Jimmy's Vendettta - Recenzja Gry-OnLine

Zapraszam do zapoznania się z recenzją, którą została umieszczona na GOL'u. Jak widać, cienko idzie dodatkowi, skoro dostał 45%, rzecz jasna na sto. Zapraszam do dalszej dyskusji:

http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=6862
Całkowitą rację ma GOL...

Nie mam tego DLC ale to kpina żeby dopłacać za "FR"...

JV to takie arcadowe GTA więc pewnie redaktorom z CD-Action się spodoba...
Obrazek
Dodatek dostał i tak za dużo. Wiem bo mam i gram, ale tylko i wyłącznie z nudów. Gdyby był za darmo, owszem był by to miły gest ze strony 2K, ale bulić dosyć dużo kasy, za takie "coś" to lekka przesada :-|
Obrazek
opinia niestety zasłużona :-|
Ocena nawet zawyżona jest + na deser extra screen..
http://i56.tinypic.com/2e2dzqt.png)
Te misje to pewnie misje poboczne, które zostały wycięte, zrobili na szybko jakąś teksturę twarzy innego gostka, 2 cutscenki, parę atworków i zdzierskie dlc gotowe.
w to wystarczy zagrać 5 minut i juz wiadomo jakie są wady i zalety..
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
Ale pieprzycie, piszecie tak głównie przez to, że jest to płatny dodatek. Miałem okazję przejść całą Vendettę u kumpla i nie będąc obciążony kosztami kupna tego dodatku muszę powiedzieć, że to świetne rozwinięcie Jazdy Ekstremalnej z jedynki. 8 lat temu mieliśmy możliwość zdobywania nowych pojazdów przez wykonywanie zabawnych, często irracjonalnych misji (np ściganie UFO), a tutaj mamy podobną zabawę, z bonusem w postaci dość prostej, ale trzymającej się kupy fabuły, z możliwością zdobywania punktów, tuningiem itp. Może i przypomina GTA, ale zostało zrobione w ładnym stylu, przed każdą misją mamy dokładnie wytłumaczone powody, dla których mielibyśmy zabić kogoś lub zniszczyć coś. Nie tak jak w GTA "YO DAWG LETZ GONNA KEEL HIM FUR FUN, LOL".
Oczywiście rozumiem dość słaby wynik w recenzji- cena. Nie kupiłbym tego dodatku, kilka lat temu za kilka dych miałem fabułę, wolną jazdę i jazdę ekstremalną w jednym. Teraz wydałem 140 zł i z przykrością mówię, że chyba znajdę "inny" sposób na ściągnięcie dodatku. Nazywajcie to piractwem i złodziejstwem- ale mam odczucie, że już zapłaciłem za niego.
Najlepsze w tym wszystkim jest fakt, że wiele osób krytykuje Mafię 2 porównując do GTA i uważa, że GTA jest dużo lepsze. No to macie, wyszło GTA'owe DLC i co? Nie pasuje, bo jest GTA'owe!!! Ludzie zdecydujcie się!

W jednym momencie gdyby DLC stało się darmowe, zostałoby okrzyknięte super dodatkiem. Taka prawda. Nie macie kasy na takie dodatki, jakie funduje nam zachód? To do pracy i tyle. Polityki firm nie zmienicie, abonamenty, opłaty i inne tego typu kurestwa jak wycinanie gry i sprzedawanie na raty jest nieuniknione, żyjemy w XXI wieku, rynek musi się kręcić!
http://www.Counter-Strike.PL
Ja powiem tak. Mafia II to świetna gra...oczywiscie za krotka i bla bla bla....czekalem na kontynuacji jedynki 8 lat. Mam prawo się czepiać, ale czepiam sie tylko i wylacznie długosci gry - jest za słabo rozwinięta w sensie fabuły. Po ukonczeniu gry mialem niedosyt, więc jako Fan gangsterskich opowiesci liczyłem na jakąś rekompensatę ze strony 2k czech w formie DLC ktory rozwinie wątek fabularny. Było dla mnie oczywiste ze bedzie to wygladac tak jak podstawowa wersja mafii 2...cutscenki i ciekawa historia (no bo wlasnie tym specjalizuje sie ten zespoł). A tu nagle dostaje jakis gameplay z tymi niby historyjkami wstepnymi co i jak i dlaczego...pff uwazam ze wszystko zostalo wymyslone na siłe poprostu. Jak bede chciał sobie poczytac wstepne historyjki to poczytam sobie komiks...i juz nawet nie chodzi o to czy dodatek jest platny czy nie...w moich oczach i wielu innych graczy firma ktora wyrobiła sobie renomę i wielką rzeszę fanow pierwszą cześcia która była idealna pod kazdym wzgledem (jak na tamte czasy) teraz strzela jakies smieszne gafy ktorych mozna ominąć. Czy nie mogli poczekac z tym DLC np z 2-3 miesiace i dorobic te głupie cutscenki i jakoś uwiarygodnic tym cała fabułe? Napewno duża czesc rozczarowanych podstawką graczy uszanowalaby to bardziej niz DLC porownywalny do Free Ride Extreme z jedynki....teraz zbierali by pozytywne opinie i rozwijaliby tą gre dodatkami.
btw. " Nie tak jak w GTA "YO DAWG LETZ GONNA KEEL HIM FUR FUN, LOL". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hahahhaa

...Aha i chcialbym dodac ze nie kumam tego ze Jimmy ma domy Vita....jes to dosc.. jak to autor recenzji gry-online powiedział...nie logiczne.
"...-Right Steve?
-Sure Derek."
:D
W sumie jakby jasno powiedzieli, że Jimmy's Vendetta to rozbudowana Jazda Ekstremalna, no i EWENTUALNIE cenę by dali do 10-15 zł, to zupełnie inne odczucia by mieli wszyscy. Większość się nastawiła, że DLC będzie tak duże i rozbudowane jak EFLC do GTA IV. Nie zapominajmy jednak, że jest to po prostu dodatek, nie osobna gra na kilka GB.
A-nie-mówiłem-?

Coż mialem okazje sprawdzic ten DLC...i z poczatku byłem serio podjarany i mialem zabawe....ale po zrobieniu 4 uberhiperdupermediamarkt misji dalem sobie spokój. Przeszedlem do tuningu aut - zrobilem co chcialem i...tyle bo (trzeci zarzut) nie ma gdzie jezdzic, objechalem i zapamietalem miasto...ale wszystko jes klaustrofobicznie male i sztucznie pozamykane płotami, niewidzialnymi ścianami etc. i to mnie zasmuciło, mafia z tym DLC zrobiła sie pustawa i, no cóż, nie ma tam co robić :-|

PS : No tak, zapomniałem. Dodalbm ze siadłby tor wyścigowy czy chociaz dluga prosta, bo tuning aut faktycznie bezcelowy a jezdzac sobie i ogladajac zaulki czy domy (w "hollywood") do ktorych mozemy podjechac czlowiek sie irytuje ze droga furmanke co chwila kasuje bo AI za kółkiem jest....tragiczne :lol:

(chyba ze na to też bedzie DLC :lol: )
Obrazek
Najlepsze to jest chyba w tej grze ze mozna zrobic niezla predkosc na obwodnicy miasta :lol:
Goose napisał(a):
ale wszystko jes klaustrofobicznie male i sztucznie pozamykane płotami, niewidzialnymi ścianami etc. i to mnie zasmuciło, mafia z tym DLC zrobiła sie pustawa i, no cóż, nie ma tam co robić

Wg mnie miasto się otworzyło przed nami, można sobie spokojnie pojeździć i pozwiedzać, a jak się człowiekowi znudzi, to robi sobie misję. Po prostu Jazda Ekstremalna w nowej odsłonie. Gdyby nie to, że dowalili tak wysoką cenę za niego i kilka niedociągnięć (Jimmy mieszka w domach Vito), to oceniłbym dodatek na 9,5/10
Ciekwi mnie to kim jest ten Jimmi Vendetta ten koleś w okularkach?? Nie przeszedłem mafii 2 ale żeby już tak szybko wyszedł dodatek do niej?
"Mafia 2 Świat przemocy i przyjaźni"

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Ten dodatek tak szybko wyszedł, ponieważ on był już w podstawowej wersji gry, tylko twórcy go zablokowali i wypuścili małą aktualizacje (300mb) i myślą, że nikt nie zauważy...