafii :-)

Haha ;-) Nieraz z kolegą się to "nuciło" :-D
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Dla mnie dużym "uspokojeniem" jest fakt, że Daniel Vavra nadal jest odpowiedzialny za scenariusz ;-) Ciężko będzie przebić pierwszą część, ale niech chociaż klimat stoi na zbliżonym poziomie to już będzie dobrze :-)
Ja już wiem,że mi klimat może umknąć.Podczas oglądania gameplay'u ze strony gazeciarz mówił "Wygrana Empire Bay z Lost Heaven...".Takich smaczków będzie więcej,to one będą po części budowały klimat,a z racji tego że u mnie średnio z Angielskim to mi takie rzeczy poumykają...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ave Metal!
Jestem Ateistą!
Zostaw Gadu-Gadu, przejdź na Obrazek AQQ
Mam nadzieję, że w spolszczeniu przetłumaczą takie smaczki :-?
wojtas022 napisał(a):
Dla mnie dużym "uspokojeniem" jest fakt, że Daniel Vavra nadal jest odpowiedzialny za scenariusz ;-) Ciężko będzie przebić pierwszą część, ale niech chociaż klimat stoi na zbliżonym poziomie to już będzie dobrze :-)

A czy on już przypadkiem nie współpracuje z 2K Czech?
To się tyczy chyba też Petera Vchozki?
Obrazek
Grisha napisał(a):
wojtas022 napisał(a):

A czy on już przypadkiem nie współpracuje z 2K Czech?
To się tyczy chyba też Petera Vchozki?

Nie jestem tego pewien, ale gdzieś pisało, że nie pracuje już z nimi, ale scenariusz do 2 to on napisał.
"Świat należy do Ciebie." - Scarface [Film]
"Chcesz skończyć jako ten co nic nie miał? Więcej ruchów, a mniej pierdo*enia." - WFD [Zespół]
"W końcu zabije Cię Twój najlepszy przyjaciel." - Mafia [Gra]
Paziu napisał(a):
Nie jestem tego pewien, ale gdzieś pisało, że nie pracuje już z nimi, ale scenariusz do 2 to on napisał.

Dokładnie tak jak mówi Paziu. Napisał scenario i podziękował. Inaczej mówiąc odwalił swoje i wziął nogi za pas :-P
Moim zdaniem jeżeli druga część gry będzie trzymała chociaż w 50% taki poziom jak część pierwsza to jestem spokojny o dobrą rozgrywkę na parę/paręnaście dni :) ogólnie takie smaczki jak kolega Shizone wspomniał : "Wygrana Empire Bay z Lost Heaven" wnoszą dużo do rozgrywki i miłe wspomnienia z pierwszej części . Gdzieś na YouTube była podana jedna piosenka z Mafii w sumie moge powiedzieć że trzyma poziom :D... Ale oprócz tego chciałbym wspomnieć że dużą role dla mnie wnosi również gra aktorska (podkładanie głosów) dla głównych bohaterów . Ale myślę jedynie to nam zostaje do roboty że gra naprawdę będzie trzymała klimat :)
MAFIA II ;***
Gigabite GA-P35-DS3L.Kingmax DDR2 4gb Pc800,Core2Duo 4400 2,0Ghz,Zalman CNPS10X Flex+ Revoltec 2x120mm,GeForce Gtx260 GainwardModecom 620W Carbon
Szczerze? Przeraziłem się jak czytałem większość Waszych postów... Ludzie gdzie Wam tutaj klimat ucieknie? Mafia I to gra absolutnie ponadczasowa i FENOMENALNA, ale Mafia II* wcale nie będzie gorsza pod względem klimatu i nie tylko, praktycznie nie może być, oto kilka powodów dla których tak myślę:
-robią ją Ci sami ludzie (duża część),
-muzyka jest kapitalna,
-gameplaye były po prostu super, trailery to samo, przerywniki filmowe po prostu genialne,
-dużo lepsza grafika w porównaniu z I (tak, wiem, że to nie najważniejsze, ale to jednak zmienia się na mega plus), -bardziej wyraziste postaci i pod względem charakteru jak i wyglądu,
-lepsze podkłady głosowe dla postaci z gry,
-modele samochodów co najmniej równie dobre jak w jedynce (ilość równie duża),
-miasto dwa razy większe i chyba jeszcze piękniejsze,
-zmieniające się pory roku,
-jeszcze lepsza fizyka gry (zobaczcie jak zachowuję się człowiek postrzelony, zabity przez nas; jak upada/leży jego ciało),
-mimika twarzy,
-trochę więcej broni,
-efekt zniszczeń o wiele lepszy, tak i samochodów jak i otoczenia (butelki, skrzynki, szyby, ściany, książki, itp itd, wszystko to możemy zniszczyć)
-około 3 godziny cut-scenek
-system osłon
-tętniące życiem miasto,
-co do policji ktoś z góry napisał, że gra zacznie przypominać GTA bo policja nie będzie już nas ścigała. Tylko, że policja nie będzie nas ścigała za przekroczenie prędkości o 1 mile bo przecież nie mają fotoradaru w oku (jak w jedynce), oraz jak przejedziemy po czerwonym świetle no to też już mogą nie zrzucać na nas posiłków z całego miasta. Poza tym nie wkurzało Was, że podczas robienia misji w Mafii I często jechało się do jakiejś lokacji, albo co gorsza uciekało od kogoś (na przykład podczas misji w której wyjeżdżamy z portu i uciekamy ciężarówką z whisky) zaczyna gonić na policja.
Fabuła - ZAPOWIADA się nad wyraz interesująca i nie wiem gdzie Wam tutaj ucieka klimat z jedynki. Te wszystkie plusy, które wychwyciłem absolutnie zapowiadają grę o wiele lepszą klimatycznie (i nie tylko) niż Mafia I.
Po przeczytaniu wszystkich Waszych wypowiedzi ma się wrażenie jakbyście mówili o latach 30' XX wieku (Mafia I) i o wieku XXI co najmniej jeśli chodzi o Mafie II. A przecież różnica 10 lat nie jest aż tak niesamowita, żeby uciekał gdzieś klimat. Może się trochę zmienić, ale czemu uważacie, że na gorsze? Na razie Mafia I bije Mafie II w opowiedzianej historii, ale tylko dlatego, że nie znam jeszcze fabuły Mafii II.

Na pewnym forum spodobała mi się wypowiedź pewnego forumowicza, napisał on:

"Choćby Mafia II była 20 razy lepsza niż jedynka, wy (mega fani) i tak powiecie że jest gorsza... Jeżeli wersja podstawowa jakiejś gry była słaba/średnia/dobra istnieje duża szansa że kontynuacja ją przebije. Mafia natomiast to gra kultowa, legendarna, posiadająca wielu "wyznawców", dlatego zawsze będzie stawiana za wzór, każdy jej element fanatycy uważają za doskonały, cudowny i niesamowity, jakakolwiek zmiana (choćby faktycznie na lepsze) i tak przez fanów zostanie uznana za gorszą. A dlaczego? Bo jest inaczej niż w oryginale, a oryginał to święty wyznacznik... To zawsze tak działa w przypadku innych gier także, taki paradoks - fani chcą kontynuacji, ale tak naprawdę w 100% takiej samej jak podstawka... (np. Diablo 3 - na początku większość kręciła nosem że nie ma starych postaci, większość by chciała D2 w nowej oprawie, ale to BEZSENS, bo nie po to się robi kontynuację! Ludzie się powinni cieszyć że są jeszcze takie firmy które starają się by kontynuacja naprawdę była zupełnie nowym produktem, i nie robi tego w stylu Bioshocka 2 czy Modern Warfare 2). Przyznajcie się sami przed sobą, wy chcecie poprostu powtórki ze starej Mafii, niby jakaś nowość się przyda, ale zawsze będziecie to porównywać do pierwowzoru i zawsze wyjdzie on z tego porównania zwycięsko."

Tyle ode mnie, mam nadzieję, że nie zanudziłem.

*wszystkie wypisane plusy i argumenty o Mafii II brane są z dostępnych w sieci gameplayów, trailerów, wywiadów z twórcami, informacjami o grze, w większości ze strony-> MafiaTown.
Obrazek
Nie chodzi o to, że Mafia 2 będzie gorsza - na 200% będzie lepsza - ale może będzie INNA? A to by było najgorsze. Kto wie, może ktoś swoją boską ręką dotknął Mafii, że 1 część była tak rewelacyjna - ja nie wiem, dla mnie 1 to kult, 2 to kontynuacja - póki co. Po premierze zobaczymy :)
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
No właśnie mnie zastanawia czemu myślicie, że Mafia II będzie INNA jeśli chodzi o klimat? Przecież oglądaliście wszystkie gameplaye i trailery, gdzie Wy tam widzicie "inność"? Dalej jest ten sam super klimat, a nawet lepszy moim zdaniem. Oczywiście na tyle ile można powiedzieć po trailerach. Mafia I to najlepsza gra w jaką do tej pory grałem, ale Mafia II najprawdopodobniej ją przebiję z czego strasznie się cieszę:)
Obrazek
Ale być może na sukces Mafii miało wpływ GTA 3, które wtedy też miało swoją premierę - GTA 3 bardzo mi się podobało, a kiedy zagrałem w Mafię to czułem jakbym grał w grę, która wyprzedza epokę...
barth89 napisał(a):
Ale być może na sukces Mafii miało wpływ GTA 3

Z całym szacunkiem, ale nie widzę związku... Jak mówi wiele ludzi już sama próba porównywania Mafii z GTA to rzecz co najmniej niedorzeczna i powinna być karana:) To, że mamy miasto, bohatera którym biegamy po mieście i robimy misję, samochody, broń itp nie znaczy jeszcze, że można porównywać te gry ze sobą. Dla mnie one są całkowicie INNE, GTA to kompletnie nie mój klimat, mogę sobie pograć w tą grę, ale nic mnie przy niej nie trzyma. Przejdę ją sobie i zapomnę... To po pierwsze. Po drugie te gry nawet nie są ze sobą w żaden sposób związane, zbyt dużo czasu zajęłoby mi wymienianie wszystkich różnic, więc sobie daruję. Oczywiście nie mówiłem tego tylko od bartha a tak ogólnie, taka refleksja mała:P
Obrazek